Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Animáció a rábaközi éjszakai zivatarról

Míg a Rábaközben jelentős mennyiségű csapadék hullott hétfőn, addig Sopron és Győr szinte teljesen kimaradt az esőből. Kedden még többfelé lehet zuhé.
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2014.06.24. kedd éjfélig

A délelőtt folyamán nyugat felől egy szervezett zivatarrendszer éri el hazánkat, amelynek hatására az ország déli kétharmadán többfelé várható intenzív zivatar felhőszakadás (rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék), jégeső (2 cm fölötti átmérővel) és károkozó (90 km/h-t meghaladó) szél kíséretében - írja a met.hu

Az OMSZ előrejelzése szerint a leghevesebb zivatarokra Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében számíthatunk, ezért ott a heves zivatarokra vonatkozóan második szintű (narancs) figyelmeztetés érvényes. Az ország középső részén területi átlagban is jelentős, akár 20 mm körüli mennyiségű csapadék hullhat a nagy intenzitású záporokból, illetve kiadós esőből.

Animáció a hétfő esti zivatarról

Hétfőn késő este intenzív zivatarok törtek ki a Balaton nyugati medencéje, valamint Zalaegerszeg közelében. A kialakult zivatarcellák rövid időn belül láncolatot alkotva elindultak kelet, északkelet felé. A láncolat előterében térségünk felett is zivatarképződés vette kezdetét éjfél körül, melyből eleinte csak a terület déli részei kaptak csapadékot  - írja a sopronmet.hu.

Később, ahogy egyre inkább északnyugatira változott felettünk az áramlás, egy Fertő-tó környékén kialakult zivatar haladt végig a megye középső sávján. Útját jelentős csapadéktevékenység és szél kísérte. Az említett sávban 5-10-15, néhol 20 mm feletti eső esett le rövid időn belül. Érdekesség, hogy amíg a Rábaközben jelentős mennyiségű csapadék hullott, addig Sopron és Győr szinte teljesen kimaradt az esőből.

A sopronmet.hu animációján az éjszaka érkezett zivatarokat tekinthetik meg a Rábaközből:

Animáció: sopronmet.hu
Animáció: sopronmet.huOlvasónk küldte:

Hétfő délután Sopronban úgy esett az eső, hogy közben be sem borult az ég.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelmeztetés heves zivatar, felhőszakadás miatt!

Főként a délnyugati megyékben jöhet károkozó szél, nagyméretű jég. Elképzelhető, hogy megyénket is… Tovább olvasom