Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A mi sztárjaink

„Végre egy buli a soproniaktól a soproniaknak!" „Egy fantasztikus élményt élhetett át, aki ott volt!" Ilyen és ehhez hasonló véleményeket lehetett hallani a hétvégén Sopronban megrendezett Add elő magad! Tehetségek Fesztiválja elnevezésű program kapcsán.
Az ötlet szerintem is jó. Sőt, az is bölcs gondolat, hogy a kiválóan teljesítők között nem tárgynyereményeket sorsoltak ki, hanem szereplési lehetőséget kaptak.

A legügyesebb, legkreatívabb sztárpalánták a VOLT Fesztiválon léphetnek fel, mások az elkövetkezendő hónapokban az önkormányzat és a Pro Kultúra hivatalos városi rendezvényein. Mindegyik szépszámú közönséget ígér. Már csak a produkciókat kell frissen tartani vagy éppen csiszolgatni, hogy aztán senkit ne érjen csalódás.

Azért is örülök ennek a kezdeményezésnek, mert mindig is úgy gondoltam, a helyi rendezvényekre fölösleges a fővárosból hívni letűnőben lévő vagy éppen frissen felkapott „csillagokat". Vannak nekünk saját tehetségeink, akik örülnek, ha bemutatkozhatnak és fizetség gyanánt „megelégszenek" a vastapssal. Félreértés ne essék, nem a nagykoncertek vagy színházi produkciók ellen beszélek, azoknak nyilván megvan a létjogosultságuk. Azokra a kisebb ünnepségekre gondolok, amiket egy-egy közösség a maga örömére szervez. Szerencsére egyre többször találkozom olyan meghívóval, amin közreműködőként nem „sztárvendéget" tüntetnek fel, hanem a helyi népdalkört vagy a tánccsoportot.

Egy pár évvel ezelőtti soproni Lions-bál is eszembe jut. Akkor Kóstelekről, egy hétszáz lelkes csángó–magyar faluból hívták meg az általuk támogatott magyar közösség egy kis csoportját, hogy táncolják el számukra a csángók örömét és bánatát.

Ennél felemelőbb báli műsort még nem láttam. Pontosabban egyszer igen. Amikor ugyanezt a táncot otthon járták el, a frissen felújított, magyarházzá alakított csűrben, együtt a támogatóikkal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszorulók

Tovább olvasom