Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

A reménykedés új napja

Hétfőn új napra virradtunk. Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélt kétharmaddal meghozott törvényeket.
A két éve még büszke öngondoskodók, akik úgy gondolták, munkájukkal kiérdemlik azt, hogy az állami nyugdíjat és a saját józan megtakarításukat is élvezzék majd időskorukban, most pórul jártak. Méghozzá hatalmasan.
Úgy tűnt, a hatalom bebizonyította, nem igazán tűri, hogy bárkinek is más véleménye legyen. A magánnyugdíjpénztárakban maradó százezer ember sem állami nyugdíjat nem kaphat, sem nem gyarapíthatja a nyugdíjalapját a munkahelye utána befizetett pénzével. És tegnapig úgy tűnt, ők, a pórul járt százezer már semmiben nem reménykedhet, csak abban, ha bocsánatért esedezve adja oda pénzét ő is az államnak. A törvények, melyek országunkban most már nem is naponta, de az év végi hajrában szinte percenként születnek, a kétharmados erősségük révén eddig nem voltak megingathatóak. Tegnapig a magánnyugdíjpénztárakban maradtak nem reménykedhettek, hátha az Alkotmánybíróság megmondja, törvénytelen volt az 1500 milliárd forintnyi vagyon beolvasztása az állami költségvetésbe.
Hétfőn azonban a reménykedés új napjára virradtunk.

Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte a médiaszabályozás több olyan rendelkezését, amely az írott sajtó tartalomszabályozásával, az újságírók információforrásainak védelmével, az adatszolgáltatási kötelezettséggel, valamint a média- és hírközlési biztos intézményével függ össze. Ezenkívül! Megsemmisítette a büntetőeljárási törvény több rendelkezését. Ráadásként pedig. Megsemmisítette a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló, júliusban megszavazott törvényt.
A világon leginkább ezen törvények miatt bírálták Magyarországot, ezekért kerültünk címlapra. De most visszavágtunk a fanyalgóknak. Bebizonyosodott, van Alkotmánybíróságunk, ráadásul hiába gondolják egy részüket pártkatonának, az alkotmánybírák nem részrehajlóak. Ők is tudják, mindennek van határa. Éljen az Alkotmánybíróság! Mindaddig a köz pénzéből, amíg a közt szolgálja.

És hogy miért így megkésve hoztak ítéletet? Gondolom, kellett egy kis idő a bíráknak, hogy átlássák a helyzetet, hogy rádöbbenjenek, itt valami kezd félrecsúszni. És most majd sorra jönnek a döntéseik. És csak eljutnak oda is, hogy nyíltan ki merjék mondani, jól tette-e a kormány, hogy a magánnyugdíjvagyont államosította.

Egyesek azon aggódnak most, hogy az Alkotmánybíróság döntése csak színjáték és megint a lényegről, a pénzről tereli el a figyelmet, és hogy olyan döntést soha nem hoznak, ami eddig elvett és gyorsan el is költött pénzeket érintene. Bevallom, nekem is voltak kételyeim, hogy mi folyik itt, de most már megnyugodtam, mindenki a helyén, és az alkotmánybírák sem kapják hiába a fizetésüket. Vigyáznak ők ránk és a rendszerváltás óta véres verejtékkel kiszenvedett demokratikus értékeinkre. (Azért arra kíváncsi lennék, alkotmánybíráink közül ki az, aki magánnyugdíjpénztár-tag maradt...)

Olvasóink írták

  • 2. yoros 2012. január 02. 20:06
    „Az AB a fityesz parancsára tette, amit tett, hogy a demokrácia látszatát keltsék. De miből gondolják, hogy az EU is olyan hülye, mint ők?”
  • 1. Cancer 2011. december 21. 17:41
    „Remenykedjen, Fabian ur, remenykedjen! Hatha visszaternek meg az mszmp idok, az lenne a szep, igaz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizony, nem kellene

De ezt éppen egy jogvégzett, Bibó István életművén nevelkedett politikusnak magyarázzam? Tovább olvasom