Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Ha lesz zivatar, akkor erős szél és jég is jön

Csütörtökön napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordul elő zivatar.

Csütörtökön napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordul elő zivatar. Kiemelten az ország keleti harmadán ugyanakkor kedvezőek a feltételek heves zivatarok kialakulásához. A zivatarokhoz társulva továbbra is előfordulhat helyenként 80-90 km/h-t meghaladó szélroham, nagy méretű jég és rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is - írja az OMSZ.

Szupercella Belednél. Fotó: olvasó-tudósító
Szupercella Belednél. Fotó: olvasó-tudósító


Szerdán délutántól a Dunántúlon és az Alföldön egyaránt várható zivatarok kipattanása, melyek délnyugat felől észak, északkelet felé helyeződnek át. A zivatarokat rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék, jégeső és 60-80 km/h-t meghaladó széllökések kísérik.

Helyenként heves zivatar is várható, 90 km/h-t meghaladó szélrohamokkal, nagy méretű jéggel és esetleg 50 mm-t is meghaladó csapadékkal. Heves zivatartevékenység egyik országrészben sem zárható ki, de legjobb eséllyel a középső térségeket (Dunántúl keleti része, Duna-Tisza-köze) emelhetjük ki.

Az érvényben lévő riasztás. Forrás: met.hu
A szerdán érvényben lévő riasztás. Forrás: met.hu


Késő este és az éjszaka első felében még számítani lehet zivatartevékenységre, legjobb eséllyel a középső és északkeleti országrészben. Csütörtök hajnaltól délelőttig kisebb az esélye a zivataroknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vihar miatt több megyére és a fővárosra is másodfokú riasztást adtak ki

Az érintett területeken már a következő órákban heves zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani. Tovább olvasom