Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

A nap nyertese

Érdemes elgondolkodni, mekkora az esélyünk az egyéni játékban, ha heteken át több száz embernek 700–800 szelvénnyel még egy hármasa sem lett.

Sok szempontból szimbolikusak voltak a szombati ünnepi kampányemlékezések: a miniszterelnök még napsütésben beszélt (az eddigi támogatottsági felmérésekre támaszkodva is sütkérezhet), a baloldali ellenzék viszont a vihar miatt lemondta a rendezvényét, holott a meteorológusoknak köszönhetően még én is tudtam már szerdán, hogy szombaton kora délután jön a szél és az eső. A Jobbik persze ezzel is dacolt, s megtartotta ünnepi szónoklatát.

A nap nyertese azonban nem egy párt, nem is a Bundesligában vitézkedő Bayern München volt, hanem az a „márciusi ifjú", aki hárommilliárdot kaszált a lottón. Na és persze nyertek a győrújfaluiak is: bár most is csak tizen-egynéhány kéttalálatosuk volt, ismét kiderült, hogy egy jó ügy érdekében könnyen meg lehet mozgatni őket. Szombaton már több mint kétszázan játszottak közösen, s már a határaikat feszegették: beszálltak ugyanis a szomszédos Győrzámolyról, Győrladamérról is, sőt, Rábakecölről, s most figyeljenek, egy illető Stuttgartból küldött ezerötszáz forintot a falulottóba.

Az összefogás most nem járt akkora sikerrel, mint a gátvédés idején, ám itt sokkal több múlt a szerencsén. Amíg újra nem lesz milliárdos főnyeremény, addig szünetel a közös játék. Egy kis pénz a kettesek után maradt a kasszában, amit a falu a karácsonyi díszkivilágítására fordít. Így aztán kézzelfogható haszna is lett a kezdeményezésnek. Más kérdés, hogy azon érdemes elgondolkodni, mekkora az esélyünk az egyéni játékban, ha heteken át több száz embernek 700–800 szelvénnyel még egy hármasa sem lett. Nem úgy a Ferencvárosnak, amelyet negyedmilliárddal szponzorál a Szerencsejáték Zrt.: pénztárca-nyitogató vágyaink ötszázasaiból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sajtó szabad

Nehéz lenne eltitkolni bármit is a közvélemény elől. Az információ így is, úgy is a lapokba vagy az… Tovább olvasom