Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

A kukásautó

Az utcákkal és házakkal ellentétben a menetrend rugalmasan változtatható.
Sopron úthálózatát, intézményeinek befogadóképességét tekintve gyakorlatilag megtelt. 

Olyan mértékben növekedett a lakosságszám, hogy a meglévő infrastruktúra nem bírja a terhelést. 

A közlekedés borzasztó. Sok az autó, szűkek az utcák, de a házak nincsenek gumiból, így nem lehet a meglévő két forgalmi sávból négyet csinálni. Ezért van annyi dugó városszerte. Főleg csúcs- időben. De míg pár éve az azonos időben munkába és iskolába indulók miatt csak reggel és délután voltak torlódások, addig mára egyes utcákban állandósult az araszolás. Ez utóbbiak közé tartozik a város egyik fő ki- és bevezető útja, a Csengery.

Hétfőn reggel hét és fél nyolc körül én is beleszaladtam a csapdába. Az első lámpán még csak túljutottam, de a másodiknál már három váltást kellett megvárnom, mire zöld utat kaptam. Eleinte sorsomba beletörődve vártam, hogy csak-csak kikecmergünk a dugóból, de aztán egyre fogyott a türelmem. A Mátyás király utcánál, amikor jó pár autó letért a belváros felé, vettem észre, hogy a feltorlódott sor elején egy kukásautó halad. Kiüríti az edényeket, aztán komótosan egy háznyival előbbre araszol. A piros lámpákat persze mindannyiszor bekapta.

Ráadásul egy busz is haladt mögötte, vagyis esélyük sem volt a sofőröknek megelőzni a járatot. Nálam ekkor szakadt el a cérna. Mert azt értem, hogy az úthálózat kapacitását nehéz növelni, de azt nem, hogy a kukásautót miért a legforgalmasabb időszakban küldik erre a fontos gyűjtőútra. Végezhette volna sokkal korábban vagy esetleg később a dolgát. Az utcákkal és házakkal ellentétben ugyanis a járatok menetrendje „gumiból van", vagyis rugalmasan változtatható. Kis odafigyeléssel sok bosszúságtól lehetne megkímélni az úton lévőket. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejjebb

Kevésbé erőteljesen csaptak az asztalra azok, akiknek kellett volna. Tovább olvasom