Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A csoport

Ha emberéletről van szó, az egy százalék is sok.

Négy baleset történt az elmúlt hosszú hétvégén a 85-ös főúton. Igen, most is Pereszteg és Fertőszentmiklós között. Egy 2012-es statisztika szerint az alig tíz kilométeres szakaszon tíz év alatt 146-an szenvedtek balesetet: tizenöten meghaltak, negyvenen súlyosan megsérültek. Ez a szomorú „leltár" a hétvégén további nyolc sérülttel és két halálos áldozattal bővült. A halálszakasz problémájára, az útburkolat rossz minőségére a Kisalföld is számtalanszor ráirányította a figyelmet.
A hétvégi tragédiát követően pedig „Összefogás a 85-ös út peresztegi szakaszának kivizsgálásáért" néven csoport alakult a legnagyobb közösségi portálon. Az elnevezés magáért beszél. Az oldalnak tegnap már közel háromezer követője volt. Sok hozzászólás az autósok felelősségére mutat rá. Igazuk van, szabályosan és óvatosan kell közlekedni, de a problémát mégsem lehet ennyivel elintézni. A kommentelők ezeket is írják: „Évekig jártam az országot, de nem hiszem, hogy van még egy ilyen szakasz." „Valami nem stimmel itt, gyalogosan is alig lehet megállni rajta, ha vizes és egy kicsit hidegebb van." „Elfogadhatatlan az út minősége esős, csapadékos időben még kifogástalan járművel is (gumi, futómű, egyéb). Nincs lehetőség feljelentést tenni az út tulajdonosa ellen?" És egy utolsó: „Egyszerre két közeli családtagom hunyt el autóbalesetben az említett szakaszon. Apa (63) és fia (33). Megcsúsztak a nedves úton és kamionnal ütköztek. Azóta sem történt semmi."
A Facebook-csoport azért alakult, amiért a Kisalföld is rendszeresen foglalkozik a témával. Szeretnék felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy feltűnően sok baleset történik ezen a szakaszon. Azt mondják – és én is így gondolom –, ha százból kilencvenkilencszer a sofőr a hibás és csak egy esetben az út, akkor is tenni kell valamit, mert ha emberéletről van szó, az egy százalék is sok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyögve

Az út mindössze két és fél óra, kéretik közben nem jajgatni. Tovább olvasom