Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Így csapott le a Hagupit tájfun - látványos fotó

A tájfun széllökéseinek sebessége elérte a 250 kilométert óránként.
Az amerikai Nemzeti Óceanográfiai és Atmoszférakutató Hivatal (NOAA) által 2014. december 5-én közreadott és december 4-én készített felvételen a Hagupit tájfun közelít a Fülöp-szigetek felé. A közelg
Az amerikai Nemzeti Óceanográfiai és Atmoszférakutató Hivatal (NOAA) által 2014. december 5-én közreadott és december 4-én készített felvételen a Hagupit tájfun közelít a Fülöp-szigetek felé. A közelgő tájfun miatt több ezer embert kellett kimenekíteni a Fülöp-szigetek középső részének tengerpartjairól és földcsuszamlás fenyegette vidékeiről. (MTI/EPA/NOAA)



Egy közelgő tájfun miatt több ezer ember menekült el pénteken otthonából a Fülöp-szigetek középső részének tengerpartjairól és földcsuszamlás fenyegette vidékeiről egy közelgő tájfun miatt.

A Hagupit tájfun széle már elérte a szigetország keleti partjait. Szerte az országban sok kikötőt bezártak, számos repülőjáratot töröltek, emiatt a fővárosban, Manilában és a déli Mindanao szigeten több mint 2000 embernek félbe kellett szakítania utazását, és várnia kell, amíg újraindul a közlekedés.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint olyan területeket is érhet újból természeti csapás, amelyeket tavaly sújtott az 5-ös erősségű Haiyan tájfun, és még nem heverték azt ki. A tavaly novemberi Haiyannak több mint 7000 halálos vagy eltűnt áldozata volt, és több mint 4 millió azok száma, akik fedél nélkül maradtak, vagy megrongálódott a házuk.

A Hagupit tájfun szeme pénteken 435 kilométerrel délkeletre volt a szigetországtól a Csendes-óceán felett. Széllökéseinek sebessége elérte a 250 kilométert óránként. Várhatóan szombat délután csap le a szárazföldre. Körülbelül 10 millió lakost fenyeget áradás, de akár 30 millió is lehet azok száma, akik valamennyi kárt szenvednek majd a meteorológiai szolgálat szerint.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párás, csapadákos idő lesz a hétvégén

Többfelé várható eső, de a hegyekben havas eső, havazás is lehet. Tovább olvasom