Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Adjon az Isten

Bármennyire is igyekszem, nem sikerül kitörölni a fejemből az édes-búsan csengő sorokat: „Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét, üres vékámba gabonát, árva kezembe parolát…" Látom magam előtt a füstbe burkolózó, törékeny embert, Nagy Lászlót, amint halkan, szinte szenvtelenül mormolja e szavakat.

Egy volt ez a vers a pezsgős, tűzijátékos, malacos újévi jókívánságok között, amit a közösségi oldalon az ismerőseim megosztottak. Kicsit kilóg a sorból, talán ezért uralja még most is ilyen makacsul a gondolataimat.
Szabadulnék tőle – mert éppen szavakba önteném magam is, hogy konkrétan mire gondolok, amikor kiküldöm az éterbe a bűvös négy betűt: b. ú. é. k. –, de nem megy. Zavarba ejt és megbénít a vers tökéletessége. A költő örök érvényűen fogalmazta meg kívánságainkat. A lista hiánytalan.
Számba venném, mit várok az új évtől, vagy inkább mit remélek, persze gyakorlatiasan... Szeretetet, békességet, egészséget, jólétet…

Aztán nem hadakozok tovább, mormolom én is: adjon az Isten…
„…lámpámba lángot, ne kelljen korán az ágyra hevernem, kérdésre választ ő küldjön, hogy hitem széjjel ne dűljön, adjon az Isten fényeket, temetők helyett életet – nekem a kérés nagy szégyen, adjon úgyis, ha nem kérem."

Olvasóink írták

  • 1. Bokk 2013. január 03. 17:36
    „A Kormorán zenés átirata: http://www.youtube.com/watch?v=TPs6ehyLVDg”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzharc

A tényekből a megoldás ezúttal kivételesen olyan élesen kirajzolódik, ahogy a célkeresztben az… Tovább olvasom