Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ez már a tél szele? - Hideg széllökések, de nálunk nem fagy

Győr-moson-Sopron megyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
A meteorológiai szolgálat keddre megyénkre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható erős széllökések miatt.Előrejelzés a hét végéig

A sopronmet.hu elemzése szerint a hónap első fele rendkívül csapadékos időt hozott, mely a borvidéken akadályozta a szüreti munkákat. Nézzük mit hoznak a szüretelőknek a következő napok!

Szeptemberben eddig 128 mm csapadékot rögzítettek, mely a sokévi átlag kétszeresének felel meg. Míg szeptember 1-15. között 55 órát sütött csupán a Nap, addig az elmúlt 5 napban már 45,2 órás napfénytartamot rögzítettek Sopronban.

A következő napok kedveznek a külső munkáknak. A hőmérséklet a hét első napjaiban jelentősen visszaesik, a hajnalok kifejezetten hűvösek lesznek, de térségünkben fagy nem várható. A nappali felmelegdés is 20 fok alatt marad, csak hétvégén éri el ismét a 20, 22 fokos értéket. Eleinte még többször lesz felhős az ég, de számottevő csapadék ekkor sem várható. Szombaton és vasárnapos napos, száraz idő várható. Az északnyugati szél péntekig gyakran megélénkül, kedden és pénteken viharos lökések sem zárhatóak ki.

Távolabbra tekintve a hőmérsékletek az átlag közelében, illetve 1-2 fokkal felette maradnak. Jelentős csapadékra sincs kilátás. Szeptember 29.  és október 6. környéki napok hozhatnak néhány mm esőt.

Forrás: sopronmet.hu
Forrás: sopronmet.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagy jöhet a héten, már a 20 fok is csoda lesz

Kedden változóan felhős, szeles idő várható, szerdán sok lesz a napsütés, de hideg lesz a hajnal.… Tovább olvasom