Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -4°C | 4°C

Foltokban van már csak hó Sopronban - fotók, videó

A hőmérséklet szerdán reggel nulla fok alatti. A szél továbbra is fúj, de havazás nincs.

Szerda 8. 30 - Csak helyenként van hó Sopronban

A havazás kedden este Sopronban és a nyugati határszélen elállt. Kedden reggelre már csak helyenként maradt meg a hó. A szél továbbra is fúj. A hőmérséklet nulla fok alatti.

Kedden írtuk

17. 17 - Vizesek az utak

Intenzíven havazik délután óta Sopronban, illetve a nyugati határszélen. Az utak jól járhatók, de azok vizesek, latyakosak. A közlekedést a helyenkénti erős szél is nehezíti. A lehullott hó helyenként már megmarad.

15.05 - Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán az északi megyékben vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Szerdán észak felől csökken a felhőzet, a déli határnál lesznek még borult területek, az ország nagyobb részén már több órára kisüt a nap.

Kedden helyenként főleg nyugaton és délen, szerdán a déli határnál lehet gyenge havazás. Az északi szél a középső területek kivételével többfelé erős lesz, kedden a Dunántúlon eleinte viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -3 fok között alakul, de a derült, szélvédett helyeken -4, -6 fokig is lehűl a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 5 fok között várható.

15. 01

Kora délutántól havazik Sopronban:

Havazás Sopronban - 2013. november

14.58

Soproni könyvtár előtt. Már órák óta szép nagy pelyhekben esik :) - írta tudósítónk:

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


13.12

Fotókat is kaptunk Sopronból, tudósítónk azt írja, a füvön már meg is marad a hó:

13.03 - Videót kaptunk olvasó-tudósítónktól - ekkora pelyhek szállingóztak Sopronban:12.07 - Sopronban nagy pelyhekben hull a hó - jelezte tudósítónk. Az Időkép térképén látszik, hogy Lövőn is hasonló a helyzet:


Fotó: Időkép.hu
Fotó: Időkép.hu


Kedd 6.45 - Hajnalra szinte teljesen megszűnt a havazás, az autópályák mindenütt jól járhatók - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.
A közútkezelő közleményében ismerteti: az Útinform szolgálat kora reggeli összesítése alapján éjjel a Mecsekben esett a legtöbb hó, a magasabb helyeken a hó vastagsága ott eléri a 7-8 centimétert, míg a Bakonyban 2 centiméternyi hullott.

Az ország nagy részén fagypont körüli a hőmérséklet. A magasabban fekvő területeken előfordulhatnak síkosabb útszakaszok, ezeken az üzemmérnökségek megkezdték a síkosságmentesítést, kora reggel több mint 50 munkagép dolgozott az utakon.

A fő- és az alsóbbrendű utak burkolata a Dunántúl és az Alföld déli megyéiben, a Bakonyban és Sárvár környékén, valamint Pest megyében, a Pilis térségében még sokfelé vizes vagy nedves, máshol már felszáradóban van vagy száraz. Az autópályák mindenütt jól járhatók, az M6-os és az M60-as autópályák Tolna és Baranya megyei szakaszai sónedvesek.

A látási viszonyok általában jók, sűrűbb ködöt csak Szolnok környékéről jeleztek, a látótávolság 200-300 méter közé csökkent, Kápolnásnyék és Salgótarján térségében erősen párás a levegő. A Dunántúlon sokfelé erős széllökések lassítják a haladást. Szombathely, Nagyatád térségében viharos erejű a szél.

Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt lezárt útszakaszok száma is csökkent, már csak Bük és Acsád, valamint Molnaszecsőd és Döröske között van érvényben teljes útzár, Pinkamindszent és az országhatár, Vasszentmihály és Csörötnek, továbbá Gór és Bő között pedig félpályás korlátozás van érvényben.

A következő napokban is reggelente fagypont körüli hőmérséklet várható, ezért a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt mindig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezt megtehetik a cég Útinform osztályának és megyei diszpécserszolgálatainak munkatársainál, az elérhetőségek megtalálhatóak a www.utinform.hu oldalon.

12.38 - Aktuális útállapotok az országos közúthálózaton -

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának hétfő 12.00 órai összesítése alapján a Dunántúlon Tapolca, Kisbér, Tatabánya, Kiskőrös és Baja térségében havazik, intenzíven esik a hó Kápolnásnyék környékén, havas esőre kell számítania a közlekedőknek Kiskunhalas és Szeged környezetében.

A főutak burkolata latyakos Tatabányánál, vizes vagy nedves Veszprém, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében.
A mellékutak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szentendrei üzemmérnökségének terültén havasak, a tatabányai üzemmérnökség környékén latyakosak, más területeken többnyire vizes, felszáradóban van vagy száraz - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Pécsi Norbert Sándor
kommunikációs osztályvezető.

Az M1-es autópálya Bicskénél sónedves, az M5-ös, M6-os, M60-as, valamint az M35-ös Hajdúböszörménynél, az M7-es Martonvásárnál, az M8-as Dunaújvárosnál és az M9-es Szekszárdnál vizes vagy nedves.

A Dunántúlon és a középső országrészben néhány helyen párás a levegő. Közepes (100-300 méter) a belátható útszakasz Tatabánya, valamint Kiskőrös környékén.

Közepes vagy erős széllökésekre kell számítani az autósoknak a Dunántúlon, illetve Csongrád és Békés megyében. Viharos széllökéseket jelentettek Szombathely, Sárvár, Pápa, Csorna, Győr, Veszprém, Szántód és Harkány térségéből.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, mielőtt útnak indulnának, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a társaság megyei diszpécserszolgálatainál vagy Útinform osztályánál, az elérhetőségek megtalálhatóak a www.utinform.hu<http://www.utinform.hu> oldalon.10.42

Bemutatjuk az első győri hópelyhet:

Fotó: kisalfold.hu
Fotó: kisalfold.hu


10.29

Elkezdett Péren is havazni!!!!! - jelezte tudósítónk. Közben, ha kinézünk a győri szerkesztőség ablakán, látjuk, hogy itt is szállingózik.

10.20

Soproni tudósítónk jelezte, a szállingózás erősebb havazásra is váltott, de hamar elállt. A felhőket nézve azonban valószínű, hogy újra havazni fog.

Már Szemere hegyben is szálingózik - jelezte a kisalfold.hu Facebook oldalán olvasónk.

 Az ön településén is havazik? Írja meg: tudosito@kisalfold.hu


9.10

Már Mosonmagyaróváron is szállingózik a hó! - írta olvasó-tudósítónk.

8.53

Sopronban fúj a szél, hideg van és szállingózik a hó. Meg még nem marad, mert annyi nem esik - jelentette tudósítónk.

A Kékestetőn is havazott. Forrás: Időkép.hu
A Kékestetőn is havazott. Forrás: Időkép.hu


8.12 - Havazott a  Mátrában hétfő hajnalban, a friss hó vastagsága 1-3 centiméter -  közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője  az MTI-vel.  
   
Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az autópályák, a  fő- és mellékutak latyakosak, vizesek, a térségben jelenleg is  szálingózik a hó vagy havas eső esik, a látótávolság helyenként  csupán 50-100 méter. 
       
A közleményben arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott  óvatossággal vezessenek, és mielőtt útnak indulnak, mindenképpen  tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról Heves megyei  diszpécserszolgálatnál vagy a www.utinform.hu oldalon.

Hétfő - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére hétfő éjfélig

Az esti órákig a Dunántúlon és a Duna vonalában több alkalommal viharos (60-80 km/h, a Dunántúli-középhegység térségében néhol 80-85 km/h körüli) széllökések várhatók északnyugati irányból, amelyek a késő esti, éjféli órákra inkább már csak a Dunántúl nyugati részén lehetnek jellemzőek - írta a met.hu

Az ország északkeleti részén kis területen a délutáni órákig kialakulhat egy-egy 65-70 km/h körüli széllökés.

A következő órákban kiemelten a középső országrészben síkvidéken az esőt egyre inkább havaseső, illetve időszakos havazás válthatja fel. Havazásra legtovább a középső országrész déli felében számíthatunk, de síkvidéken -említésre méltó- megmaradó hó nem valószínű.


Korábban - Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a sok eső miatt. Hétfőtől hó is várható.

Két megyére másod-, három megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Vas és Zala megyében vasárnap is több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért ezekre a területekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyére, szintén a várható sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Mint írták: délnyugat felől egyre többfelé várható intenzív eső. A Dunántúlon, annak is jellemzően a nyugati felén vasárnap estig összességében általában 15-30 milliméter, de a legnyugatibb megyékben 30-45 milliméter eső is lehullhat.

Emellett vasárnap a késő esti óráktól az északnyugati szelet a Dunántúlon néhol már viharos széllökésekre is számítani lehet – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 12 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb. Majd hétfőtől téliesre fordul az idő.

A Dunántúlon hózápor várható és keleten is egyre nagyobb területen havas eső, hó váltja fel az esőt. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon többfelé viharos lesz.

A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok pedig plusz 2 és plusz 6 fok között alakulnak.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartós, sűrű köd várható péntek reggel is

Az ország tizenhat megyéjére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai… Tovább olvasom