Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Napos idő jön 21 fokkal és köddel - A hét közepén tovább melegedhet

Hétfőn a Szeged-Győr sáv mentén élénkül meg a délkeleti szél.
A jövő héten is 20 fok körül lesznek a legmagasabb hőmérsékletek

Kedden és szerdán a reggeli, délelőtti órákban ködfoltokra kell számítani, néhol szitálás is lehet. Helyenként megerősödhet a szél. Kedden a leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, nappal 15-21 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb általában 18 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után nagyrészt napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. A déli szél a Dunántúlon helyenként megerősödhet. A minimumhőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. A nappali maximumok 19 és 24 fok között alakulnak.

Pénteken, szombaton és vasárnap reggel, délelőtt foltokban ködre kell számítani, de csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken és szombaton 8 és 14, vasárnap 9 és 14 fok között valószínű. Pénteken a nappali maximumok 20 és 25 fok között alakulnak. Szombaton és vasárnap 21-26 fokig emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.


A következő napokban is gyakori lesz a szürke hangulatú idő, csak néhány órás napsütés valószínű. Számottevő csapadék azonban nem lesz. A jövő hét közepén erősödhet árnyalatnyit a nappali felmelegedés a kevesebb felhő hatására - írta a sopronmet.hu


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk fölött nem található markáns ciklon vagy front, csupán egy gyengülőben levő frontálzóna húzódik a Norvégia-Benelux államok-Franciaország tengely mentén, a front felhőzetéből azonban nem hull jelentős csapadék. Ugyanakkor Észak- és Kelet-Európa, valamint a délnyugati területek időjárását egy-egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja.

Ennek ellenére a hőmérsékleti értékekben jelentősek az eltérések, hiszen az északi anticiklon területének egy részét hideg levegő tölti ki. Arrafelé a csúcshőmérséklet néhol a 10 fokot sem éri el, míg a délnyugati anticiklonban 23, 30 fokot mérnek, másutt pedig 15, 22 fok a jellemző érték. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig keleties áramlás, és lassanként szárazabb levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Vasárnap a Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön több órás napsütés várható, másutt jobbára erősen felhős marad az ég.

Éjszaka közepesen és erősen felhős területek egyaránt lesznek, több helyen képződik köd, illetve párásság.

Hétfőn az Alföld keleti, északkeleti részében napos időre van kilátás, egyébként változóan felhős lesz az ég, a fővárostól északkeletre és az Alpokalján inkább rövidebb, másutt hosszabb napos időszakokkal.

Vasárnap egyre inkább északkeleten (főként Borsod, Szabolcs, Hajdú és Heves megyékben) fordul elő eső, egy-egy intenzívebb zápor, éjszaka, illetve hétfőn csupán északkeleten, a felhős, ködös területeken lehet szitálás. Vasárnap a Dunántúl déli felében, hétfőn pedig a Szeged-Győr sáv mentén élénkül meg a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 16 és 21 fok között valószínű.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első októberi hétvégén is lehet 20 fokos meleg

Helyenként az első októberi hétvégén is 20 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Tovább olvasom