Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

A számok nem hazudnak: beszéljünk a `mocskos´ kisalfold.hu-ról

Szíj Melinda és a soproni villalakó jelölt hölgy kiütéssel nyert a hétvégén, fölényük már-már "nyomasztó" volt.

Az elmúlt hétvégén kétségkívül meglehetősen bulváros hétvégénk volt: péntek este jött a menetrend szerinti Szíj Melinda-gyors a Megasztárban, majd szombaton kiderült: a ValóVilág 4 szériájának elképzelhető, hogy lesz soproni villalakója.

Mivel írni merészeltünk a 25 éves soproni lányról, portálunk kapott hideget-meleget, de legfőképpen vég nélküli gyalázkodást, szitokáradatot a hozzászólásokban.

Olvasóinknak mindez szíve-joga, hogy véleményt nyilvánítsanak, terveink szerint mindez a jövőben sem változik, már csak azért sem, mert nem ritkán olyan kritikákat kapunk, melyből tanulhatunk a későbbiek során.

Ettől függetlenül kérem, engedjék meg, hogy megmagyarázzam, miért is foglalkoztunk Zsanival, Stohl Bucival és ezzel a vitán felül álló gagyi ValóVilágos ingyencirkusszal. Röviden: mert érdekli Önöket az ingyencirkusz.

Kicsit hosszabban: napjainkban az internetes oldalak folyamatosan mérik a nézettséget. A kisalfold.hu-nak hétköznaponként átlagosan 40-45 ezer egyéni látogatója van – vagyis ennyi ember kattint ránk és a híreinkre –, erősebb napokon ez a szám 50 ezer fölé kúszik.

Nem csak azzal vagyunk azonban tisztában, hogy hányan tisztelnek meg bennünket figyelmükkel, de statisztikánknak köszönhetően azt is tudjuk, miszerint melyik cikk, milyen érdeklődést vált ki az emberekből.

Rossz hírrel kell folytatnom: Szíj Melinda és a soproni villalakó jelölt hölgy kiütéssel nyert a hétvégén, fölényük már-már "nyomasztó" volt. Melinda legutóbbi produkcióját taglaló írásunkba több mint 25 ezren kattintottak, míg Zsani egyelőre virtuális ValóVilága közel 15 ezer embert vonzott csak vasárnap.

Folyamatosan frissülő, mindentudó statisztikánk szerint negyedóránként több mint 120-an érezték úgy, hogy kíváncsiak Melindára és Zsanira. Meg kell jegyeznünk: szombaton hiába adtunk helyet nyitóoldalunkon Leonard Cohennek, vasárnap hiába köszöntöttük mi is 75. születésnapja előtt két nappal Törőcsik Marit – szégyen, gyalázat "senkit" nem érdekelt a két művész.

Minden idők egyik legtehetségesebb magyar színésznőjének születésnapjára összesen 394 olvasónk volt kíváncsi, miközben negyedórás lebontásban 4-5-en kattintottak Törőcsik Mari portréjára.

A kétkedő, oldalunkat becsmérlő olvasóinknak a következőt kell üzennem: bár jelensorok írója elmondhatatlanul többre tartja Törőcsik Mari és Leonard Cohen munkásságát, ettől függetlenül nekünk a piac diktál.

Arról kell írnunk, ami több ezres látogatói számokat hoz, hisz így tudjuk eladni a kisalfold.hu-t, s egyben ez függetlenségünknek, jövőnknek is a záloga.

A tanú c. film egyik klasszikus idézetével búcsúzom: "a tények makacs dolgok".

És a számok nem hazudnak.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. Hyppolit 2010. december 28. 14:12
  „Köszönet a cikk írójának az őszinte szavakért. Valóban a néhai családi napilap kezd lassan átalakulni középszintű bulvármagazinná. Egy újságot a tartalma határozza meg, azt pedig az újságírók összessége nyújtja nekünk, olvasóknak. Sajnos abban téved a cikk írója, hogy "mi" (olvasók) szeretjük az ingyencirkuszt. Szerintem inkább az ötlettelen, normális témát nem találó újságírók szeretik, egyben élvezik hergelni egy-egy témában az amúgy is túlspirálozott "publikumot". És ezen szánalmas útkeresésüket a mindenki számára ellenőrizhetetlen nézettségi/olvasottsági indexszel magyarázzák. Pontosan ezen cikk írója írt hatalmas cikket Szíj Melindáról akkor, amikor a továbbjutása élet/halál "harca" volt. A cikk, melyben taglalva állt a "nemszeretem ember". Azt az elfogult, pártoskodó, szinte támadó cikket meg sem kellett volna írni. Nem volt rá igény! És senki sem vágott volna eret magán, ha meg sem jelenik! Szóval maradjunk abban,hogy pont a T. Média szereti az ingyencikuszt. Bennünket meg azzal traktálnak, hogy erre van igényünk.Bocsánat! Már akinek...”
 • 59. SENKI 2010. november 27. 22:10
  „Apropó! Muszáj közkinccsé tenni, hogy hova kattintgatok?”
 • 58. SENKI 2010. november 27. 22:06
  „Ha már megszólíttattam -íme a nagyság átka-, jelzem, hogy a két hölgy nem igazán keltette fel érdeklődésemet, így igazából Ők nem érdekeltek.(Melindáért azért a szívem mélyén szurkolok.)
  Törőcsik Marit az Isten éltesse sokáig!”
 • 57. RickCartman 2010. november 25. 21:05
  „56. hozzászólás Patriot 2010.11.25. 18:47
  Monnyon le a nép! A zemberek monnyanak le! :-)”
 • 56. Patriot 2010. november 25. 18:47
  „Szeghalmi mondjon le!
  :D”
 • 55. gig 2010. november 25. 10:17
  „Tisztelt Szerző!

  Egy jobbító szándékú észrevétellel kezdem: az első mondatban említett "...hétvégén (...) hétvégénk volt" részt igényesebben is meg lehetne fogalmazni.

  Az említett témáról: azt tudjuk, hogy Önöknek a piac diktál, az viszont nem nyilvánvaló, hogy jól van-e ez így? Ha elgondolkodunk rajta, miért tart ott az ország, ahol, akkor könnyű a piacra, a fogyasztói szokásokra és hasonló adatokra mutogatni. Jobban örülnénk sokan, ha a cikkben mellékszálként megemlített valódi értékekre koncentrálna a Szerkesztőség, ahelyett, hogy a "lószar", "lepattintott sunák" (idézet a korábbi netes jegyzetek címeiből) és hasonló, valóban mocskos kifejezésekkel próbálnának több kattintást, több olvasót szerezni.

  Az emberi igényszintet a semmibe süllyesztő nevezett tévéműsorok ugyanarra a hamis egyenletre hivatkoznak, mint Ön. Sokan nézik, tehát ezt kell csinálnunk. Tényleg? Ha már előkerültek a számadatok és a derék hátas salakanyaga, a gondolatfonalat fenntartva idéznék egy másik klasszikus mondást: "Egyél tehénlepényt, tízmilliárd légy nem tévedhet!"

  Idéznék más számadatokat is: egyre fogy a népesség, egyre több az erőszakos cselekmény - családon belül, az utcán, mindenfelé -, egyre lelketlenebbül élünk, egyre hamarabb kiégünk. Nyilván a médiának ebben (avagy a folyamat megváltoztatásában) semmi felelőssége nincs. Vagy mégis?”
 • 54. tati 2010. november 24. 09:10
  „na végre!
  valaki rajtam kívül is elmondja,miről szól a média....
  kösz szerki!”
 • 53. tejfelesszájú 2010. november 23. 11:22
  „csak azért írok ide, hogy a szerkesztőknek több fizetésük legyen, remélem ezzel az ide kattintással hozzá tudtam járulni.
  de ha gondolják van egy remek scriptem erre amivel percenként lehet növelni a "látogatói nézettség számlálót"
  megér sok pínzt, érdekli önöket? :D
  ha már biznisz a világ :D”
 • 52. LAZA 2010. november 23. 11:15
  „Ennyi!”
 • 51. pancser 2010. november 23. 10:29
  „Mindenki mondja itt a "frankó"t. Olynok vagyunk mint a kibicek. Az újság szerkesztői viszont élesben játszanak. Hogy meddig mehetnek el? Nagyjából addig amíg nem csökken az olvasottság és a példányszám! A "mocskos profit"? mMagyarázná el valaki mi az a habfehér és angyali??”
 • 50. Szilágyi_Zsolt 2010. november 23. 09:35
  „Egyébként hogy a szorosabban vett témához is hozzászóljak: én is csak azt mondhatom, hogy igen gyakran csak azért kattintok egy-egy (nem is feltétlenül csak bulvár-) hírre, hogy megnézzem, miről folyik "odalent" a vitatkozás. Az gyakran sokkal érdekesebb, mint amit a cikk tartalmáról a cím alapján feltételezek (amely cikket épp ezért sokszor el sem olvasok, hacsak nem akarok hozzászólni). Konkrétan Szíj Melindáról eddig talán két írást olvastam végig, még az elején, annak ellenére, hogy a vele kapcsolatos itteni cikkek vélhetően legalább 50%-ára rákattintottam. "Zsani" pedig addig érdekelt, amíg megtudtam róla, hogy egy fiatal nő, aki be akar kerülni az úgynevezett Való Világ-villába, ennyi elég is volt belőle. Persze, hogy ehhez egy vagy két "zsanis" cikkre szintén rá kellett kattintanom, de mindezektől még nem érzem úgy, hogy mérvadó lennék a bulvárhírek olvasottsága szempontjából, és biztos vagyok benne, hogy jó páran vannak hasonlóan ezzel.

  Viszont ha nem lennének állandóan a Kisalföld.hu nyitóoldalán ezek a bulvártémák, én ugyan egyetlen könnycseppet sem hullatnék értük.

  Ja, és azok között vagyok, akik mind Törőcsik Mari születésnapját, mind Leonard Cohen életrajzi könyvét megnézték.”
 • 49. Szilágyi_Zsolt 2010. november 23. 09:17
  „42. hozzászólás ndf 2010.11.22. 23:07

  1. Konkrétan mi a baromság azon, amit írtam? Mert ennyi erővel én is mondhatnám ugyanezt a te hozzászólásodra, csak ugyanúgy nem tudnám megindokolni, ahogy te sem tetted (épp ezért nem is teszem).

  2. Én sehol nem írtam le azt, hogy "név nélkül nagyobb az ember arca". De még ha írtam volna is, ebben a szófordulatban semmilyen képzavar nincsen; ha azt látsz benne, akkor a magyarnyelv-tudásoddal lehet a baj.

  3. Az lehet, hogy nyilvánvaló, de attól még le lehet írni, sőt le is kell írni. Épp elég sajnálatos, hogy van, akinek annyira nyilvánvaló, hogy szántszándékkal visszaél ezzel.

  4. Valamint: azzal kezdtem, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Ha szerinted te nem tartozol az érintett kategóriába, akkor mit foglalkozol vele, hogy mi áll abban a hozzászólásban?”
 • 48. tejfelesszájú 2010. november 23. 09:14
  „50 ezer olvasó? Erre büszkék?
  A kuruc infót napi több százezren olvassák!
  Süllyedjenek le egy kicsit még az igénytelenség mocsarában.
  Jöjjön egy kis zs*zás, c*ányozás.
  Persze mindezt az üzlet szellemében, semmi ideológia.
  Hajrá!

  AHA ha nem érted a cinizmust, olvasd el még egyszer a fenti írást, és amit én javaslok
  Szerinted mi a különbség a kuruc infó és a fenti trend között.
  Neked az egyik jön be a másiknak meg a másik,”
 • 47. AHA 2010. november 23. 08:43
  „tejfelesszájú
  Vicces kedved van.Nekem meg humorérzékem van.
  A tényői gyilkosság óta nem olvasom a kedvenc oldaladat.Amióta jött a cigány mesével.Semmivel sem különb mint a blikk.Csak ha jókat akarok röhögni a baromságokon.
  Kurucinfo= blikkinfo.”
 • 46. miledani 2010. november 23. 07:44
  „Most akkor a nézők, az olvasoók formálják a médiát vagy a média az embereket, vagy mindkettő, vagy egyik sem?”
 • 45. tejfelesszájú 2010. november 23. 07:26
  „50 ezer olvasó? Erre büszkék?
  A kuruc infót napi több százezren olvassák!
  Süllyedjenek le egy kicsit még az igénytelenség mocsarában.
  Jöjjön egy kis zs*zás, c*ányozás.
  Persze mindezt az üzlet szellemében, semmi ideológia.
  Hajrá!”
 • 44. AHA 2010. november 23. 07:03
  „Hát igen! Ezeket a gagyi műsorokat senki nem nézi.Mégis mindenki percre pontosan tud róluk mindent.
  Hogy is van ez?Valaki hazudik?

  Jól eltalált ez a cikk.”
 • 43. drKotász 2010. november 22. 23:41
  „41. hozzászólás vanessa Gondolom te már bejártad európát hogy ennyire okos vagy.”
 • 42. ndf 2010. november 22. 23:07
  „szerintem tegyetek fel pornót, kisalföldi lányokkal, aztán úgy fog nőni a klikkelések száma, mint a paszuly.

  ezeket a baromságokat, kedves Szilágyi Zsolt, hogy név nélkül nagyobb az ember arca (micsoda képzavar) meg hagyjuk, mivel annyira nyilvánvaló, mint hogy az űrben nem kapsz levegőt. ja, és? az anonim kommentelés alapvetően a lehúzás irányába, míg az előbeszédes kritikai általában a dicséret irányába torzít. ezért kell mindent a helyén kezelni.

  ja és a kattintások számából nem következik ám, hogy a kattintót tényleg a cikk tartalma érdekli, lehet kifejezetten a gyalázkodás szándéka, vagy a kommenteken való röhögcsélés, vagy az erkölcsi felháborodás szándéka motiválja. persze a hirdetőknek ez tökmindegy, csak ne csodálkozzatok, kedves Kisalföld.hu, hogy ha egyszer csak a Blikk-Napi Ász-Story trió regionális (helyi) vetélytársai lesztek. ha túl sok a bulvár, egyből a bulvárlapokkal kell versenyezni, aztán volt klikk, nincs klikk, hirdető ágyő (persze ez igaz minden szegmensre, belpol, külpol, stb.).

  mindezek mellett elismerem, hogy egy profiljában elsősorban helyi portál bulvárhíreiben a helyi sztárocskákra kell, hogy koncentráljon.”
 • 41. vanessa 2010. november 22. 22:24
  „Szép estét!Szilágyi Zsoltnál a pont!!!!!! igaza van, egyesek tul durván irnak be, akármilyen témárol van a vita, ja a magyar ember erről hires anyázás, stb ami itt megy az nagyon messze van Europátol,”
60 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömegközeledés

A kritikus tömeghez napról-napra közelebb kerülünk, amíg nem változtat a hozzáállásán mindenki az energiacégek érdekeiért lobbizó országgyűlési képviselőtől a kertje végén pillepalackokat égető taplóig. Tovább olvasom