Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Akarat kérdése

Szólhatott volna valaki a keményen dolgozó magyar polgárok tömegének is.

A miniszterelnök tegnap Sopronban azt mondta, személy szerint neki köszönhető, hogy a Külügyminisztérium érdekeltségi köreibe tartozó pénzek nem ragadtak bent a Quaestorban. Ráérezve a várható dominóhatásra, odaszólt, hogy tenni kell valamit, és Szijjártóék ezért tudták kimenekíteni a milliárdokat.

Még idejekorán szólhatott volna valaki a keményen dolgozó magyar polgárok tömegének is, nem beszélve a gyanútlan önkormányzatokról, hogy gyerekek, baj lehet ebből, gondoljátok át, hová teszitek a pénzt! De a legjobb lett volna magát a bajt megelőzni olyan szabályozó és ellenőrző rendszerrel, ami eleve lehetetlenné tenné a bűvészkedést 150 milliárd forinttal. Hiszen megvolt hozzá minden felhatalmazás és jogkör a törvényalkotói oldalon, hogy a fékek és ellensúlyok a pénzpiacokon is meglegyenek. A keményen dolgozó polgárok tömegein például rögtön számon tudják kérni, ha két napot késnek a csekkbefizetéssel vagy az adóbevallással.

De a kormányfő odaszólt tegnap a bürokratáknak is, akik szerint 2020 előtt nem készülhet el a kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Csorna és Sopron között. A bürokraták valószínűleg arra gondolhattak, hogy ha be akarjuk tartani a jogszabályokat, bizony kell legalább öt év a tervezéshez, a területek megvásárlásához, a régészeti feltáráshoz, a pályáztatáshoz, és még ki tudja, mi mindenhez, például magához az útépítéshez. Hozzátéve azt is, hogy a Győr–Csorna szakasszal nem öt, hanem kétszer öt éve birkóznak már.

Orbán tegnap tapssal kísérve kimondta: mindez nem számít, minden csak akarat kérdése. És tényleg, ki akarna itt vitatkozni bagatell jogszabályok, előírások, holmi fékek és ellensúlyok miatt? Hiszen mindenki már holnap az új úton szeretne Sopronba jutni. Én is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orgován

Tarsoly Csaba ismeri egyedül Orgován Bélát. Tovább olvasom