Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

A harmadik gyertya

Úgy éreztem, életem legszebb karácsonyi ajándékát adtam.

Tegnap meggyulladt a harmadik gyertya a nappalikban elhelyezett adventi koszorúkon. Igen, eljött az ezüstvasárnap. A családok elcsigázottan, a cipekedéstől fájós derékkal bámultak a lengedező gyertyafénybe, és talán sokan fel is sóhajtottak: Hál’ istennek már csak egy hét… Addig azonban még van hét nap rohanás. Boltról boltra, bevásárlócentrumból plázába.

Elnéztem a vásárló tömeget ezüstvasárnap. Lelki szemeim előtt megjelent Arnold Schwarzenegger, amint mintaapaként lemészárolja fél New Yorkot egyetlen szuperhősfiguráért, amit szeme fényének szán karácsonyra.

Ebben az időszakban ugyanis teljes mértékben kihuny az emberség szikrája majd mindannyiunkból. Könyökölünk, tolakodunk, lökdösődünk, és ne adj’ isten még veszekszünk is. Persze van ennek oka, a többi között jelesül az idegesség, ez okozza a türelmetlenségünket és az intoleranciát is. Ilyenkor hajlamosak vagyunk elsiklani minden felett, ami akkor és ott nem túl fontos, és éppenséggel csak elvenné a figyelmet arról, hogy a kis Sanyikának vajon mindent beszereztünk-e már.

Ezüstvasárnapra ez az őrület olyannyira elhatalmasodik rajtunk, hogy már a nagyobb dolgokat sem vesszük észre. Mint például azt a fedél nélkül élő embert, aki hatalmas kaukázusi juhászkutyájával üldögél a pláza bejárata mellett, várva egy segítőkész ember pár forintjára, szál cigarettájára, pár falat ételére.

Megnéztem őt. Bementem a boltba és vettem hat kiflit, két májkrémet, egy liter tejet, a kutyának pedig egy kis kutyatápot. Odaadtam neki és azt mondtam, boldog karácsonyt. Amikor a szemébe néztem, úgy éreztem, életem legszebb karácsonyi ajándékát adtam. Igazán boldognak látszott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogos kérdés

Neki is pecsétes papírja lesz róla, hogy nem kábítószeres. Pedig de. Tovább olvasom