Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Havat hoz a hétvége?

Jelentős csapadék, többfelé akár havazás is várható péntektől. A héten a tavaszból a télbe váltunk.Pénteken és szombaton hó is lehet
Míg az elmúlt napokban tavaszias volt az időjárás, az előttünk álló napokban lehűlés kezdődik és péntektől többfelé havazhat is - írja az esotanc.hu.

A hét utolsó munkanapján ugyanis dél felől egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, hatására beborul az ég és többfelé ered el az eső, havaseső, hó. A jelenlegi modellfutások alapján a nyugati megyékben inkább havazásra, míg kelet felé egyre inkább havasesőre, esőre kell számítani. A nappali csúcshőmérséklet 0 +5 C fok körül alakul majd.

A szombati napon folytatódik majd a borult időjárás, de a magasban lehűlés kezdődik, és ennek hatására az eső egyre több helyen havasesőbe, havazásba vált át. Csökken a nappali csúcshőmérséklet is, már csak -1 +3 C fok várható.

Nagy a bizonytalanság
A mediterrán ciklonok pontos útját igen nehéz előre jelezni, ezért a csapadék halmazállapotában nagy a bizonytalanság. A nagy nemzetközi intézetek modellfutásaiban egyetértés van a várható csapadékban, azonban az európai modellek inkább a hidegebb, havasabb, míg az amerikai modellek a melegebb, és esősebb forgatókönyvet valószínűsítik.
Addig is jön a lehűlés
A ciklon érkezéséig marad a túlnyomórészt borult, felhős időjárás, de jelentős csapadékra addig nem kell számítani. A nappali csúcshőmérséklet napról napra csökken, szerdán napközben +2 +7, csütörtökön +1 +6 C fok várható. Hajnalban, már többfelé visszatérhetnek a hajnali fagyok is.

A ciklon elvonulta után is marad az évszaknak megfelelő időjárás, tehát ha lassan is, de beköszönt az igazi tél.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdáig tart az enyhe tél - utána havazás jöhet

A héten eleinte folytatódik az enyhe idő, majd téliesebbre fordul az időjárás. Tovább olvasom