Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tél tábornok első támadása szombaton - Összefoglaló, videók, fotók

Ez történt pénteken és szombaton a megyében, miután leesett a hó.
Havazott, jegesek az utak? Küldjön fotót!

tudosito@kisalfold.hu


21.25 - A megye nagy részén továbbra is havazik

A Dunántúlon Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Fejér megye nagy részén, valamint Esztergom és Vác környékén szállingózik a hó, Mosonmagyaróvár, Szombathely és Veszprém térségében pedig havazik.

A főutak vizesek, nedvesek, Mosonmagyaróvárnál és Kápolnásnyéknél havas, latyakos a burkolat. A mellékutak szintén vizesek, nedvesek, de Mosonmagyaróvárnál, Csorna, Veszprém és Kápolnásnyék térségében havasak, a letaposott hótól síkosak.

A hőmérséklet az ország nagy részén fagypont alatt van, 0-3 C fok körül van. A látási viszonyok mindenhol kielégítőek. Gyenge a légmozgás, Harkány térségében közepes erősségű szél fúj - írta az útinform.
20.00 - Dorogot is elérte a havazás - jelezte olvasónk

Dorog, ma este. 20:00
Dorog, szombat este 8 óra, -2 fok19.45 - Győr, december 27.

Győr - olvasónk fotója
Győr - olvasónk fotója18.45 - Az egész megyében havazik - fotók

Havazik a megyében - dec.27.

18.40 - Riasztás hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron megye összes járására

forrás: met.hu
forrás: met.hu18.35 - Másodfokú riasztás

Vasárnapra több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, valamint a hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben kiemelték: az év utolsó vasárnapján kemény téli idő várható, de hétfőn is komoly gondokat okozhat még a hófúvás.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint a havazás miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére, mivel ezeken a területeken egy nap alatt akár 20 centiméternél is több hó hullhat. A hófúvás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra is készülni kell, hogy a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Emellett a havazás miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna és Veszprém megyére, a hófúvás miatt Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére, a viharos szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Mint kifejtették, szombat este először a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben kezdődik el havazás, mely az éjszaka folyamán a Dunántúl többi részére, a középső és a déli országrészre is átterjed. A főváros térségében és az attól északra fekvő területeken időszakos, gyenge hóesés a legvalószínűbb. Vasárnap délutántól észak felől szűnni kezd a havazás, az észak-alföldi régióban, és az Északi-középhegység keleti felén inkább csak szállingózhat a hó. A szombati előrejelzés szerint vasárnap estig a Dunántúl nyugati és déli megyéiben várható a legtöbb, akár 20 centimétert is meghaladó hó.

A Dunántúl többi részén és a Dél-Alföldön 5-15 centiméternyi hóra lehet számítani. A főváros tágabb környezetében néhány centiméter hullhat. Az ország többi részén (északkeleti harmadán) nem várható számottevő hóréteg. A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunántúl nyugati, északnyugati részén már szombat estétől lehetnek kisebb hófúvások. Vasárnap reggelre pedig sokfelé megerősödik, délutántól többfelé viharossá fokozódik a szél.

A legerősebb széllökések az Alpokalján és északkeleten elérhetik a 70 kilométer/órás erősséget - tették hozzá, kiemelve: emiatt a vastagabb hóval borított nyugati és déli megyékben komolyabb hófúvásra kell számítani, de a szél azokon a területeken is hordhatja a havat, ahol csak kisebb, pár centiméteres réteg alakul ki. Hétfőn a középső országrészben erős, másutt viharos lesz az északi szél, de nagy területre kiterjedő, jelentős havazás már nem valószínű. A nagyobb területen viharossá fokozódó szél miatt a hófúvás akár a vasárnapinál nagyobb gondot okozhat - hangsúlyozták. A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között valószínű.

18.30 - Havazott Csapodon

Havazott Csapodon - dec.27


18.20 - A Dunántúl északi felén többfelé változó intenzitással esik a hó, egyelőre azonban mind a gyorsforgalmi, mind pedig a fő és mellékutak jól járhatók. A havazásban érintett nyugati megyékben a síkosságmentesítés nyomán többfelé nedves az utak burkolata, máshol általában száraz felületen autózhatnak.

A hőmérséklet a nyugati országrészben fagypont közelében alakul, jellemzően -2 és +1 °C közötti értékeket mérnek. Keleten, és az északi magasabban fekvő területeken -5 és -2 °C körül alakul a hőmérséklet. A látási viszonyok országszerte kielégítőek.

18.15 - Győrújbarát

Győrújbarát
Győrújbarát18.05 - Havazik Mosonmagyaróváron - olvasónk fotója

Mosonmagyaróvár
Mosonmagyaróvár
17.25 - Az egész megyében havazik
17.00 - Kapuváron is havazik és a Rábaköz több településén

Forrás: idokep.hu
Forrás: idokep.hu

16.07 - Sopronban már szállingózik a hó, Vas megyében szinte mindenhol esik.

Forrás: idokep.hu
Forrás: idokep.hu16.00 - Szombathelyen már havazik

Forrás: idokep.hu
Forrás: idokep.hu
16.00 - Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Szombaton a késő délutáni óráktól nyugat felől beborul az ég, hajnalig keleten lesz a legkevesebb a felhő. Estétől a Dunántúlon egyre többfelé ered el a hó, de a főváros térségében és Nógrád megyében is eshet.

Vasárnap a borult ég mellett a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön intenzív havazás valószínű, másutt csak kisebb mennyiség hullhat, sőt északkeleten a hónak csekély a valószínűsége. A délkeleti, keleti szél főként a Dunántúlon élénkül meg, vasárnap a szél északkeletire fordul, nagy területen megerősödik, vasárnap estefelé az Alpokalján és a Tiszántúlon viharossá fokozódik, ezért a havas területeken hófúvás várható!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2, +3 fok között valószínű.

15.20 - "Szombat estétől egy hazánktól délnyugatra található mediterrán ciklon határozza meg az időjárásunkat, és kezdetben nyugaton és délen havazást hoz, és a megélénkülő, megerősödő szélnek köszönhetően hófúvást is okozhat. A mediterrán ciklon hazánktól délre fog végigvonulni, így főleg a déli országrészben mérhetünk majd jelentősebb mennyiségű havat. Hétfőn és kedden még várható elszórtan hózápor és hófúvás. Az év utolsó napján már derült, napos időre van kilátás, és az éjszaka folyamán jelentősen lehűl a levegő" - tájékoztatta portálunkat Kuntár Roland, a Országos Meteorológiai Szolgálat Soproni Állomásának MSc meteorológus gyakornoka.

Szombat estétől vasárnap estig lehulló hó (cm)  www.met.hu
Szombat estétől vasárnap estig lehulló hó (cm) www.met.huJelenleg Győrben -0,4, Sopronban -1.9 °C-ot mérünk. A hőmérséklet a következő órákban tovább csökken, így a lehullott hó mindenütt megmarad.

A várható időjárás Sopronban és Győrben

Sopron - dec. 27., szombat - Késő délután havazás kezdődik. A szél délkeletire fordul, megélénkül, hófúvás is lehet. A hőmérséklet maximuma -2 °C körül várható. Éjfélig 1-2 cm hó várható.

dec. 28., vasárnap
- Az ég borult lesz, kisebb havazás várható a nap folyamán, majd estére felszakadozik a felhőzet. Az élénk északias szél miatt akár hófúvás is várható. A hőmérséklet minimuma -4 °C, míg a maximuma -2 °C körül alakul.  3-4 cm hó várható a nap folyamán.

dec. 29., hétfő - Változóan felhős időre van kilátás, a délután folyamán hózápor is kialakulhat. Az északnyugati szél továbbra is élénk marad, melyet erős lökések kísérhetnek. Hajnalban a hőmérséklet -6°C-ig süllyed, majd délután -2 °C várható.

dec. 30., kedd - Továbbra is változóan felhős időnk lesz, gyenge hózápor előfordulhat. A szél mérséklődik. A hőmérséklet minimuma -7 °C, maximuma -3 °C körül alakul majd.

Győr - dec. 27., szombat - Késő délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, majd estétől elkezd havazni. Megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet maximuma 0°C körül várható. Éjfélig lepel-1 cm hóréteg várható.

dec., 28., vasárnap
- Borult lesz az ég a nap első felében, kisebb havazás várható főleg az éjszaka folyamán. Az északira forduló szél élénk lesz.  Hófúvás várható. A hőmérséklet minimuma -4 °C, míg a maximuma 0 °C körül várható.

dec. 29., hétfő - Változóan felhős égboltra van kilátás. Kisebb hózáporok előfordulhatnak. Az élénk északi szél miatt hófúvás is várható.  Hajnalban -4 °C, délután -2 °C várható.

dec. 30., kedd - Változóan felhős lesz továbbra is az égbolt, de gyengébb hózáporok ismét kialakulhatnak. A szél mérséklődni fog. A minimum hőmérséklet -5°C, míg a maximum -2 °C körül alakul majd.

13.05 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére >>

Szombat estétől a Dunántúlon, vasárnap hajnaltól a Dél-Alföldön is havazásra, az erős vagy viharos szél hatására hófúvásra kell számítani.

HAVAZÁS: Szombat este először a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben kezdődik havazás, mely az éjszaka folyamán a Dunántúl többi részére, a középső és a déli országrészre is átterjed. A főváros térségében és az attól északra fekvő területeken időszakos, gyenge hóesés a legvalószínűbb. Vasárnap délutántól észak felől határozottan szűnni kezd a havazás. Az észak-alföldi régióban, és az Északi-középhegység keleti felén inkább csak szállingózhat a hó ebben az időszakban. A folyamat során holnap estig a Dunántúl nyugati és déli megyéiben akár 15 cm-t is meghaladó hóréteg alakulhat ki, a Dunántúl többi részén és a Dél-Alföldön 5-15 cm mennyiség a legvalószínűbb. A főváros tágabb környezetében néhány centiméter hullhat. Az ország többi részén (északkeleti harmadán) nem valószínű hóréteg kialakulása.

Forrás: met.hu
Forrás: met.huSZÉL: Vasárnap reggelre sokfelé megerősödik, délutántól többfelé viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. A legerősebb lökések ekkor az Alpokalján és északkeleten elérhetik a 70 km/h-t.

HÓFÚVÁS: Szombaton este a megerősödő szél az Alpokalján okozhat kisebb hófúvást. Vasárnap az erős, majd viharos szél a nyugati és déli országrészben több helyen okozhat komolyabb hófúvást, de hordhatja a havat másutt is.

13.00 - Estétől komoly havazás nehezítheti a közlekedést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat este a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben kezdődik havazás, ami éjszaka az egész Dunántúlra, illetve az ország középső és a déli megyéire is átterjed.

Vasárnap estig a Dunántúl nyugati és déli részén 15 centimétert meghaladó hóréteg alakulhat ki, a Dunántúl többi részén 5-15 centiméter várható. A főváros környékén néhány centiméternyi csapadék hullhat. A havazást helyenként erős szél is kísérheti, a legerősebb széllökések elérhetik a 70 kilométer/órát.

A téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt  tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Szlovéniában szintén komoly havazás várható, az ottani hatóságok jelzése szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Az autópályákon fennakadások fordulhatnak elő, helyenként forgalomkorlátozásra kerülhet sor, ezért arra kérjük a teherautóval, illetve kamionnal közlekedőket, hogy útjukat még szombat este előtt fejezzék be.

9.40 - Útinform szolgálatunk szombat 9 órai összesítése alapján a Dunántúl nyugati, délnyugati területein, valamint az északi országrészben helyenként változóan felhős az ég, másutt többnyire derült, napos idő van. A felhős területeken elszórtan szállingózik a hó. Vas, Zala, valamint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részein a hajnali órák óta több centiméternyi hó hullott le.

A gyorsforgalmi, valamint a főutak a Dunántúl nagy részén, valamint a középső és a keleti országrészben többfelé nedvesek, másutt szárazak. A közlekedőknek viszont egyelőre téliesebb útviszonyokra kell számítani a Körmend, Zalaegerszeg és Keszthely környéki alacsonyabb forgalmú mellékutakon, illetve keleten Nyírbátor térségében, szintén az alsóbbrendű utakon.

Kiskőrös környékén deresedés miatt előfordulhatnak még síkosabb mellékúti szakaszok. Ezekben a térségekben több tucat munkagépünk dolgozik a síkosságmentesítési munkákon, fennakadásról, balesetekről egyelőre nem érkezett bejelentés társaságunkhoz.

A hőmérséklet országszerte fagypont alatt alakul, -6 és 0 fok közötti értékeket mértek. A látási viszonyok országszerte kielégítőek, alapvetően gyenge a légmozgás, de az északkeleti országrészben élénk széllökések kísérik az északi szelet.Szombat 7.20 - Az ország nagy részén csapadékmentes az idő, de Vas, Zala és Heves megye nagy részén, a Sajó és a Hernád völgyében, továbbá Hódmezővásárhely térségében szállingózik a hó, Szombathely környékén pedig havazik. A főutak vizesek, nedvesek, Szombathely és Vasvár közelében havasak, latyakosak.

A mellékutak havasak, latyakosak, hókásásak, csúszósak. Deresedés miatt síkos a burkolat Ajka és Berettyóújfalu közelében, a szórást folyamatosan végzik a munkagépek. Az autópályák többnyire szárazak, de előfordulnak sónedves szakaszok.

Sopronkövesden is havazottA hőmérséklet országszerte fagypont alatti, a főváros térségében, a Dunántúlon és az Alföldön helyenként -5 -7 C fok körül változik. A látási viszonyok jók, Vas megyében és Ajka közelében ködfoltok alakultak ki, 100 és 300 m között változik a látótávolság. Keszthely és Tiszafüred környékén párás a levegő. Általában szélcsendes az idő, vagy gyenge a szélmozgás, kivéve Mohácsnál és Nyékládházánál, ahol közepes, Sátoraljaújhelynél pedig erős szél fúj.

Olvasónk videója a soproni havazásról
Szombat 7.15 - Szombaton a hajnali hózáporokat követően változóan napos-felhős idő várható. A déli óráktól nyugat felől beborul az ég és este gyenge-mérsékelt havazás kezdődik. A délkeleti szél a nap második felében megélénkül. Reggel -4, nappal 0, késő este -1 fok várható - írta a sopronmet.hu.

Szombat 7.10 - Hófúvás, havazás jön

Vasárnapra a meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki. Megyénkben gyenge hófúvás várható. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Forrás: met.hu
Forrás: met.huPéntek 22.15 - Sopron 3 cm, Sopronhorpács 5 cm

Már a délutáni órákban Győr térségében többfelé alakult ki hózápor, majd az esti órákban a megye nyugati felén az intenzív hózáporoknak és a fagypont alá csökkenő hőmérséklet eredményeképp 2-5 cm vastag hóréteg alakult ki. A megmaradó hó váratlanul érkezett, hiszen hózáporokra számítottunk, de megmaradó hóréteget csak szombat délutántól, estétől mutattak az előrejelzések - közölte portálunkkal Kiss Márton, a soproni meteorológiai állomás vezetője.

Az elmúlt 5 évből álljon itt egy kis statisztika, hogy Sopronban mikor jelentek meg az első hópelyhek és mikor hullott le az első megmaradó hóréteg.

Az éghajlati statisztika szerint Sopronban az első hó rendszerint november 20-30. között érkezik, ez most közel egy hónapot késett, de arra is volt már példa, hogy az első hórétegre januárig kellett várni.A talaj még mindenütt 0 foknál melegebb, így a lehullott hó még olvad.

"Este 8 órakor az Országos Meteorológiai Szolgálat Soproni Állomásán 3 cm, Sopronhorpácsi Állomásán 5 cm hóréteget mértünk."

22.00 - Nedves, latyakos, hókásás utak

Az ország nagy részén csapadékmentes az idő, de a Dunántúlon Vas megyében valamint Keszthely közelében váltakozva havazik, vagy szállingózik a hó. Havazást, hószállingózást jeleztek a keleti országrészben Debrecen térségében és a Nyírségben.

A főutak vizesek, nedvesek, helyenként havasak, latyakosak, a mellékutak vizesek, havasak, hókásásak.

A hőmérséklet -3 és 3 °C között változik. A látási viszonyok jók Vas megyében ködfoltokra vagy párásságra lehet számítani.

Az ország középső területén gyenge szél fúj vagy szélcsend van, de Veszprém térségében Tolna és Baranya megye nagy részén valamint Solt és Sátoraljaújhely térségében közepes erősségű szél fúj. Az autópályák közül az M7-es balatonvilágosi szakaszán közepes, a fonyódi szakaszon erős szél zavarja a közlekedést.

21.50 - Sopronban 3 cm-es hó

forrás: met.hu
forrás: met.hu21.30 - Ágfalván este 6 órakor kezdett esni a hó - írta olvasónk. Körülbelül 2 centiméter hullott.

Havazott Ágfalván és Sopronban - dec.26.
20.55 - Fertőszentmiklóson is havazott -
írta olvasónk és fotókat is küldött.

Havazott Sopronban és Fertőszentmiklóson - dec.26.20.25 - Már 5 cm hó esett Sopronhorpácson, este 8 után ismét intenzíven havazik.

Kapuváron is hólepel borítja az utcákat. Vágon is szállingózik a hó.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu
20.15 - Szombaton a hajnali hózáporokat követően változóan napos-felhős idő várható. A déli óráktól nyugat felől beborul az ég és este gyenge-mérsékelt havazás kezdődik. A délkeleti szél a nap második felében megélénkül. Reggel -4, nappal 0, késő este -1 fok várható.

Vasárnap túlnyomóan borult idő lesz több helyen havazással. A lehulló hó mennyisége jellemzően 4-8 cm között várható,  a nagyobb mennyiség a térség nyugati, délnyugati területein valószínű. Az erős, néha viharos északi szél miatt hófúvásra is számíthatunk ott ahol érdemi hó hullik. A jövő héten folytatódik a téli idő elszórt hózáporokkal.

A fagyos nappalokat zord éjszakák követik majd. A szélvédett, hóval fedett, derült tájakon -20 fok közelébe süllyedhet a hőmérő higanyszála - írta a sopronmet.hu.

19.55 - Sopronhorpácson már 3 cm hó esett

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu19.15 - Olvasónk videója a soproni havazásról
18.15
- Soproni olvasónk fotója a december 26-i havazásról.

A met.hu azt írta, hólepel borítja a környéket.
18.20 - Sopronban és környékén is havazott. Nagy pelyhekben esett Fertőújlakon.
Forrás: met.hu
Forrás: met.hu16.35 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét végén téliesre fordul az idő, nemcsak lehűlés, havazás is várható, egyes helyeken jelentős mennyiség is hullhat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyaránt a hétvégén várható télies útviszonyokra hívta fel a figyelmet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Az OKF közlése szerint a következő napokban erős lehűlés várható, hideg, szeles idő lesz, több helyen havazással. Szombaton eleinte csak néhol lehet hózápor, majd délutántól nyugat felől már havazás kezdődhet.
Vasárnap több helyen valószínű havazás, legkisebb eséllyel északkeleten és a főváros térségében. A legtöbb hó a Dél-Dunántúlon ígérkezik, ott 10-15 centiméter vastag hóréteg is kialakulhat. A jelenlegi számítások alapján másutt inkább 10 centiméternél kevesebb hó valószínű, a főváros térségében, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön legfeljebb néhány centiméternyi hó hullhat. Vasárnap és hétfő délelőtt viharos (akár 70 kilométer/óra) erősségű lehet a szél, amely elsősorban a hóesés által érintett dunántúli tájakon, valamint a Tiszántúl déli felében okozhat hófúvást.

Hófogó háló Nagycserkesz és Tiszavasvári között - Fotó: MTIA közútkezelő a közleményében azt írta: a társaság már november 10-e óta téli üzemmódban dolgozik, és bár az elmúlt hetekben nem volt igazán téli időjárás, sok helyen az éjszakai és a reggeli órákban is végeztek síkosságmentesítést, illetve néhány havas napon hóeltakarítást, leginkább az ország északi, magasabban fekvő területein. Így az elmúlt másfél hónapban is több ezer tonna útszóró sót használtak fel a több mint 31 ezer kilométeres országos közúthálózaton.

16.15 - Várható időjárás az ország területén szombat estig

Az esti óráktól nagyrészt kevés lesz a felhő, de a Duna-Tisza közén és néhol a nyugati határnál felhős marad az ég, és ott hószállingózás, gyenge havazás is lehet. Szombaton eleinte országszerte több órára kisüt a nap, majd délután a Dunántúlon fokozatosan beborul az ég, keleten lesz estig még kevesebb a felhő. Estefelé nyugaton, délnyugaton már hószállingózás, havazás várható. Az északi, északnyugati szél estére mérséklődik, északkeleten számíthatunk még éjszaka is egy-egy erős széllökésre.

Szombaton a Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 fok körül, -2 és +2 fok között valószínű

15.00 - Csapadékmentes az idő. Jellemzően száraz az utak burkolata, csak elszórtan fordulnak elő nedves útszakaszok. A hőmérséklet 0 és 9 °C között változik. A látótávolság mindenhol jó. Erős a szél Fertőszentmiklós, Csorna, Fonyód, Balatonvilágos, Ajka és Veszprém térségében. A Tisza vonalától nyugatra több helyen közepes erősségű a légmozgás - olvasható az utinform.hu oldalon.

12.40 - Erős a szél több helyen

Győr térségében szállingózik a hó - számolt be a közút honlapján. Szentlőrinc környezetében szemerkél az eső. A Dunántúlon és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elszórtan vizes, nedves az utak burkolata.

A hőmérséklet 0 és 8 °C között változik. A látótávolság mindenhol jó.

Erős a szél Fertőszentmiklós, Csorna, Tapolca, Lébény és Fonyód térségében. A Tisza vonalától nyugatra több helyen közepes erősségű a légmozgás.


12.30 - Győrben szakad a hó! - írta az index.

Már csak szállingózik, de egy órán keresztül nagy pelyhekben, sűrűn szakadt. Nem maradt meg, 1 fok van.

A Bakonyban is havazik11.50 - Gyenge hózáporról számoltak be Bábolna térségéből is. Erős a szél.11.45 - Hózápor Győrszemerén

A met.hu beszámolója szerint pénteken délelőtt 11 órakor havazott Györszemerén.10.55 - Folytatódik a hideg levegő beáramlása. Ugyanakkor egy ciklon is megközelíti térségünket, amelynek hatására a Dunántúl nyugati, délnyugati területein szombat estefelé már havazás is várható - közölte a met.hu.

9.30"Péntek reggeli hódara az udvarunkon Sopronban" - írta olvasónk. Hozzátette: +3 fok van a városban.

Olvasónk fotói9.00 - Pénteken az érkezett hidegfront mögött felhőátvonulásokra és elszórt hózáporokra számíthatunk, utóbbiakra leginkább délutántól. A magasabb dombokon összefüggő hóréteg is kialakulhat az ismétlődő hózáporokból.

Az északnyugati szelet erős, néha viharos lökések kísérik majd. Hajnalban -2, -1, délután 3, este pedig -1 fok körül lesz a hőmérséklet értéke - írta a sopronmet.hu.

Szombaton eleinte a változóan felhős ég mellett délies, délkeleties szél lesz, majd estétől erős felhősödés várható és gyenge havazás kezdődik nyugat felől, megmaradó hóréteggel, köszönhetően a negatív hőmérsékleteknek. Ekkor hófúvás még nem várható.

Vasárnap délnyugat felől további csapadékmezők érkezése valószínű, közben a szél átfordul északnyugatira és egyre erősebb lökések kísérik majd. Vasárnap késő estig számottevő hóréteg kialakulása valószínű, melyet az egyre viharosabb északnyugati szél hordani fog.

Legtöbb hó (5-10 cm) a térség nyugati, délnyugati részein várható. Hétfőn a délutáni óráktól jelentősen mérséklődik a légmozgás, megnyugszik időjárásunk. Kedden fagyos, igazi zord téli időre van kilátás! Éjszakánként -10 fok alá süllyedhet a hőmérők higanyszála, de a völgyes, hóval fedett tájakon akár -15, -20 fok is lehet. A hideg csak a Vízkereszt előtti napokban enyhül.


Az útinform reggeli információi

Csapadékmentes az idő. A Dunántúlon, a Duna-Tisza közének déli részén, továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elszórtan vizes, nedves az utak burkolata. Deresek a mellékutak Nyírbátor és Vásárosnamény környékén. A hőmérséklet -2 és 3 °C között változik.

Ködfoltokat jelentettek Vásárosnamény térségéből. Erős a szél Lébény és Veszprém, közepesen erős Fonyód, Balatonvilágos és Komárom környezetében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény téli idő az év utolsó vasárnapján

Az idei tél első igazi támadása indul a következő 24 órában. A Dél-Alföldön 5-15 centi hó hullhat. Tovább olvasom