Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Fagy jöhet a héten, már a 20 fok is csoda lesz

Kedden változóan felhős, szeles idő várható, szerdán sok lesz a napsütés, de hideg lesz a hajnal. Itt az ősz...

A sopronmet.hu előrejelzése szerint hétfőn a hidegfront átvonulásást követően felszakadozik a felhőzet és mindenütt várható több-kevesebb napsütés. Számottevő csapadék napközben már nem valószínű, csak helyenként lehet kisebb zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hőmérséklet kora reggel 13, 14 fokig csökken, napközben 18 fok köré melegszik a levegő.

Kedden változóan felhős, szeles idő várható, szerdán sok lesz a napsütés, de hideg lesz a hajnal, a szélcsendes helyeken talajmenti fagy is valószínű.

Csütörtökön ismét több felhő érkezik, de csak kisebb csapadék lehet. A délutáni hőmérsékletek a mostani számítások szerint a hétvégén sem érik el a 20 fokot.

Ez a helyzet a vizeken - Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása

Az elmúlt 24 órában a Marcal felső szakaszának térségében 10-12 mm csapadék hullott. Az Igazgatóság északabbra fekvő részein és a külföldi vízgyűjtő területeken nem volt jelentős csapadék.

A Dunán a következő napokban lassan apadó – alig változó vízjárás várható. A bősi erőmű karbantartása ütemterv szerint vasárnap befejeződött. A mai naptól az időszaknak megfelelő vízmegosztást kezdett a szlovák fél. Rajkánál ma reggel 390 m3/s érkezik.

A Rába vízjárása Igazgatóságunk területén továbbra is apadó jellegű.

A Marcal legfelső szakaszán is folyamatos az apadás. Mersevátnál és Mórichidánál is további lassú vízszint-csökkenés tapasztalható ma reggelre.

Gyirmótnál a vízszint ma reggelre megközelítette az I. fokú készültség szintjét. A délelőtti órákban várhatóan az árvízvédelmi készültség szintje alá csökken a vízállás.

A Lajtán folyamatos, de továbbra is lassú apadás tapasztalható. Mosonmagyaróvárnál az I. fokú készültség szintje alá kedden a késő esti órákban csökkenhet a vízszint.

A Fertő tó nyugalmi vízszintje ma reggel 9 cm-rel magasabb az időszakra érvényes szabályozási szintnél és 14 cm-rel marad el a tó árvízszintjétől. A tó vizének eresztése 6 m3/s vízhozammal folyamatosan történik.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen jött - Hatalmas felhőszakadás Sopronban - videó

A hatalmas esőzés, amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan ment és egyáltalán nem kímélt senkit - írta… Tovább olvasom