Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Elképesztő időjárás: 10 fokos különbségek a megyében!

Aki a reggeli órákban megyénkben autózik és van hőmérője nagyon meglepődik: rövid idő alatt 5-10 fokot változhat a hőmérséklet.

Szeszélyes a hőmérséklet eloszlása a keddi reggelen térségünkben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérése szerint 7 órakor Sopronban, a Kuruc-dombon 7.4 fok volt, míg Fertőrákoson -0,2 fok. A két mérőhely közti távolság mindössze 4.5 km, mégis közel 8 fokos a különbség - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kiss Márton, a Soproni Meteorológiai Állomás vezetője.

Mint elmondta, mindez annak köszönhető, hogy a soproni mérőállomás 233 méter magasan, míg a fertőrákosi csupán 117 méteren található. Utóbbi mérőhelyen megült a hideg levegő, míg Sopron magasabban fekvő helyeire már enyhe és száraz levegőt szállít a lengedező déli, délnyugati szél.

Országos Meteorológiai Szolgálat reggel 06:50-es hőtérképe.
Országos Meteorológiai Szolgálat reggel 06:50-es hőtérképe.

Legenyhébb a reggel Győrben volt, ahol 7 órakor 11.0 fokot mutattak a hőmérők.

A megyében tehát több, mint 10 fokos különbséget tapasztalhatunk, ami szokatlan jelenség ilyen kis területen belül, de ebből láthatjuk, hogy egyes helyeink mikroklímája mennyire is tud érezhető lenni.

Az éjjel a szélvédett, mélyebb fekvésű helyeken zuhanni kezdett a hőmérséklet, míg a szélnek jobban kitett helyeken stagnált, vagy emelkedett. Nappalra ezek a különbségek megszűnnek.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony második napján érkezhet a lehűlés, jönnek a mínuszok

24-én akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegő, a hét végére viszont lehűlés érkezik: karácsony… Tovább olvasom