Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Egy hétig biztosan marad a hőség

Már csütörtökön is sok helyütt harminc fok fölé kúszik a délutáni maximum-hőmérséklet, a jövő hét elején pedig már harmincnégy-harmincöt fok is lehet árnyékban.

Ezen a nyáron a június eleji után másodszor vár ránk olyan meleg periódus, amelynek során várhatóan a hőségriadót is el kell rendelnie az országos tiszti főorvosnak.

Vadász Vilmos meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa lapunk kérdésére elmondta: egy hétre rendelkeznek napra lebontott részletes előrejelzéssel, s addig folyamatosan melegszik az idő.

„Már csütörtökön is sok helyütt harminc fok fölé kúszik a délutáni maximum-hőmérséklet, a jövő hét elején pedig már harmincnégy-harmincöt fok is lehet árnyékban. Mindehhez természetesen szinte zavartalan napsütés és gyenge, legfeljebb mérsékelt légmozgás társul.

Csapadék nem várható. Ráadásul az éjszakák is mind kevésbé hoznak majd felfrissülést, mert egyre több helyen nem hűl majd le a levegő húsz fok alá sem hajnalban" – fejtette ki a szakember.

A meteorológus hozzátette: a jelenlegi számítások szerint a jövő hét második felében érkezhet egy hidegfront, amely okozhat némi lehűlést, az azonban még rendkívül bizonytalan, hogy csapadékot hoz-e, s ha igen, mennyit.
Fűzy Máté és András az Aranypart hűs vizében keresett menedéket a forróság elől. Fotó: Bertleff András

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges világító felhők Mihályi felett - fotók

Világító felhőzet, azaz NLC borította az északi égboltot vasárnap késő este. Tovább olvasom