Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A másik oldal

Na ez a probléma! Amikor a családi kassza bevételi oldalán nem a fizetés, hanem a segély szó szerepel.

Egy felmérés szerint a magyarok mintegy kétharmada a munkanélküliségtől fél, ezt tartja az ország legnagyobb problémájának. Rossz hír, hogy még mindig ilyen sokan érzik bizonytalannak az egzisztenciájukat és tartanak a munkájuk elvesztésétől. Érdemes azonban a másik oldalt is nézni! Mert ez a nagy szám azt is jelenti, hogy a lakosság döntő többsége munkából szeretne megélni. Nem másoktól vár megváltást, saját erejéből akar egyről a kettőre jutni. Úgy vélem, amíg ez a mentalitás dominál, van okunk bizakodni.

A gondok akkor kezdődnek, amikor valaki tisztában van vele, hogy neki mi jár, de azzal nincs, hogy mit várnak el tőle. Egy életerős fiatalasszony panaszkodott nálunk a minap kilátástalan helyzetéről. Egyedül neveli a gyermekét, a segélyből alig futja valamire, nincs pénze kifizetni a számlákat. Persze munkája sincs. Úgy gondoltuk, ha valamivel, akkor azzal biztosan segítünk, ha munkahelyet szerzünk neki. Két ajánlatot is kapott. Takarítói állás volt mind a kettő, az egyik nyolc, a másik négy órában. Egyiket sem vállalta el, mondván, nem tudja hová tenni a gyereket. De miért? Nincsen bölcsőde vagy óvoda? Természetesen van.

Csakhogy a fiatalasszony nem munkában „gondolkodott", magasabb összegű segélyt vagy támogatást szeretett volna. Na ez a probléma! Amikor a családi kassza bevételi oldalán nem a fizetés, hanem a segély szó szerepel. Egy olyan városban történt mindez, ahol a cégek munkaerőgondokkal küzdenek. Nem tudnak felvenni kellő számú betanított dolgozót, munka lenne bőven. Ezért mondom, hogy viszonylagos az a rossz hír.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sorok mögött

Gyerekek, ezt most el ne bénázzátok! Tovább olvasom