Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Ősz a tavaszban: megjött az eső és hideg van

Több helyen számíthatunk csapadékra: északkeleten esőre, másutt záporesőre.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Az időjárási helyzet Európában

A kontinens nyugati tájainak és az Ural előterének időjárását is anticiklonális hatások alakítják. Arrafelé változóan felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Az éjszakai órákban kisebb körzetekben köd képződik. Ugyanakkor Skandináviától egészen a Fekete-tenger keleti részéig hullámzó frontrendszer húzódik. Ott általában sok a felhő, főként a Kárpátoktól keletre és a Kelet-európai-síkság déli felén esik többfelé az eső, záporeső. Izlandot pedig egy ciklon felhő- és csapadékrendszere érte el, emiatt ott is sokfelé fordul elő csapadék. A legmagasabb hőmérsékletet a mediterrán tájakon és Ukrajna keleti területein mérik, a délutáni órákra jellemzően 21 és 30 fok közé melegszik fel a levegő, helyenként 32, 34 fok is előfordul. Európa középső és északnyugati, északi vidékein a hőmérséklet csúcsértéke jobbára 12 és 20 fok között alakul. A Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, vasárnap már kissé enyhébb levegő áramlik.

Várható időjárás vasárnap estig

Általában sok lesz felettünk a felhő, de vasárnap helyenként hosszabb időre kisüt a nap. Összességében több helyen számíthatunk csapadékra: északkeleten esőre, másutt záporesőre, amelyet kezdetben a Nyugat-Dunántúlon, vasárnap a nyugati és a középső megyékben zivatarok is kísérhetnek. Az északnyugati, északi szél megélénkül, főként nyugaton és az északkeleti tájakon olykor meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17, 22 fok között várható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi időjárás: esővel és alig 20 fokkal búcsúzik a tavasz

Az északnyugati, északi szél a Kisalföldön pénteken megerősödik. Tovább olvasom