Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Lefagyott utak, letört faágak nehezítik a közlekedést Dobogókő térségében

Az ónos eső miatt csúszósak az utak a Pest megyei Dobogókő környékén, kidőlt fák, letört faágak is nehezítik a közlekedést - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő reggel az MTI-vel. A közútkezelő "erősítést" küld a helyszínre.
Dobogókőn az útra fagyott az ónos eső

Az OKF honlapján egyebek mellett az olvasható: a környéken ónos eső esett, a Pilisszentkereszt - Dobogókő - Pilisszentlélek település által határolt terület útjain már dolgoznak a szentendrei hivatásos és a pomázi önkormányzati tűzoltók.

A katasztrófavédelem arra kéri a járművezetőket, aki teheti, egyelőre kerülje el Dobogókő térségét, illetve az arra közlekedők vezessenek nagyon óvatosan.

Lőrincz László, a dobogókői sícentrum vezetője az MTI érdeklődésére azt mondta: a vasárnap este hullott csapadék éjjel ráfagyott a hegyre vezető utakra, a hegytető felé közeledve egyre több a letört faág. A busz is csak az út közepén haladva tud feljutni a sícentrumhoz, ahol akadozik az áramszolgáltatás.

Dobogókőn jelenleg mínusz 2 fokot mérnek - tette hozzá Lőrincz László.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője közölte, hogy a cég gépei vasárnap estétől hétfő reggel fél 6-ig szórták a Dobogókő környéki utakat, így azok jelenleg sónedvesek, de a korábbi ónos eső súlyától belógó ágak két kilométeres szakaszon gondot okoznak. A Magyar Közút egy szóróautót, valamint munkásokat küld a helyszínre, hogy segítsék a katasztrófavédelmi egységeket az útszakasz megtisztításában.

Budapesten is gondokat okoz az időjárás

A rendkívüli  időjárási helyzet miatt a főváros több területén is riasztották a  tűzoltókat hétfőn már a reggeli óráktól. Több utat is le kellett  zárni, biztonsági okokból nem közlekedik a libegő és a gyermekvasút  - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az  MTI-vel.  

Kisdi Máté tájékoztatása elmondta: jelenleg tíz helyszínen  dolgoznak a károk felszámolásán. Az ónos eső miatt a XII. és a II.  kerületből több mint harminc jelzés érkezett a Fővárosi  Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére. A XII. kerületben a  fagyos eső miatt az Eötvös úthoz, a Konkoly Thege utcához, a  Farkasvölgyi úthoz és a Felhő utcához riasztották a tűzoltókat. A  Budakeszi úton, a Nagykovácsi leágazás környékén több helyen is  forgalmi akadályt képeznek a kidőlt fák és a nagyobb faágak. Az  Orgona ösvénynél lakóház elé dőlt egy fa, míg a Farkasvölgyi úton  villanyvezetéket rongált meg a lezuhanó ág.   

A budai hegyi utakat le kellett zárni. A Budapesti Közlekedési  Központ közölte:t biztonsági okokból nem közlekedik a libegő és a  gyermekvasút. A Pilisi Parkerdőtől kapott információ szerint a budai  turistautakat az erdészek lezárták. A budai oldalon a  katasztrófavédelmi megbízottak és az önkormányzatok munkatársai  biztosítják a helyszíneket - fejtette ki Kisdi Máté.   

A fővárosi katasztrófavédelemhez személyi sérülésről nem  érkezett jelentés - tette hozzá a szóvivő.  

A hegyvidéki önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy fák  jegesedése miatt veszélyes a Normafa környéke és a budai hegyek  útjai. Több fa kidőlt, az Eötvös utat részben lezárták.  

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-hez  eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a  meteorológiai előrejelzések szerint december első napjaiban többfelé  eső, ónos eső, havas eső és havazás is lehet. Az időjárás miatt  fennakadásokra kell számítani a vasúti közlekedésben,  villanyvezetékek szakadhatnak le, faágak törhetnek le és fák  dőlhetnek ki a rájuk rakódó jég súlya alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fél országra figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt

Emellett több megyében sok esőre is figyelmeztetnek. Tovább olvasom