Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Ajándék és a bizalom

Értékes ajándékot nyerhettek a Kisalföld hűséges előfizetői, sorsoláson. Magam egy rábaközi kis faluba jelentettem a jó hírt egyik szerencsés olvasónknak, először telefonon. Miután elmondtam, miről van szó, a következő párbeszéd játszódott le köztem és a nyertes között: – Ajándék? Ha fizetni kell, ide ne hozza! – Nem kell fizetni, ez ajándék. – Akkor jöjjön. De nem vagyok hajlandó fizetni, inkább ne is hozza. – Mi a Kisalföld vagyunk, nem csapjuk be, higgye el, nem kell fizetni. – Kisalföld? Hát, akkor jöhet.

A Kisalföld volt tehát a varázsszó, mely visszaadta olvasónk bizalmát. Személyes találkozásunkkor aztán az is kiderült, mire föl a kétely az ajándékhozókkal szemben manapság. Egy nagyon kedves nyugdíjas házaspár fogadott. Elmondták, hogy szinte hetente kapnak a falubeliek különböző, ajándékkal kapcsolatos értesítéseket, meghívásokat. Azok viszont, akik beengedik otthonukba a szerencsét, sokszor ráfizetnek hiszékenységükre. Később derül ki ugyanis, hogy a „csodálatos" matrac csak bóvli és a hozzá súlyos tíz- vagy éppen százezrekért kínált takarók, párnák, egyéb kiegészítők sem érnek semmit. Ugyanez a helyzet a „modern" elektronikai eszközökkel is, melyek a kínai boltban negyedáron kaphatók. De még mindig sok a hiszékeny ember. Elsősorban az időseket nézik ki maguknak a szemfényvesztők. Gyakran leírjuk, a rendőrök is sokszor elmondják, ne dőljünk be az olcsó vagy éppen ingyenes ajánlatoknak. Talán csak a bizalmunkat akarják megszerezni, lakásunkban körülnézni, hogy aztán alkalmas pillanatban ne csak az emberekbe vetett hitünktől szabadítsanak meg bennünket. Így, ünnepek előtt még több csaló kereskedik és keresgél.

Én úgy éreztem, sikerült örömet szereznünk két kedves embernek, így az ünnepek előtt. De ehhez előbb a bizalmukat is el kellett nyerni. Máskor mások is legyenek óvatosabbak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtorlás

Tovább olvasom