Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

A lecke

Hazánk nem kér és nem is fogad el semmilyen különleges elbánást.

Orosz részről feladták a leckét Magyarországnak. Csehországi lapértesülések szerint Oroszország keresi a lehetőségét annak, hogy Magyarországgal – és Görögországgal – szemben enyhítsen az élelmiszer-embargón. Most mitévők legyünk, mi a megoldás?
Köztudott, hogy az orosz részről bevezetett élelmiszer-behozatali tilalom érzékenyen érintette az EU tagországait. Hazánkat is. Mezőgazdasági vállalkozókkal beszélve ugyanis világosan kiderül, a nyugati nagyok az élelmiszer-feleslegüket akár dömpingáron is szétterítik az unióban, köztük a volt keleti blokk tagországaiban. Ennek következményeként kíméletlenül ellehetetlenülnek a hazai termelők. Tömören: a West oszt, az Ost veszt.

Ennek tükrében válik fajsúlyossá a kérdés: élni fogunk az esetleges orosz könnyítés lehetőségével vagy sem? Külgazdasági és külügyminiszterünk szerint „hazánk nem kér és nem is fogad el semmilyen különleges elbánást ebben az ügyben. Az EU egyik legfontosabb erőssége az egysége, és Magyarország semmi olyan lépést nem tesz, amely az unió egységének megbontását eredményezné."

Hogy ennek a nagy egységnek a gyakorlatában jelenleg semmi jóra nem számíthatnak a hazai mezőgazdasági termelők, az ezek szerint mellékes. A lényeg: Oroszország ne üssön rést az unióban, ne érvényesülhessen a Római Birodalom politikai módszere, a „divide et impera", az „oszd meg és uralkodj".

De ne féltsük a leleményes magyart. Akár harmadik, nem uniós ország közvetítésével is lehet úgy élelmiszert szállítani, hogy véletlenül se bontsunk egységet...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó reklám (lenne)

Csendben teszik a dolgukat, reflektorok és főcímzene nélkül. Tovább olvasom