Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

44 százalék

A választók 44 százaléka nem talál magának pártot.

Cseppet sem csodálkozom, hogy a hithű kemény magoktól eltekintve a magyarok egyre jobban utálják a pártjaikat, s hogy a jelen kínálatból a közvélemény-kutatók szerint már a választók 44 százaléka nem talál magának jó szívvel vállalhatót.

A jelenségnek minden bizonnyal van köze ahhoz, hogy a honi közélet hosszú évek óta olyan, mint valami külvárosi kisdedóvó homokozója, ahol az elmaradt menzai repeta után a megsértődött óvodások jobb játékot nem találva kéjes örömmel rombolják le egymás korábban felépített homokvárait. Itt van példának mindjárt a kormány bevándorlás- és terrorizmusügyi nemzeti konzultációja szülte, finoman szólva is megosztó és ízléstelen plakátakciója, és a letépésükre, átfestésükre biztató, legalább annyira nem elegáns, értelmetlen és haszontalan ellenzéki válasz. Az egyik Tamás bátyák kései unokáival riogat, akik majd jól elveszik a munkánkat, eleve nem tisztelik a kultúránkat, nem tartják be a törvényeinket, a másik oldalról meg erre rutinszerű peace and love a válasz. Aztán hogy mindenki végleg összezavarodjon, a miniszterelnök eközben úgy nyilatkozik, a kormányplakátok megfogalmazása enyhének mondható, s arról szólnak, hogy Magyarország nyitott és barátságos ország. (Ugyan mit írtak volna rájuk, ha barátságtalanok akartak volna lenni?)

Jelképes, hogy köztes megoldással a Kétfarkú Kutya Párt állt elő, miszerint nem ért egyet, de nem szaggat, inkább új plakátokon mondja el a véleményét. S lám, erre ismeretlenek néhány nap alatt 30 millát dobtak össze nekik.

Azt nem tudni, kik ők. De gyaníthatóan abból a bizonyos 44 százalékból valók, akiknek elegük van. Elegük a féligazságokból és a félhülyeségekből is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fenn a Golgotán

Az állam elővásárlási jogot kap a képre, és azt kivinni sem szabad az országból. Tovább olvasom