Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Itt a tél: ilyenek voltak az utak Győrben - Videón mutatjuk!

Itt a tél: ilyenek voltak az utak Győrben - Videón mutatjuk!
Eláruljuk mire figyeljen, ha autóba ül.
Ön szerint milyenek a megye útjai? Mit látott? Fotózzon! tudosio@kisalfold.hu

19.00 - Ilyenek voltak ma az utak Győrben - Videón mutatjuk!
 


17.00 - Négy gyalogost ütöttek el a megyében egy nap alatt. Mutatjuk, mire figyeljen ha autóba ül >>

15.00 - Bécsben felkészültek a télre. Olvassa el >>
 

14.35 - Hideg idővel kezdődik a december: pénteken többfelé napközben is mínuszokra kell számítani, a leghidegebb órákban néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet.


Emellett viszont több helyen napsütéses, csapadékmentes lesz a hétvége időjárása, csak helyenként lehet eső, havas eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön  eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a zúzmarás köd napközben mindenütt feloszlik. Nagyjából az ország középső felén gyengén felhős, napos, csapadékmentes lesz az idő. A Dunántúl északnyugati részein és a keleti megyékben több lesz a felhő, csapadék azonban ott sem várható. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de az északi havas, derültebb tájakon akár mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok  mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak, (fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek).

Szombaton reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Délkelet  felől a Dunától keletre megnövekszik a felhőzet, a Tiszántúlon  helyenként eső, havas eső is előfordulhat. Időnként megélénkül a szél. A minimum hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2, a  szélvédett, havas tájakon mínusz 8 és mínusz 12 fok között  valószínű. Napközben általában 0-4 fokig emelkedik a hőmérséklet, a  tartósabban ködös részeken viszont csak mínusz 3 és mínusz 1 fok  között lesznek a maximumok.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a Záhony-Barcs vonaltól  délkeletre borult lesz az ég. Másutt több lesz a napsütés. A szél  helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire  mínusz 6 és plusz 1, a szélvédett, havas tájakon mínusz 8 és mínusz  12 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet általában 0 és  plusz 4, a tartósabban ködös részeken mínusz 3 és mínusz 1 fok  között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

13.25 - Olvasónk tájékoztatása szerint újabb baleset történt az M1-es autópályán, a 86-os kilométernél Komáromnál, Hegyeshalom irányába.

Az útinfrom tájékoztatása szerint két autó karambolozott, a leálló sávot foglalják el, a főpályán nincs korlátozás, de lelassult a forgalom.

13.20 - Országos havazás fotókon
 
Így érkezett meg a tél az országba

13.00 - Az útinform jelentése

Országszerte csapadékos az idő. Győr-Moson-Sopron megyében, illetve Vác térségében havazik, Balassagyarmat környékén intenzíven havazik. Veszprém megye nyugati, míg Pest megye északi területein, valamint, Tatabánya, Esztergom, Bicske, Heves, Salgótarján, Putnok, Edelény közelében szállingózik a hó vagy havas eső esik. Az ország többi részén az eső esik.

A gyorsforgalmi utak vizesek, nedvesek és sónedvesek. A főutak burkolata túlnyomórészt vizes, nedves, de Balassagyarmat térségében havas, az északnyugati határszélen latyakos. A mellékutak az északnyugati és északi határ mentén, illetve Zalaegerszeg közelében latyakosak, havasak és hókásásak.  A látási viszonyok általában kielégítőek, helyenként párás a levegő. Gyenge vagy mérsékelt a légmozgás, de Solt és Szántód tájékán élénk szél fúj.
12.35 - Olvasónk fotós beszámolója az M1-esen, Lébénynél történt balesetről. Ide kattintson >>
 
12.15 - Győrben is havazott
 
Téli fotók Győrből november 30-án

12.00 - Pénteken a sűrű köd miatt figyelmeztetnek
 

11.35 - Tél Fertőszéplakon - olvasónk fotói
 
Tél Fertőszéplakon november 30.

11.25 - Téli fotók Győrből olvasónktól
Havazott Győrben november 30-án

11.15 - Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé a 103-as km-nél, ahol korábban egy kamionról betonelemek borultak le, már nincs korlátozás, mindkét sávon megindult a forgalom >
 
11.00 . Diákok állnak sorban igazolásért Győrben a vidéki buszpályaudvaron, mert késtek a buszok
 


10.15 - "Csütörtökön délelőtt 10 órakor készült fotón jól látható a kontraszt. Aki a Magyar utcai Kórházba akar menni az jobban teszi ha kerékpárral megy, ugyanis a gyalogjárda nincs takarítva, csúszós latyakos" - írta
olvasónk, és fotókat is küldött.
 


10.00 - Baleset Sopron és Balf között: busz és autó karambolozott, fotók - Részletek >>

9.55 - Havazik Sopronban november 30-án - Magasi Dávid fotói
Havazik sopronban - november 30.

9.45 - Baleset az M1-esen - Betontömbök az úton - fotók
Betonelemek az autópályán - Baleset az M1-esen a havazásban
 
Ön szerint milyenek a megye útjai? Mit látott? Fotózzon! tudosio@kisalfold.hu

9.35 - A Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya november 30-án, a kora hajnali órákban megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A munka a délelőtti órákba is tart, és mindaddig folytatódik, amíg az időjárási körülmények indokolják.

A társaság munkatársai és járművei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon dolgoztak, ugyanakkor szóróanyag került a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre.

A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépek, a belvárosi, szűkebb utcákat kisebb járművek, a buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket kézi erővel síkosságmentesítik illetve takarítják. A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt járművel induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni.

9.20 - Az útinfrom legfrissebb összefoglalója

Győr-Moson-Sopron megyében, továbbá Komárom-Esztergom megye nyugati részén, illetve Sárvár, Veszprém, Vác, Eger és Szikszó térségében havazik, Balassagyarmat környékén intenzíven havazik. Veszprém megye nyugati, míg Pest megye északi területein, valamint Tatabánya, Esztergom, Bicske, Heves, Salgótarján, Putnok, Edelény közelében szállingózik a hó vagy havas eső esik. Az ország többi részén az eső esik.

A gyorsforgalmi utak vizesek, nedvesek és sónedvesek. A főutak burkolata túlnyomórészt vizes, nedves. A mellékutak az északnyugati határ mentén latyakosak, havasak és hókásásak. A látási viszonyok általában kielégítőek, helyenként párás a levegő. Lébény és Csorna környékén csak 100 és 300 m közötti a belátható út hossza.

Gyenge vagy mérsékelt a légmozgás, de Solt, Baja és Hódmezővásárhely tájékán élénk szél fúj.

9.10 - Havazik Gönyűn is - nov,30.
 
Havazik Gönyűn is - nov,30.

9.00 - Sopron Kuruc-domb mérőállomáson 12 centis, Kőszegen 8 centis, Szombathelyen 4 centis a hó. Betonelemek az úton

8.05 - Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé a 103-as km-nél baleset miatt leállították a forgalmat, több km-es a torlódás. A forgalmat Komáromnál a 85-ös kihajtónál az 1-es főút felé terelik el - közölte az útinform. Részletek >>

8.00 - Olvasónk fotói Csornáról, Csapodról, Győrből
 
Újra itt a tél! Olvasónk fotó a nov.30-i havazásról
  7.20 - Az útinform csütörtök reggel 7 órakor:

A Dunántúlon Vas és Győr-Moson-Sopron megyében több helyen, továbbá Balassagyarmat térségében havazik, Lébény és Szombathely környékén intenzív havazás kezdődött az éjszaka. Az északi határszélen is szállingózik a hó vagy havas eső esik, csakúgy, mint az M1-es autópálya teljes vonalán, továbbá Vasvár, Veszprém és Martonvásár környékén. Az ország délnyugati és középső területein esik az eső, és a keleti megyékben is borult, felhős az ég.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire sónedves vagy vizes, az M1-es autópálya a lébényi szakaszon latyakos.

A fő- és a mellékutak burkolata túlnyomórészt vizes, nedves. Az északnyugati határszélen latyakos, havas és hókásás szakaszok is előfordulnak, míg északkeleten a magasabban fekvő területeken többnyire sónedves vagy latyakos a burkolat.

A látási viszonyok általában kielégítőek, de Vasvár közelében 100 és 300 m közötti a belátható út hossza.
7.11 - Olvasók fotói Csapodról
 
Csapodon is havazik - 2017.nov.30.

6.55 - Sopronban 23.55 óta folyamatosan havazik, a hajnali órákban erős intenzitással. A hóréteg 12 cm vastag az OMSZ Soproni Főállomásán - közölte a kisalfold.hu-val Kiss Márton, észlelőhálózati koordinátor (Országos Meteorológiai Szolgálat Soproni Főállomás).

A reggelig lehullott csapadék 18,4 mm volt, ami  egyharmada a novemberi átlagos havi csapadékmennyiségnek. A hőmérséklet 7 órakor -0.2 fok.

Szombathelyen 3, Győrben 1 cm a hóréteg
Délig további, változó intenzitású havazás várható.

6.50 - Olvasónk fotója - 86-os főút, Csorna, reggel  6 óra
 
Csorna - olvasónk fotója

6.35 - Olvasónk beszámolója szerint a 85-ös főút Kapuvár és Csorna között reggel fél 6 és 6 óra között nagyon rossz állapotban volt, vastagon hó borította. Olvasónk megjegyezte, csak amiatt volt járható a főút, mert a hó olvadt is.

Az M85-ös főút Csorna és Enese között szakasza sem volt jobb állapotba - folytatta olvasónk. A gyorsforgalmin 80-90 kilométer/órás sebességgel haladt a kocsisor. Az út havas.

Olvasónk fotói
85-ös főút Kapuvár, Csorna - 2017.nov.30.


Az útinform reggel 5 órai jelentése

A Dunántúlon Vas és Győr-Moson-Sopron megyében több helyen, továbbá Balassagyarmat térségében havazik, Lébény és Szombathely környékén intenzív havazás kezdődött az éjszaka. Az északi határszélen is szállingózik a hó vagy havas eső esik, csakúgy, mint az M1-es autópálya teljes vonalán, továbbá Vasvár, Veszprém és Martonvásár környékén. Az ország délnyugati és középső területein esik az eső, és a keleti megyékben is borult, felhős az ég.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire sónedves vagy vizes, az M1-es autópálya a lébényi szakaszon latyakos.

A fő- és a mellékutak burkolata túlnyomórészt vizes, nedves. Az északnyugati határszélen latyakos, havas és hókásás szakaszok is előfordulnak, míg északkeleten a magasabban fekvő területeken többnyire sónedves vagy latyakos a burkolat.
Az útinform térképe a főutak állapotáról

A látási viszonyok általában kielégítőek, de Vasvár közelében 100 és 300 m közötti a belátható út hossza. Gyenge vagy mérsékelt a légmozgás. A hőmérséklet -2 C fok és +5 C fok között változik.

6.31 - A met.hu jelentése

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig

VEGYES HALMAZÁLLAPOTÚ CSAPADÉK

A délnyugat felől vonuló csapadékzónából jellemzően délutánig a Zala-Veszprém-Fejér sávban, valamint késő délutánig Pest és Nógrád megyében várható az eddig leesett 10-25 mm csapadékon kívül még kb 5-10 mm körüli mennyiség, így összességében az említett területeken ~15-30 mm közötti csapadék várható. A délutáni óráktól egyre inkább csökken a csapadékhajlam.

Napközben az Észak-Dunántúl egyes részein, valamint az Északi-középhegység északi területén hullhat lepel-8 cm hó. Az 5 cm feletti hómennyiség leginkább Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű. Az Északi-középhegységben és a Bakonyban 300-400 m felett 5-15, a Börzsönyben, Dunazug-hegyvidék magasabb részein pedig 15-25, néhol esetleg ~30 cm friss hóréteg is kialakulhat. A felsorolt területektől délre a halmazállapot egyre inkább havasesőbe, esőbe megy át. Mj: a hőmérséklet az ország északi felén többnyire fagypont körül ingadozik, emiatt a halmazállapot és így a felhalmozódó hó mennyisége is bizonytalansággal terhelt.

SZÉL: A Délkelet-Alföldön csütörtök délelőtt a délnyugati szelet egy-egy viharos lökés kísérheti.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csütörtökre havazásra és sok esőre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Csütörtökre havazásra és sok esőre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Csütörtökre havazás és jelentős esőzés miatt adtak ki figyelmeztetéseket több megyére. Tovább olvasom