Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Kánikula után: 70 kilométeres szél is lehet

A hőség miatt kiadott figyelmeztetéseket visszavonták, kedden azonban 70 kilométer/óránál erősebb széllökésekre is számítani lehet.

Kedd

07.50

A hőség miatt kiadott figyelmeztetéseket mindenhol visszavonta, az erős szél  miatti másodfokú figyelmeztetéseket pedig mérsékelte a meteorológiai  szolgálat kedd hajnalban. A viharos szél és a heves zivatarok miatt  is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben több megyében.  
   
A veszélyjelzés szerint tizenkét megyében - Bács-Kiskun,  Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok,  Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest - továbbá  Budapesten kedden 70 kilométer/óránál erősebb széllökésekre is  számítani lehet. Emiatt ezekre a területekre citromsárga, vagyis  elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.  
   
A heves zivatar miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van  érvényben Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves,  Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.  
   
A Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál másodfokú  viharjelzés van érvényben. E szerint magas hullámokra kell  számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a tavakon.  
   
A meteorológiai szolgálat azt írta: az ország középső sávjában,  a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak által határolt  területen az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések 70-80  kilométer/óra között lehetnek. A reggeli órákban a Tiszántúlon,  délután főként északkeleten lehet számítani zivatarra.  
   
Egy-egy intenzívebb zivatar viharos széllel, jégesővel is  járhat. Késő este azonban megszűnnek a zivatarok, és jelentősen  mérséklődik a szél - írta a meteorológiai szolgálat.  
   
Mindenhol visszavonták a hőség miatti figyelmeztetéseket, és az  előrejelzés szerint a hét folyamán sem emelkedik jelentősen a  hőmérséklet. Kedden a maximumhőmérséklet 26 és 30 Celsius-fok között  alakul, késő este 19-24 fokra lehet számítani. A következő napokra  pedig - jövő hétfőig - 28-32, illetve 28-33 fokos csúcshőmérsékletet  prognosztizál a meteorológiai szolgálat.  
   
A hétfőn érkező hidegfront miatt több járásra adott ki  citromsárga riasztásokat a meteorológiai szolgálat.   
   
Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  helyettes-szóvivője az MTI-nek kedd hajnalban azt mondta: a  tűzoltókat országszerte mintegy tucatnyi alkalommal riasztották  fakidőlésekhez, leszakadt faágakhoz. Az OKF jelenlegi információi  szerint rendkívüli esemény nem történt, nem okozott komolyabb  károkat a viharos erősségű szél.


Hétfő

20. 17

Hétfőn kora este elérte az ország nyugati határvidékét a hidegfront. Több járásra citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a rövid időn belül akár viharossá erősödő szél miatt.

A veszélyjelzés szerint Vas és Zala megye teljes területén, valamint több Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyei járásban van érvényben citromsárga riasztás.

A Balatonnál másodfokú viharjelzést adtak ki, magas hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet. A Velencei-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat a szöveges figyelmeztetésében azt írta: az északnyugatira forduló szelet a Dunántúl északi felén viharos - akár óránkénti 70-100 kilométeres - széllökések kísérik. Kedden napközben mérséklődik a szél, de még mindig várhatók időnként viharos lökések.

A jelenlegi számítások szerint a fronthoz kapcsolódó zivatarok nem lesz különösen erősek.

Késő este a Dunántúlon szórványosan kialakulhat zivatar, amelyet óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb széllökések kísérhetnek, és két centiméternél nagyobb jégdarabokra is számítani lehet. A keddre virradó éjszaka a Dél-Dunántúlon és a középső országrészben, majd napközben főként a Tiszántúlon kell készülni szórványos zivatarokra és szélrohamokra.

Délután már csak az északkeleti országrészben várhatók zivatarok - tették hozzá. A viharossá erősödő szél miatt a rendőrség az utakon, valamint az álló- és folyóvizeknél is fokozott figyelmet kért.

20. 03.

A közeledő hidegfront hatására viharossá erősödő szél miatt az utakon, valamint az álló- és folyóvizeknél is fokozott figyelmet kér a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn honlapján azt írta, hogy a viharos szél miatt megváltozhatnak a látási viszonyok, főként a sík területeken homokviharra is számítani lehet.

Az ORFK ezért azt kéri, hogy a járművezetők fokozottan figyeljenek a sebesség helyes megválasztására, indulás előtt pedig a megszokottnál alaposabban ellenőrizzék a járművek műszaki állapotát. Hirtelen feltámadó szélben vízibiciklivel, valamint matraccal kerüljék el a mély vizet - hangsúlyozta a rendőrség. A nyílt vízen vízi járművel közlekedőktől azt kérik, hogy vihar esetén a part közelében tartózkodjanak, vagy menjenek ki a szárazföldre.

A tavakon tartózkodók figyeljék a viharjelzést. A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy másodfokú viharjelzés esetén tilos a fürdőzés. A viharos széllel érkező front az országban több helyen okozhat porvihart. Kedden a legerősebb széllökések Fejér, Komárom-Esztergom, Pest és Veszprém megyében, valamint a fővárosban az óránként 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére, 13 megyére: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére.

A várható heves zivatar miatt elsőfokú a figyelmeztetés Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre.

19. 30

A hőség miatt keddre már csak citromsága, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki több megyére a meteorológiai szolgálat.

A várható viharos szél miatt azonban négy megyére és Budapestre másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott szöveges figyelmeztetésében azt írta: az éjszaka átvonuló hidegfront hatására kedden az ország nagy részén megszűnik a hőség, csupán az ország délkeleti felén várható 25 fok körüli átlaghőmérséklet.

A veszélyjelzés szerint kedden is 25 Celsius-fok feletti középhőmérséklet várható Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében. Így ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A meteorológiai szolgálat kiemelte továbbá, hogy az északnyugatira forduló szelet a Dunántúl északi felén viharos - akár 70-100 kilométer/órás - széllökések kísérik. Kedden napközben mérséklődik a szél erőssége, de még mindig várhatók időnként viharos lökések.

Mint írták, a jelenlegi számítások alapján a fronthoz kapcsolódó zivatarok nem lesz különösen erősek. Késő este a Dunántúlon szórványosan kialakulhat zivatar, amelyet akár 90 kilométer/óránál is erősebb széllökések kísérhetnek, és akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabokra is számítani lehet.

A keddre virradó éjszaka során a Dél-Dunántúlon és a középső országrészben, majd napközben főként a Tiszántúlon kell készülni szórványos zivatarokra és szélrohamokra.

Délután már csak az északkeleti országrészben várhatók zivatarok - tették hozzá. A legerősebb széllökések Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megyében a 90 kilométer/órát is meghaladhatják.

Ezért ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A heves zivatar miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés vonatkozik Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapest területére.

19. 00

Megyeszerte még most is 30 fok felett alakulnak a hőmérsékletek, de nyugat felől hamarosan hidegfront érkezik, Sopronból már látszik az Alpok felett elhelyezkedő zivatarfelhő.

A hőmérsékletek ma 32.5 és 35.7 fok között tetőztek megyékben.  Állomások szerint az alábbi értékeket mértek:


Magyarországon ma Baján volt a legmelegebb, ahol 40.0 fokot regisztráltak. Ausztriában Németújváron mérték a legmagasabb hőmérsékletet, 39.1 fokot.

15.20

A hőmérsékletek megyénkben elmaradnak az előrejelzett értékektől, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy egyre gyakrabban már északi-északkeleti szélirányok is előfordulnak. Nyugat felől tovább közeledik a felfrissülés. Linz és Salzburg térségében is záporok alakulnak ki és csökken a hőmérséklet, miközben itthon az Alföldön még 37-38 fokot mérnek - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kiss Márton, a soproni Kuruc-dombi meteorológiai állomás munkatársa.


 Egy perc meteorológia:

Kommentelők jelezték, hogy az árnyékolt hőmérsékletet nem tartják jó értéknek. Meteorológiai állomásokon természetesen rögzítjük a talaj és a talajfelszín hőmérsékletét is, melyeket közvetlen napsugárzás ér.

Sopronban 14 órakor a felszíni talajhőmérséklet 48,1 fokkal tetőzött. A hőmérséklet mérő műszereket, ha nem megfelelően árnyékoljuk, akkor csupán a napsugárzás erősségét mérjük velük, ezért fordul elő télen is, hogy bár a napra kitett hőmérő +10 fokot mutat, mégsincs olvadás. A napsugárzás erősségének mérésére -szintén a nap hőhatását kihasználva- külön műszereket használunk.
12.15

Megyénkben 12 órakor derült az ég, a hőmérsékletek 30-33 fok között alakulnak. A változó irányú szél mindenütt mérsékelt - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kiss Márton, a soproni Kuruc-dombi meteorológiai állomás munkatársa.


Ausztria nyugati részén azonban már lehűlés kezdődött, Vorarlbergben már csak 15-20 fokot mérnek és többfelé esik az eső. Az esti órákban térségünket is eléri a hidegfront.10.50

A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetése szerint a  hőség hétfőn tetőzik, néhol 40-41 Celsius-fok körüli  csúcshőmérséklettel. A napi középhőmérséklet északkeleten 25-26 fok  körül, az ország legnagyobb részén 27-30 fok között valószínű. Hétfő  este északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, az északnyugatira  forduló szelet a Dunántúlon és a középső megyékben viharos, óránként  70 és 100 kilométer körüli széllökések kísérik majd. Nyugaton,  északnyugaton egy-egy heves zivatar is kialakulhat, amelyet  ugyancsak akár óránként 90 kilométeres erősségű szél és - 2  centiméternél is nagyobb jégdarabokkal - jégeső is kísérhet.  
   
A hidegfront hatására keddre csaknem 10 fokkal mérséklődik a  nappali felmelegedés.  
   
Az országos tiszti főorvos által kiadott harmadfokú hőségriadó  hétfő éjfélig van érvényben.

8.14

Így hűsölnek a kisalfold.hu olvasói

Kitalált egy tuti, praktikus megoldást a hőség elviselésére? Hideg dinnyehegyekbe temetkezett? Ossza meg kreatív, vicces ötletét, fotóit olvasóinkkal.
Várjuk a képeket ide: tudosito@kisalfold.hu

Az esti óráktól jégeső is várható nyugat felől, ha arról készít felvételeket, azokat is várjuk:
tudosito@kisalfold.hu

A meteorológiában trópusi éjjelnek nevezzük azokat az éjszakákat, amikor a minimum hőmérséklet nem csökken 20 fok alá. Ritka az olyan nap, amikor a megyében minden hivatalos mérőállomáson 20 fok felett alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, most megyeszerte így történt - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kiss Márton, a soproni Kuruc-dombi meteorológiai állomás munkatársa.

A hőmérsékletet az Országos Meteorológiai Szolgálat állomásai két méter magasan elhelyezett, tányéros árnyékolóval felszerelt automata hőmérőkkel méri, melyeket évente kalibrálnak. A két észlelős állomáson, Péren és Sopronban hagyományos, fehérre festett hőmérőházban is folynak összehasonlító mérések.


A szabályosan, nemzetközi megállapodásoknak megfelelően elhelyezett hőmérsékleti adatok jelentősen eltérhetnek az utcai hőmérők adataitól, vagy az Időképre bárki által szabadon feltöltött, nem ellenőrzött és többnyire nem szabványosan elhelyezett hőmérőitől.

Emlékeztetőül: a megyei rekord 39,6 fok, amit 2007. július 20-án regisztráltak Győrött. A hétfői előrejelzések szerint akár ez is megdőlhet.

Megyénkben hétfő napközben folytatódik a derült, napos időjárás, a hőmérséklet 37-39 fokig emelkedik. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Az esti óráktól nyugat felől felhősödés kezdődik, egy hidegfront éri el térségünket, az éjszakai órákban a szél északnyugatira fordul és erős, időnként viharos lökések kísérik.

Az esti, késő esti órákban foltszerűen záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de a csapadék mennyisége bizonytalan, lesznek olyan területek, ahol továbbra sem hullik majd csapadék, a szél pedig csak fokozza az aszályt.

A keddi felfrissülés után hamar visszatér a kánikula, majd a hőség, csapadékra nem számíthatunk, így ahol hétfőn nem hullik csapadék, úgy néz ki további 10 nappal tolódik az aszály.

130 állomás, 10 perces, hivatalos hőmérsékleti adataiból készült térkép elérhető itt >>
Vasárnap

20. 30


Hőségnapon vagyunk túl megyeszerte. Az Országos MeteorológiaiSzolgálat megyei mérőálllomásain ma az alábbi maximum hőmérsékleteket mérték (ez a hivatalos):

Győr: 38,2 fok, Mosonmagyaróvár: 37,3 fok, Pér: 36,9 fok, Sopron:  36,5 fok, Hövej: 35,5 fok, Fertőrákos 35,5 fok

Az előrejelzések szerint a vasárnap éjszakai órákban is csak 21-23 fok közé csökken a hőmérséklet, hétfőn napközben 39 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, így akár megdőlhet a megyei melegrekord is, melyet 2007. július 20-án Győrben mértek. Akkor 39,6 fokig melegedett a levegő.

Hétfő estétől nyugat felől azonban már megnövekszik a gomolyfelhőzet, egy hidegfront érkezik, melynek hatására átmenetileg visszesik a hőmérséklet, ám szerdától újabb erőteljes felmelegedés veszi kezdetét - közölte Kiss Márton, a soproni Kuruc-dombi meteorológiai állomás munkatársa.

19. 05.

A tartós hőség miatt hétfőre is tizenöt megyére a legmagasabb fokú, piros, a többi megyére pedig másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Ezzel együtt több megyére a viharos széllökések és heves zivatarok miatt ugyancsak másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott szöveges figyelmeztetésében azt írta: a hőség hétfőn tetőzik, néhol 40-41 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel.

A napi középhőmérséklet északkeleten 25-26 fok körül, az ország legnagyobb részén 27-30 fok között valószínű. Ennek megfelelően Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint a főváros területére adták ki a legmagasabb fokú figyelmeztetést.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ahogy vasárnap, várhatóan hétfőn is másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben a hőség miatt.

Emellett hétfő este északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amelynek hatására az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon és a középső megyékben viharos, 70 és 100 kilométer/óra körüli lökések kísérik majd.

Nyugaton, északnyugaton egy-egy heves zivatar is kialakulhat, amelyet ugyancsak akár 90 kilométer/órás erősségű szél és 2 centiméternél is nagyobb jégdarabokkal jégeső is kísérhet.

A várható viharos széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére másod-, Bács-Kiskun, Fejér, Nógrád, Somogy, Tolna, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A heves zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére adott ki másod-, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

15. 18.

Vasárnap éjszaka és hétfőn napközben is derült, száraz idő lesz. A déli, délnyugati szél napközben időnként megerősödik.

Csak estétől várható időjárás-változás: nyugaton és északon erőteljessé válik a felhőképződés, és néhol zápor, zivatar is kialakul, viharos széllökésekkel kísért heves zivatar sem kizárt; a szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, és viharossá is fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 35 és 41 fok között alakul.

15. 00.

Az idokep.hu mérései szerint Nyáregyházán volt eddig ma a legmelegebb. Ott 39 fokot mértek. Az országos rekord ezen a napon korábban 38 fok volt. Ezt 1983-ban, Tiszakécskén mérték.

13. 11.

A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.hu
A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.huNem hivatalos mérések szerint Győrben is megdőlt a mára érvényes melegrekord. Az idokep.hu észlelője nem sokkal délután egy óra tájékán 38,6 fokot mért.

A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.hu
A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.hu11. 52.

A legfrisebb adatok, szerint Győrben 36,9 fok van. Ezen a napon, a legmelegebbet 38 fokot, 1983-ban Tiszakécskén mérték.

A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.hu
A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.hu11. 33.

Az ország időjárása fél tizenkettőkor. Győrben van a legmelegebb - olvasható az idokep.hu oldalon.

A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.hu
A nagy mérethez kattintson a képre. Fotó: idokep.hu9. 33.

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúlra. A délutáni csúcshőmérsékletnyugaton 36-37 fok is lehet!

A kánikula várhatóan hétfőn tetőzik, aznap nem kizárt, hogy 40 fokot is mérhetünk majd. Ezzel belátható közelségbe kerül majd a Magyarországon mért legmagasabb hőmérséklet - 2007. júliusában 41,9 fokot mértek a Kiskunságban.

Fotó: idokep.hu
Fotó: idokep.hu

Ha tehetjük, továbbra is kerüljük a déli órákban a napfényt, igyunk és hűsöljünk sokat, kerüljük a fizikai munkát! A legfrissebb számítások szerint a felfrissüllést hozó hidegfront hétfőn késő este érkezik.

Bővebb információk a hőmérsékleti adatokról itt érhető el >>

Előzmények:

A hőség miatt vasárnapra tizenöt megyére adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést, a többi területre másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A piros figyelmeztetés kiadását az indokolta, hogy Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében és a fővárosban vasárnap 27 Celsius-fok felett alakul a napi középhőmérséklet.

A többi megyében is tartósan 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható, így ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Nappal 34-39 fokig melegszik a levegő.

Korábban:

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint fokozódó kánikulára lehet számítani, szombaton északkelet kivételével 25-28 fok közötti átlaghőmérséklet valószínű.

Tartósan 27 fok feletti napi középhőmérséklet várható Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében, ezért ezekre a megyékre piros figyelmeztetést adtak ki.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fővárosban tartósan 25 fok feletti középhőmérséklet várható, így azokra a területekre narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint szombaton a leghűvösebb órákban többnyire 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok várhatóan 32 és 36 fok között váltakoznak. Az UV-B sugárzás maximuma elérheti a nagyon erős szintet.

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. Valaki 2013. július 30. 20:50
  „Na látod leggszi, ha jobbos lennél még öszöd is lenne. :)))”
 • 64. Legs 2013. július 30. 15:40
  „59. Túrabakancs

  Üdv.
  Vegyél lottót,ha ez bejött,azt is behúzhatod.Igazad lett.Ez nulla.”
 • 63. karakter 2013. július 30. 11:40
  „70 kilométeres szél? Ejha. Az jó hosszú.”
 • 62. kackac 2013. július 30. 10:48
  „Add már, Uram az esőt!”
 • 61. kekec 2013. július 29. 23:40
  „"De, akár óránkénti 70-100 kilométeres szél is lehet."
  Mondta valaki, hogy nem lesz? ):O”
 • 60. Ikvafalvy 2013. július 29. 22:21
  „A tarlo es a vihar,kimondottan illenek egymashoz!:):)
  Cipo meg az "ablakban"?:):)”
 • 59. Túrabakancs 2013. július 29. 22:20
  „Lehet beválik a megérzésem, miszerint ez a front egy nagy nulla lesz.
  A szél erőssége egyre csökken, a csapadék meg szűnőben az osztrák meg
  szlovák részeken, nálunk csak elvétve lesz, főleg délnyugaton. Ez van..”
 • 58. pancser 2013. július 29. 22:15
  „Érdekes, hogy a Balatont, Pestet elérte a szél, ami itt volt némi szél, amit nem lehetett erősnek nevezni, az is alábbhagyott, majdnem szélcsend van Mosonmagyaróváron most. 28 fok.”
 • 57. Ikvafalvy 2013. július 29. 22:08
  „IGAZ,100 km-s szel,az enyhe viharocska!!
  Nem vagyok meteorologus,de foleg NEM hulye!
  MARIAM!!!!”
 • 56. józanparaszt 2013. július 29. 21:55
  „ezt akartuk neeem?”
 • 55. soproni 2013. július 29. 21:43
  „Sopronban már elég jól fúj a szél.”
 • 54. soproni 2013. július 29. 21:40
  „40. Legs! Gyerekkoromban én is meztélláb futottam a tarlón,de akkoriban nem volt jellemző a 40 fokos hőség. :)”
 • 53. pancser 2013. július 29. 20:32
  „Támad a szél, de forró még, 30 fok van Mosonmagyaróváron.”
 • 52. zakarias3 2013. július 29. 20:01
  „37.Döntő része van benne!”
 • 51. steke 2013. július 29. 19:55
  „Emberek! Tényleg a tűrőképesség határán van mindenki! Hogy már egymásnak esik a falu meg a város, a hőmérséklet kapcsán, ez már röhej!”
 • 50. AzIgazsagZsoldosa 2013. július 29. 19:30
  „Érdekes. Szerintem ma nem volt meleg...”
 • 49. Mankapunka 2013. július 29. 19:23
  „Aki fáradt, az a panelban is tud simán aludni, én már csak tudom. Csak a sok otthon unatkozó pihent ember nyáverog a meleg lakásért éjjel.”
 • 48. Legs 2013. július 29. 19:14
  „Egyébkén Győrbe ért a hogyishívják.Már van huzat.Mozog a függöny. :)Csak aztán meg ne bánjuk.”
 • 47. miracle 2013. július 29. 19:04
  „oxana
  Hidd csak el, hogy városban sokkal nehezebb, azonos hőmérsékleten is.
  Amiket elfelejtesz a teljesség igénye nélkül: hajnalra messze nem tud annyira lehűlni (=rosszabb alvás), magasabb páratartalom, kisebb szél. BKV-val utazol (nagy tömegben) bicikli helyett, mert 4-szer olyan messze kell menni. Miközben az aratáson nyugodtan megizzadhatsz és senki nem fog rád furcsán nézni sem ekkor, sem akkor, ha nekivetkőzöl egy rövid gatyára, egy iroda dolgozótól ezt nem fogják elnézni. De azt sem, ha izzadságban fürdik, 22-es csapdája.”
 • 46. Legs 2013. július 29. 18:50
  „Na jó.Tarlón nem futottam mezítláb.Nem is lehet,bár megpróbáltuk.:)Annyi viszont biztos.télen fáztunk,nyáron melegünk volt.Nem a szobában játszottunk a számítógépen,mégis felnőttünk.Itt vagyunk.A természet szeszélyei számunkra természetesek voltak.Ez már csak úgy van ahogy a jó Isten elrendelte.El kell fogadni így ahogy van.”
65 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több figyelmeztetést visszavont és mérsékelt a meteorológia

A hőség miatt kiadott figyelmeztetéseket visszavonta, az erős szél miatti másodfokú figyelmeztetéseket pedig mérsékelte a meteorológiai szolgálat kedd hajnalban. Tovább olvasom