Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Amerikai fecni

Az esti mese után mindenki békésen hajthatja álomra
a fejét.

Az amerikai kitiltási üggyel kel és fekszik az ország egy hónapja már, konkrétan mégsem tudunk róla jószerével semmit. Nyilatkozatszinten persze vérmérséklettől és politikai hovatartozástól függően sok mindenről szól a NAV elnökét is érintő vízummegvonás: külföldről leleplezett, rendszerszintű állami korrupcióról, demokratikus deficitről, az ilyen-olyan pávatáncról, a megbonthatatlan amerikai–magyar barátságról vagy nem barátságról. A tisztánlátást tovább segíti, hogy belemaszatolódott az ügybe a keleti nyitás, Paks, a Déli Áramlat, sőt, szó van már a magyar miniszterelnök megbuktatására tett amerikai kísérletről is, akik nyilvánvalóan Gyurcsány Ferenc kottájából játszanak. Így még nem tudni bizonyossággal, mindez megszívlelendő diplomáciai figyelmeztetés, ami több mint kínos és rossz vége lehet, vagy csak fecnire írt ellenzéki rágalomgyűjtemény. Mint ahogyan az sem világos, a megnyilatkozók komolyan gondolják, viccelnek, csak nekünk bohóckodnak, vagy maguk is elhiszik, amit mondanak.

De szombat óta már nem is ez a lényeg. Végre mindenki megnyugodhat, s az esti mese után békésen hajthatja álomra a fejét: elkészült ugyanis a korrupció elleni nemzeti stratégia tervezete, amit hamarosan tárgyal a kormány.

A jó hír hozója a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója, aki szerint a NAV semmivel sem korruptabb, mint az általuk vizsgált más szervezetek. Ez több mint megnyugtató. És akinek ez így önmagában mégsem elég, az is örülhet, mert hamarosan vitatkozhatunk is róla, mi, a társadalom. S a nagy megvitatásban talán megsejthetjük a végén, ha mást nem is, legalább azt, miért jegyeznek minket az Európai Unió huszonnyolc tagállamából a huszadik helyen a korrupciós
listán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebola helyett

Az ellenség tényleg a küszöbön van. Tovább olvasom