Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

All in

Van rá esély, persze, hogy sikerüljön a kormány terve. A pókeren is nyerhet az, aki treff kettesre és káró nyolcasra all int mond még a flop előtt.

Londoni elemzők szerint a magyar kormány "mindent egy lapra tesz fel", vagyis arra, hogy rövid távú intézkedésekkel "beindítja" a gazdaságot, abban bízva, hogy az így elinduló növekedés majd hosszabb távon kiemeli az országot az "adósságcsapdából".

A Fidesz-KDNP pártszövetség szemmel láthatóan hisz abban, hogy képesek lesznek újra dübörgő gazdaságot építeni, ezért vállalják az all int.

Tegyük fel, hogy a magán-nyudíjpénztáraknak valóban végleg befellegzett Magyarországon a kormányzati akarat szerint. Tegyük fel, hogy a második Orbán-kormány minden itézkedése beválik és még finomítanak is a stílusukon és nem bukják el emiatt a 2014-es választást. Tegyük fel, hogy még 33 év múlva a Fidesz-KDNP lesz kormányon, és majd 33 év múlva is úgy látják az ország dolgait, ahogy most. Ez mind eléggé utópia-ízű, de tegyük fel.

A jelenlegi folyamatok szerint a népesség fokozatosan elöregszik. Egyre tovább élünk - hál' Istennek -, és egyre kevesebb gyerek születik - sajnos. Egyre kevesebb ember nyugdíjjárulékából egyre több nyugdíjasnak kell pénzt juttatni az állami kalapból. Ha marad Magyarországon a népesség elöregedésének folyamata, akkor bizony igencsak félek attól, hogy az állami nyugdíjunkból futja-e havi két alkalommal csirkefarhátra 2043-ban.

Az öngondoskodást közben kiölik belőlünk. Bajnaiék eltörölték az életbiztosítás után addig járó adókedvezményt, most Orbánék ellehetetlenítik a magán-nyugdíjpénztárakat. Marad még az önkéntes nyugdíjpénztár, de érzésem szerint már sem lesz így sokáig. A leginkább borúlátók meg már azt is látják lelki szemeikkel, amikor Szíjjártó bejelenti, hogy a bankoknál nincs biztonságban a megtakarított pénzünk, adjuk inkább az államnak... A kamatadóval ezt már Gyurcsányék el is kezdték.

Csakis egy módon juthat több öregkorunkra: ha az óvodák kiscsoportjaiban már három év múlva a helyhiány lesz a legnagyobb gond és a gazdaság is beindul. Mert azzal sem leszünk sokkal előbbre, ha 2035-ban tele leszünk pályakezdő munkanélkülivel. Ők ugyanis nem fizetnek nyugdíjjárulékot.

Van rá esély, persze, hogy sikerüljön a kormány terve. A pókeren is nyerhet az, aki treff kettesre és káró nyolcasra all int mond még a flop előtt.

De... Bármennyire is azt sulykolják belém, hogy higgyek a kormányban, meg az összes intézkedésében, mégsem tudom ezt feltétlenül megtenni. Ahogy a hozzászólásokat olvasom a témában, ezzel nem is vagyok egyedül. 

Azt mondják, ne engedjek a zsarolásnak és maradjak? Minek? Meg fogják találni a módját, hogy elvegyék tőlem a közös kasszából hiányzó pénzt, efelől nincs kétségem.

Az a baj, ha ez az all in elvész, könnyen lehet, hogy a csirkefarhát is csak álom marad. És nem csak nekem.

Olvasóink írták

 • 9. gig 2010. december 07. 09:46
  „Nem kívánok hozzászólni a jegyzet tartalmához. A reakciók magukért beszélnek, amúgy meg szóra sem érdemes.

  Annál inkább a tendencia... A honlap újdonsült tollforgatói (tehát nem a nyomtatott lap újságíróiról van szó, akiktől volna mit tanulniuk az itt publikálóknak) ugyanis érdekes közös vonással rendelkeznek: a szívük, agyuk és minden fontosabb szervük helyén valószínűleg pénztárcával rendelkeznek. Minden a pénz körül forog, az összes példát innen veszik. Hol póker, hol költségvetés, hol nyugdíjkassza (szüljünk gyorsan, nosza!) stb.

  Az egy dolog, hogy nem tetszik nekik a kormány tevékenysége. Szívük joga. Kisebbségben vannak, de ők ülnek a hangadó székekben. Csak ne tessék a hozzászólókra fogni, hogy nem tetszenek az írások. Mert azokat nem fogyasztási egységek, hanem emberek, érző lények olvassák, akiknek nem feltétlenül a shoppingolás a lételemük. Tessék egy kicsit sétálni a természetben, jó könyveket olvasni, barátokkal beszélgetni, aztán lesznek még itt színvonalasabb írások is!

  Reméljük...”
 • 8. Cancer 2010. december 06. 19:14
  „torna, Elemert kifelejtetted, amugy ha ugy erzed, hogy huhogas az, hogy a folyamatos fidesz-fikazast nem szeretjuk, akkor az a szived joga, te mashogy latod
  ha van egy jo jegyzet, arra is megirom a velemenyem, ugy latszik most hetente 1 jegyzet van, az is mind a fideszt fikazza; es egy jegyzet nem volt meg itt, amelyik valami pozitivumot emelt volna ki a fidesz intezkedeseibol, pedig van olyan is, amugy egyre kevesebb a kommentalo, mert a magyar ballib sajto teljesen remenytelen, persze ez is csak egy velemeny
  nem lesz se elofizeto, se online olvaso hamarosan”
 • 7. tornacipő 2010. december 05. 10:55
  „pancser, patroit, cancer az örökkös huhogók, akik állandóan csesztetik a kisalföldet, mégis reggeltől estig itt lógnak és kommentelgetnek - szép egy banda lehet, mondjuk pancser hüle kommentjeiből már készült cikk, ha jól emlékszem, azon jót röhögtem”
 • 6. pancser 2010. december 04. 20:38
  „"De... Bármennyire is azt sulykolják belém, hogy higgyek a kormányban, meg az összes intézkedésében, mégsem tudom ezt feltétlenül megtenni. Ahogy a hozzászólásokat olvasom a témában, ezzel nem is vagyok egyedül."

  Hát persze, össze is jött pár száz tüntető máma! Minden témában van haszonélvező is, plusz a tudatlanok!”
 • 5. Patriot 2010. december 04. 05:51
  „Hol voltatok ezek a jegyzetírók az elmúlt nyolc évben?
  Nem olvastunk egy kritikus mondatot sem a gazdaság tönkretételéről, a Hagyó-Hunvald ügyekről, a forint tönkretételéről. Arról, hogy miért kellett ekkora a IMF hite,l és azt ki és miből fogja visszafizetni?

  Már pedig a hiteleket vissza kell fizetni ifjú elvtársak, és ehhez a ti megtakarításotok is kell!
  ENNYI!

  Amúgy jó lenne ha Kisalföld is csatlakozna a ballib lakáj média fehér oldalas megjelenéséhez, így higiénikusabban lehetne használni arra amire való.”
 • 4. Abrafax 2010. december 03. 21:45
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz: a fenti izét jegyző úr második "jeddzetét" olvasva visszasírom az összes, oly sokat ekézett régi motorost...
  A gazdagréti Szomszédok zárómondataiból egy jó fél évnyi közhelyet sikerült pár sorba csomagolni, majd nyakonönteni egy adag pesszimizmusta tanácstalansággal és dísziteni az önjelölt értelmiségi szokásos, fölényes tudálékosságával.
  Az NMGR fejében a csirkefarháttal összekapcsolt nyugdíjasok két "jellemzőjéről" nem szólnak a közhelyek és áligazságok:
  - felnevelték a mai generációt a jelenleginél sokkal-sokkal keményebb körülmények között
  - mindezek után és a mai jövedelmi viszonyaik között is ott van a takarékban legalább a temetés ára
  Úgyhogy nem rinyálni kell, hanem példát venni róluk, gyereket nevelni és takarékoskodni. Még ha egyszerűbb is lenne a pókerasztal mellett a kormányt szidni.”
 • 3. Cancer 2010. december 03. 20:51
  „Olyan szinten felhaboritoak ezek a jegyzetek, hogy nincs is hozzafuznivalom. Eltuntek az oreg jegyzetirok, talaltak uj bertollnokokat. Szanalmas es gyenge iras. Valoban, hadd uvoltozzenek csak a bolsevikok, mast ugysem tudnak, csak tovabb fogy az elofizetoik szama. Jo uton jarnak a Kisalfold tonkretetelehez. SZDSZ es MDF mar megszunt, most kovetkeznek a bolsevik lapok.
  Senkit nem erdekel, mit gondol a baloldal.”
 • 2. pirosász 2010. december 03. 18:16
  „Minél jobban visítozik a liberál-bolsevik média,köztük a kisalföld is,a fidesz annál jobb úton jár!!! Sajnos én kevesellem a visítozást!!!”
 • 1. Abrafax 2010. december 03. 13:03
  „Kontra:
  "Meg fogom találni a módját, hogy elvegyem a közös kasszából a tölem hiányzó pénzt"
  "A magyar kormány "mindent egy lapra tesz fel", vagyis arra, hogy rövid távú megszorításokkal "megállítja" a adósságspirált, abban bízva, hogy az így csökkenö adósság majd hosszabb távon kiemeli az ország gazdaságát." Így jobb lenne?

  A 2500milliárd MNYP-megtakarítás 3000 miliárdba került az adófizetöknek.
  A hiányzó 500 milliárd hány csirkefarhátra elég egy pókerasztalnál?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz a magánnyugdíjban és azon túl

A Fidesz heti rendszerességgel szegi meg a magyar parlamentáris demokrácia íratlan játékszabályait. De ami a legfájóbb, sorra számolja fel az egyén életének autonóm helyeit. Tovább olvasom