Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Viharciklonnal, hózáporral érkezik a Mikulás

Mikulás napján érkezik meg hazánkba a Xavér viharciklon hidegfrontja, amely viharos széllel a szmogot is kisöpri a Kárpát-medencéből - írja az esotanc.hu.180 km/órás szél Németországban
Észak-nyugat Európa több államában is vörös riasztás van kiadva a Xavér viharciklon miatt, amely holnap hazánkat is eléri. A német meteorológusok szerint a viharciklonban a széllökések a 180 km/órás sebességet is elérhetik a tengerparti területeken. Vörös riasztás van érvényben Németországban, Dániában és Hollandiában is.

Erős széllel, hózáporral érkezik a Mikulás

Magyarországra pénteken ér el a viharciklon hidegfrontja, jelenősen megszelídülve, de a nyugati megyékben nálunk is 90 km/óra feletti széllökésekre lehet számítani.

Napközben megnövekszik a felhőzet és elszórtan hózáporok is előfordulhatnak, de jelentős havazás nem várható. Napközben +1 -6 C fok körül alakul majd a hőmérséklet, ám a nyugati megyékben az erős szél miatt a hőérzet ennél lényegesen alacsonyabb lesz – írja az esotanc.hu.

A szombati napon is marad a viharos erejű szél, és a felhőátvonulásokból ismétlődő jelleggel várhatók hózáporok, de jelentős havazásra ezúttal sem kell számítani. Napközben csak kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

A teljes cikk >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tél tábornok faggyal támad: -1, -6 fok éjjel

A déli szél a Kisalföldön időnként megélénkül. Tovább olvasom