Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Hó, hó, hó - Katalin napra megérkezett a tél az országba - fotók

Kedd reggel az ország több térségében havazott, már a munkagépeket is be kellett vetni Tél tábornok ellen.12.10 - Ekkora hó van már a Kékestetőn

Ekkora hó van már a Kékestetőn. Fotók: MTI


10.30 - Havazott az ország legmagasabb pontján, Katalin napján. A Kékesi Sí Centrum munkatársa, Patkós Tünde elmondta: jelenleg -1 fok körül van a hőmérséklet, a hóréteg vastagsága 6-8 centiméter a méréseik alapján. Ez a hó még nem alkalmas a téli sportokra, közel 30 centiméter vastag rétegre lenne szükség. Felkészültek a téli síszezonra, várják hogy az időjárás is kedvezzen. Remélik a „Tél Tábornok" kegyes hozzájuk, hogy az ünnepek alatt, kicsik és nagyok hódolhassanak a csúcson a havas sportoknak - jelentette tudósítónk, H. Szabó Sándor.


Havazott a Mátrában - 2014. november. Fotók: H. Szabó Sándor


8.10 - ˝Útinform szolgálatunk 7.15 órai összesítése alapján az ország nyugati felén mindenhol fagypont feletti, a keleti országrészben viszont még fagypont körüli a hőmérséklet.

Útellenőreink visszajelzései alapján Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik. Ködös az idő Polgár, Edelény, Sátoraljaújhely, Kisvárda és Vásárosnamény környékén˝ - tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

˝Balassagyarmat, Dabas, Kiskunhalas, Nyékládháza, Putnok és Szikszó térségében, valamint a Dunántúlon Veszprém, Fejér és Vas megye egyes részein szemerkél az eső.

Egyre vastagabb a hó Kékestetőn is - Az Időkép felvétele kedd reggel:
A havazásban érintett területeken a 7.15 órai állapot szerint összesen 30 munkagépünk végzett síkosságmentesítési munkákat az általunk kezelt útszakaszokon. Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata vizes, nedves, Somogy, Baranya, Békés és Csongrád megye déli részén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében száraz az úthálózat. Az ország nagy részén jók a látási viszonyok, de a párás területeken lecsökkent a látótávolság.˝

Információk a téli közlekedésről

Téli munkavégzéssel kapcsolatos információinkat, illetve hasznos téli közlekedési tanácsokat találnak  az autósok a hivatalos Facebook (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitter (www.twitter.com/magyarkozut) oldalakon. Emellett a www.utinform.hu  weboldalon a közlekedők az aktuális korlátozásokról is friss információkat szerezhetnek.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a tél, a héten havazás is várható

A héten a leghidegebb órákban többfelé fagypont alatt alakul a hőmérséklet, néhol akár mínusz 4… Tovább olvasom