Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Sűrűsödik a köd és ónos eső is várható - Videó Csorna környékéről, a 85-ös főútról

A Rábaközben nagy a köd csütörtök délután, Győrben és Mosonmagyaróváron egészségtelen a levegő.
Ön mit tapasztalt? Küldjön fotót: tudosito@kisalfold.hu
20.45 - Az ország középső területein és a Dunántúlon többfelé 100 és 300 méter a belátható út hossza - írja az Útinform.

20.05 - Sűrűsödik a köd

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma esti időjárás-előrejelzése szerint az ország több részén sűrűsödik a köd és ónos eső is várható. A rendőrség továbbra is óvatosságra int! - írja a police.hu. Az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott tájékoztatás szerint az időjárás a következőképpen alakul:

 SŰRŰ KÖD

Az előttünk álló éjjel ismét nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna-Tisza köze valamint az Északi-középhegység térségében. 

A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

 ÓNOS ESŐ

A holnap hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén gyenge ónos eső (<1 mm) helyenként előfordulhat. A nap további részében már inkább eső várható, ugyanakkor az esti órákban az északkeleti megyékben a gyenge havazás mellett még kialakulhat kis mennyiségű ónos eső is.

 A rendőrség kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel! Járműveik sebességét az út-és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási és útállapotokról és az ezekből adódó esetleges késést kalkulálják bele a menetidőbe!

17.36 - Ekkora a köd Csorna környékén, a 85-ös főúton:
 


12.45 - A gyorsforgalmú utak, valamint a fő- és mellékutak burkolata a ködös területeken az éjszakai preventív sózás hatására nedves, máshol száraz. A Dunántúl északi és keleti részén, valamint a Duna-Tisza-közén helyenként köd nehezíti az előrejutást az utakon, néhol 300 méter alatti a belátható út hossza - közölte az útinfrom.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére péntek éjfélig

SŰRŰ KÖD - Az ország nagy részén kialakult sűrű köd napközben a legtöbb helyen ritkul, vagy megemelkedik. A Tiszántúl kivételével ugyanakkor tartósan ködös területek is maradhatnak. Napnyugtától ismét nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

ÓNOS ESŐ - A péntek hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén gyenge ónos eső (<1 mm) helyenként előfordulhat. A nap további részében már inkább eső várható, ugyanakkor az esti órákban az északkeleti megyékben a gyenge havazás mellett még előfordulhat kis mennyiségű ónos eső is.

10.40 - Országszerte több település, köztük Budapest levegőjét egészségtelennek, Salgótarjánét veszélyesnek minősítették a levegő magas szállópor-tartalma miatt.     

Az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) térképén csütörtökön  Budapest mellett Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged, Pécs, Esztergom, Győr és Mosonmagyaróvár szerepelt az egészségtelen  levegőt jelző narancssárga színnel. A többi településen is legalább  kifogásolt a levegő minősége.   

Az OKK térképén szereplő települések közül csak Sopront jelölték elfogadható levegőminőségűnek.   

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelését egy index  alapján végzik. Az OKI táblázata a légszennyező anyagok  legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít  el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga  (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két  kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási,  illetve riasztási fokozatát.   

Az elmúlt napokban Salgótarjánban és Budapesten is elrendelték  a szmogriadó valamely fokozatát.  

8.45 - A gyorsforgalmi utak, valamint a fő- és mellékutak burkolata a ködös, párás területeken az éjszakai preventív sózás hatására nedves, máshol pedig száraz. Az ország nagy részén – az északkeleti megyék kivételével – köd nehezíti a közlekedést, a látótávolság sok helyen 100 méter alatti - közölte az útinform.

7.20 - Olvasónk tudósítása szerint baleset történt Győrben a pápai úton >>

7.10 - Nagy ködről számolt be olvasónk, aki az M85-sön autózott Csorna és Győr között. Körülbelül 100 méter a látótávolság.

7.00 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig

Az ország nagy részén kialakult köd, sűrű köd napközben a legtöbb helyen ritkul, vagy megemelkedik. Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és keleti felén és a középső országrészben ugyanakkor tartósan ködös területek is maradhatnak, napnyugtától pedig a kevésbé felhős tájakon is romlanak a látási viszonyok.

A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat.
 A Dunántúlon a Duna-Tisza közén és az északi megyékben sokfelé ködös, párás a levegő, közepesek a látási viszonyok, általában 100 és 300 m között változik a látótávolság. Sűrű ködre készüljenek Veszprém és Kaposvár környékén, Fejér és Tolna megye nagy részén, valamint Solt, Kiskunhalas és Makó tájékán, ott a belátható útszakasz 50 m körüli.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sűrű köd jön, fel se nagyon oszlik

Ismét számos megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Tovább olvasom