Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ónos eső váltja a havazást csütörtökön?

A téli csapadékok legveszélyesebb formájával, az ónos esővel is találkozhatunk a hét második felétől.


Kedd,

Az Időkép azt írja, a jelenlegi modellfutások szerint szerdáig az ország nagy részén hó formájába várható csak a csapadék, csütörtöktől viszont dél felől melegebb légtömegek áramlanak majd fölénk, mely hatására a téli csapadékok legveszélyesebb formájával, az ónos esővel is találkozhatunk a hét második felétől. 
 
Ha marad a mostani menetrend, akkor csütörtökön például az északi területeken havazásra készülhetünk, míg délen és nyugaton eső, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat majd.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu


Hétfőn írtuk:

15.06 - Várható időjárás kedd estig:    
 
Többnyire erősen felhős lesz az ég, de főként a középső, kedden  a délkeleti tájakon is időnként rövid időre kisüthet a nap. Hétfőn  nyugaton és eleinte még a Tiszántúlon, éjszaka néhol, kedden  szórványosan valószínű hószállingózás, gyenge havazás. Éjszaka  foltokban zúzmarás köd kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a  légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg eleinte a délkeleti  szél.   
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok  között alakul, de az átmenetileg kevésbé felhős, havas tájakon -10,  -13 fok is lehet.  
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és -5 fok között  várható. 

13.56 - Páliban is havazik - jelezte olvasó-tudósítónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


13.43 - Kitekintő - Az űrből is látszó hótakaró a Bakonyban >>

13.39 - Győrben is havazik, az Időkép térképe szerint megyeszerte jellemző a hószállingózás:

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

13.32 - Fertőszentmiklóson is havazik, a lehulló hó meg is marad - írta tudósítónk, képeket is küldött:


Havazás Fertőszentmiklóson - 2014 január


12.02 -  Havazás Sopronban

Havazás Sopronban - 2014 január (II) Fotók: PHL11.04 - A Sopron Holding már az éjszaka megkezdte a főbb útvonalak alásózását. A mellékutakkal pedig a délelőtt folyamán végeztek. Így a városban az utakon most nem marad meg a hó. Mint megtudtuk, a holding mind a hat hótolója üzemképes, bevethető. A közterületi sózóedényeket pedig városszerte feltöltötték.

A holding egyelőre a saját embereivel oldja meg közterületen a kézi hóeltakarítást.

10.35 - Erőteljes havazás kezdődött hétfőn délelőtt Sopronban. Az utak vizesek, sónedvesek. A hó meg is marad - jelezte tudósítónk, aki egy viccet is mellékelt:

- Január 31-én biztosan eláll a havazás.
- Miért?
- Mert akkor lesz HÓ vége. :) :)

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


Továbbra is várjuk olvasó-tudósítóink beszámolóit, fotóit a havazásról, téli utakról, közlekedésről ide: tudosito@kisalfold.hu 

Hétfő 7.25 - A met.hu előrejelzése szerint napközben a Nyugat-Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, itt a nap folyamán jelentéktelen havazás, hószállingózás is valószínű. Az Alföld nagy részén is erősen felhős, párás idő várható, de csak elvétve lehet hószállingózás, az ország maradék részén eleinte még némi napsütésre is számítani lehet. A ködfoltok néhol lassan szűnnek meg.

A szél gyenge vagy mérsékelt lesz,csupán északnyugaton élénkül meg a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és -9 fok között valószínű. Késő estére többnyire -4, -10 fok közé hűl a levegő, a kevésbé felhős, havas részeken hidegebb is lehet.

Korábban
- Nagyon hideg a reggel, az ország középső részén -10 C fok körüli a hőmérséklet, míg az Északi-középhegységben -15 C fokot is mértek - írta tájékoztatójában az útinform.

A kora reggeli órákban összesen 164 munkagép dolgozott a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, de a kijuttatott só 0 fok alatt kevésbé tudja kifejteni olvasztó hatását, így Szentes és Marcali térségében jeges, Nógrád, Heves, Somogy megye több pontján valamint Sárbogárd, Kecskemét és Makó környékén jégbordás szakaszokra kell számítania a közlekedőknek. A korábbi havazás nyomán a mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok Fertőszentmiklós, Szikszó, Baja és Kiskunhalas környékén, valamint a dél-dunántúli, a dél-alföldi, a békési, a hajdúsági és a nyírségi mellékutak egy részén. Ezeken a területeken jelenleg is dolgoznak szakembereink. A gyorsforgalmi és főutak többsége azonban jól járható.

Jelentős csapadék már nem hullik, csak Békéscsaba körzetéből jeleztek gyenge hószállingózást útellenőreink. Az ország nagy részén szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, a látótávolság általában jó, de Solt és Kiskőrös körzetében a sűrű köd miatt alig 50-100 méter a belátható út hossza. Ködfoltok miatt kell lassítani Baja, Kiskunhalas és Heves térségében is.

Továbbra is arra kérjük a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról! Útinform szolgálatunk munkatársai a hivatalos Facebook és Twitter oldalainkon továbbra is folyamatosan osztanak meg útállapotokról szóló összesítéseket, emellett a rendkívüli közlekedési eseményekről (balesetek, lezárások stb.) a www.utinform.hu weboldalon is informálódhatnak a közlekedők, diszpécsereink elérhetőségeit szintén ezen az oldalon érhetik el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a hideg téli idő

Eső, ónos eső és havazás egyaránt előfordulhat. Tovább olvasom