Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A világ végén

A Rolling Stones egész nyáron feltalálható lett volna Európában.

Az Egyenlítő 40 ezer kilométer, vagyis 20 ezer kilométeres utat jelentene a Föld másik végére jutni. Ez az ábránd az Új-Zélandról hazatért Kósa Lajos fantáziáját is elragadhatta gyermekként, mert 18 ezer kilométert utazott a Rolling Stones-koncert miatt, aminél többet csak a Rolling Stones utazott, amennyiben Londonból indult.

Ám ők nem Londonból indultak, hiszen előtte végigturnézták Ausztráliát, s ha már itt tartunk, a Rolling Stones egész nyáron feltalálható lett volna Európában: jártak Zürichben, Berlinben és mint közismert, Bécsben is. Aucklandnél messzebbre viszont már csak akkor lehetett volna Rolling Stones-jegyet venni, ha a koncertet az onnan 763 kilométerre fekvő Christchurchben rendezik, amely szintén Új-Zélandon van és amely a Budapesttől legtávolabb eső város.

Engem még mindig felbosszant, amikor egy politikus azt válaszolja, hogy „kinek mi köze ahhoz, hogy magánemberként elutazik a világ másik végére". Amikor a Lázár János 23 milliós vadászatát firtató kérdésre a miniszterelnökség válasza is ugyanez, s örülnünk kell, hogy nem közpénzből fedezi a kalandot.

De amíg Lázár végül lemondta a csehországi fácánvadászatot, Kósa Lajos csak a „kinek mi köze hozzá" kérdés megfogalmazásáig jutott el a logikai folyamatban, pedig ha csak tíz, nála sokkal iskolázatlanabb embert kérdeznénk meg, tízen felelnék, hogy ennél irritálóbb dolog kevés van.

Amikor adónemek születnek adónemre, a pedagógusok tüntetnek, a korrupció kérdése pedig annyira kiéleződik, mint ezekben a hetekben, akkor a látszatát is kerülni kellene annak, hogy egy közpénzekből élő politikus a nettó átlagbér 6–7-szeresét költi – egy fővel számolva – a kiruccanására.

És engem nem is az ő milliói aggasztanak legjobban, hanem az, ha már a látszat sem izgat senkit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két lecke

„Vagy ahol lehet, az az ország többé már nem jogállam." Tovább olvasom