Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Erős szél megyeszerte: megrongálódott a sportcsarnok Mosonszolnokon

Mosonszolnokon pénteken, az erős szél miatt megrongálódott a sportcsarnok tetőszerkezete. Megyénkben 90-100 km/h körüli lökések is lehetnek.


19. 20 - Pénteken ünnepelték az időseket Mosonszolnokon, a rendezvény idő előtt véget ért, ugyanis az erős szél miatt megrongálódott a sportcsarnok tetőszerkezete.

A károsodás miatt a szombati Vady-Mosonszolnok - Veszprém II. NBII-es bajnoki mérkőzés és a vasárnapi U12-es lány regionális gyermek kézilabda mérkőzések elmaradnak.

16.01 -  További  megyékre, valamint a fővárosra is kiterjesztette a korábban viharos  szél miatt kiadott másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat  péntek délután.  
   
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint  Győr-Moson-Sopron megye mellett már Komárom-Esztergom megyében,  valamint Fejér és Pest megye több járásában és Budapesten is  narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben. Ezeken a  területeken a következő órákban a széllökések óránkénti 90  kilométeresnél erősebbek is lehetnek.  
   
Emellett az ország jelentős részén citromsárga, vagyis elsőfokú  riasztás van érvényben, ami azt jelenti, hogy azokon a területeken  is előfordulhatnak óránkénti 70 kilométeresnél erősebb széllökések.  
   
A péntek éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint az ország egész  területén viharossá fokozódhat a szél. A legerősebb - másodfokú  figyelmeztetési szintet elérő - szél Győr-Moson-Sopron,  Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében, továbbá Budapesten  várható.  
   
A meteorológiai szolgálat azt írta: éjjel is csupán átmenetileg  veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan  mérséklődik a légmozgás, de szombaton még a Dunántúl északkeleti  részén és Pest megyében előfordulhatnak óránkénti 85-90  kilométeresnél erősebb széllökések

15.45 - A GYŐR-SZOL Zrt. a városi faállomány kezelőjeként felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a térségünkben tapasztalható viharos szél miatt a közterületen állófákról gallyak, ágak törhetnek le. A szolgáltató kéri, hogy az erős légmozgásra és annak fent említett hatásaira többek között parkoláskor lehetőség szerint mindenki legyen tekintettel.

A GYŐR-SZOL Zrt. kéri a szeles időben a köztemetőbe látogatókat, hogy a viharos erősségű légmozgásban mindenki körültekintően közlekedjen és tartózkodjon a fákkal beültetett győri sírkertekben.

13.05 - A koroncói bekötő útra rádőlt egy fa, most távolítják el éppen - írta olvasónk a kisalfold.hu Facebook-oldalán.

12.21 - Megérkezett hozzánk is az orkán erejű szél. Egyik percben ragyogóan süt a nap, a másikban hózápor lepi el a környéket. Mosonszolnokon azonban készenlétben áll a hókotró, bár reméljük, nem sokszor lesz rá szükség - írta tudósítónk, Talpas Balázs.


Fotó: Talpas Balázs
Fotó: Talpas Balázs

 

Fotó: Talpas Balázs
Fotó: Talpas Balázs

Legyen tudósítónk!

Az időjárási helyzetről várjuk olvasó-tudósítónk beszámolóit, fotóit ide: tudosito@kisalfold.hu11.11 - ˝Másodfokú, narancs riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron megye területére a széllökések miatt.

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

A 90 km/h-nál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes. Szilárd építményekről leszakíthatja a tetőfedeleket, súlyosan megrongálhatja az energiaellátás és távbeszélő berendezések vezetékeit, könnyű épületeket dönthet össze, közlekedési zavarokat, akadályokat idézhet elő, fákat törhet ki. Fontos, hogy ilyenkor megőrizzük nyugalmunkat. Keressünk védett helyet, például aluljárót, vagy biztonságos épületet. A fáktól, épületektől távol közlekedjünk, hogy a letört ágak, cserepek ne okozzanak sérülést. Baj esetén hívják a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon!˝ - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Albert-Dobos Viktória hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

10.23 - Győr-Moson-Sopron megye teljes területére másodfokú riasztást adott  ki a meteorológiai szolgálat a várható viharos erősségű szél miatt.  Itt a következő órákban a legerősebb széllökések az óránkénti 90  kilométeres erősséget is meghaladhatják.  
   
Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint, ugyancsak a várható erős  szél miatt, az ország északi felében elsőfokú riasztás van érvényben.  
   
Közölték: a déli óráktól többfelé várható viharos északnyugati  szél. A legerősebb széllökések általában 60 és 85 kilométer között  alakulnak, de Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyében és  esetleg Fejér megye északi részén akár 90 kilométernél erősebb  széllökések is lehetnek. Éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a  szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a  légmozgás. 

Korábban:

Péntek - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére péntek éjfélig

Hidegfront vonult át az országon ezekben az órákban északról dél felé.

Útját záporok, hózáporok, illetve egy-egy helyen villámtevékenység kísérheti. A front mentén több helyen átmenetileg viharossá (60-75 km/h, de egy-egy helyen 75-90 km/h) fokozódik az északnyugati szél. A front átvonultával átmenetileg mérséklődik a szél, majd napközben több alkalommal ismételten kialakulhatnak viharos (55-75 km/h) széllökések, legkisebb eséllyel az ország délnyugati felén - írta a met.hu.

Az ország északnyugati, északi részein, kiemelten Győr-Moson-Sopron, Komárom, illetve kisebb valószínűséggel Fejér megye északi részén, elsősorban hózáporok környezetében 75-90 km/h körüli, de főként Győr-Moson-Sopron megyében egy-egy 90-100 km/h körüli széllökés is kialakulhat.


Csütörtök - Négy megyére és a fővárosra másodfokú, tizenkét megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a viharos szél miatt. Hét megyére a tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztetést adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint pénteken Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye, valamint Budapest területén a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres erősséget. Így ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki, míg Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyében a várható tartós, sűrű ködre is figyelmeztetnek.

Mint írták, az éjszaka első felében délen foltokban sűrű köd képződik, amely délelőtt mindenütt feloszlik. Hozzátették továbbá, hogy péntekre virradóra észak felől markáns hidegfront éri el hazánkat, intenzív záporok, hózáporok kíséretében. A nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik, sőt a Dunántúl északi részén és a Kisalföldön az óránkénti 90 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is kialakulhatnak.

Az előrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 6 fok között várható, de ezt lényegesen hidegebbnek lehet majd érezni

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharciklonnal, hózáporral érkezik a Mikulás

A nyugati megyékben 90 km/óra feletti széllökésekre lehet számítani pénteken. Tovább olvasom