Szemmel tartják a gazdákat

2005.10.03. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

A Primag kft-t eddig visszatartotta a Presztízs-nevezéstől a versenytársak mérete.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.A Primag kft. vezetői már korábban is gondoltak arra, hogy beneveznek a Presztízs-díj pályázatára, de eddig visszatartotta ettől őket a versenytársak mérete. Ezért örülnek a családi vállalkozásoknak kitalált új kategóriának. Úgy vélik, vetőmag-kereskedelemmel foglalkozó, hat alkalmazottal rendelkező cégük abba épp beleillik.

Tizennégy éve alakult meg a főként vetőmag-kereskedelemmel foglalkozó győri székhelyű kft. Csaknem egy évtizede pedig már családi vállalkozásként működik. A céget a tulajdonos-igazgató, Hámori Sándor agrármérnök neve fémjelzi, ugyanis ő gyakorlata és tapasztalata alapján már korábban nevet szerzett magának a vetőmagtermesztésben. Mára pedig lányai is melléálltak, vele együtt dolgoznak a Primagban. A társaság tevékenységének lényegét jól megragadja ez a név, amely a „príma mag"-ból alakult ki szójáték révén. A kft. alapfilozófiájának megfelelően kiváló minőségű vetőmaggal látja el a gazdákat. Úgy is mondhatnánk, szemmel tartja őket, de ez a szlogen is kettős értelmű, mert az elvetnivaló mellett a cég szaktanácsokkal is ellátja a termelőket. Környezettudatos gazdálkodásra ösztönzi őket, mert a Primag az ökogazdálkodás híve, azon kevesek közé tartozik a vetőmag-forgalmazók között, akik biovetőmagokkal is foglalkoznak.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...