Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Süt a nap, nehogy szomorú légy!

Általában derült, napos idő várható, csapadék sehol sem valószínű vasárnap estig.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Általában derült, napos idő várható, csapadék sehol sem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 fok körül valószínű.



Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetektől Nyugat- és Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik. Területén általában napos, száraz idő a jellemző, több felhő a magasnyomású zóna déli peremén, a Kárpát-medence környékén található. Ugyancsak sok a felhő a kontinens északi tájain, ahol erőteljes nyugat-keleti áramlással ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontok vonulnak. Ezeken a vidékeken gyakran esik az eső, az Urál előterében havazás is előfordul.

Utóbbi tájakon a hőmérséklet csúcsértéke csak kevéssel haladja meg a 0 fokot, ugyanakkor Európa legnagyobb részén a kora délutáni órákra 8, 16 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 19, 24 fok is előfordul. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig a már említett anticiklon alakítja, amelynek hatására vasárnap derült, száraz időre van kilátás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időjárás: napos, szeles hétvége jön

A hét utolsó napján már országszerte verőfényes napsütésnek örvendhetük. Szombaton kis eső még… Tovább olvasom