Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Augusztus 20. - napos idő vár ránk a hosszú hétvégén

Napos, derült időjárás vár ránk az idei augusztus 20.-i hosszú hétvégén. A jelenlegi előrejelzések szerint eső nem várható, és viharokra sem kell számítani. A hőség lesz az elsőszámú veszélyforrás.
Napos, derült időjárás vár ránk az idei augusztus 20.-i hosszú hétvégén. A jelenlegi előrejelzések szerint eső nem várható, és viharokra sem kell számítani. A hőség lesz az elsőszámú veszélyforrás.

A 2006-os tragikus augusztus 20. viharok után a nemzeti ünnep megkerülhetetlen kérdése lett a várható időjárás. Az esotanc.hu a legmegbízhatóbb időjárás előrejelző modelleket áttekintve készített el előrejelzését, és ezek alapján nagy valószínűséggel lehet megállapítani, hogy az idei augusztus 20-án az időjárás kedvezni fog az ünneplőknek.

Milyen időjárás várható augusztus 20-án és a hosszú hétvégén?

Napról-napra melegszik az időjárás szombaton már többfelé 30 C fok felett lesz a nappali csúcshőmérséklet, és csapadékra igen csekély esély mutatkozik. Vasárnap, 19-én tovább melegszik az időjárás, marad a napos, gyengén felhős idő. Augusztus 20-án a jelenlegi előrejelzések szerint kánikulai időjárásban lesz részünk. Délkeleten akár 34 C fok is lehet, de Budapesten is 30 C fok felett alakulnak a csúcshőmérsékletek. Csapadék nem várható ezen a napon se.

Lesznek-e veszélyes időjárási események?

A jelenlegi számítások szerint csekély az esélye a szélsőséges időjárási eseményeknek, nem várható heves zivatar, viharok. Az egyetlen veszélyforrás a hőség lehet, amely különösen az idősek és gyermekek szervezetét terheli meg.

Mennyire megbízható az előrejelzés?

Az előrejelzés elkészítése során a legmegbízhatóbb időjárási modellek modellfutásait tekintettük át. A modellek túlnyomó többsége száraz meleg időjárást vetít előre, egyetlen modell veti fel egy csapadékos forgatókönyv lehetőségét, elsősorban a nyugati országrészben.

Változhat-e még a várható időjárás?

A jelenlegi időjárás hat napra tekint előre. A hétvége előtt érdemes még tájékozódni a várható időjárásról, hiszen a meteorológiai előrejelzések nem 100%-os bevallásúak, a várható időjárás még változhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatér a jó idő!

A hét elején még helyenként megélénkülhet a szél, de emellett egyre több napsütés és lassú, fokozatos felmelegedés várható. Tovább olvasom