Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Hatalmas fénymedúzát vettek videóra Magyarországon is - videó

Különös fényjelenség jelent meg kedd hajnalban a keleti égbolton. Egy orosz tesztrakéta okozhatta a jelenséget.
Nem mindennapi fényjelenség volt látható kedden hajnalban, körülbelül fél 5 tájékán a keleti égbolton - írja az idokep.hu. Mutatjuk, hogy mi.
 

Az idokep.hu tihanyi kamerájának képét látva az ufóhívők bizonyosan igazolni látják hitüket, ám ki kell, hogy ábrándítsunk mindenkit: van magyarázat a jelenségre. 

Egy űrbe fellőtt rakéta okozta a jelenséget, a rakétából távozó gázok jégkristályokat alkottak, ezek a jégkristályok pedig egy medúzaszerűen szétterülő felhőként jelentek meg a légkör felső rétegeiben, melyet a felkelő nap fénysugarai már meg tudtak világítani. Az éjszakai világító felhők is ilyen módon válnak láthatóvá napfelkelte előtt és napnyugta után - írja a portál.  

Azt már az Index írja, hogy egy Topol/SS-25 tesztrakétát indítottak Kapusztyin Jarból, amivel „adatokat gyűjtöttek hatékonyabb rakétavédelmi lépések kifejlesztéséhez." Legutóbb szeptemberben teszteltek Topolt ezen a kísérleti telepen.
 

Az alábbi hasonló felvételt az Egyesült Államokban rögzítették négy nappal ezelőtt: ott a lemenő nap világította meg a rakéta gázait.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köd nehezíti a közlekedést az országban - jó tanácsok a rendőrségtől

Köd nehezíti a közlekedést az országban - jó tanácsok a rendőrségtől
A karácsonyi rokonlátogatásos, utazásos időszakban igazán jókor jön a köd. Figyeljenek oda nagyon az… Tovább olvasom