Presztízs-díj tizedszer

kisalfold.hu
2011.09.14. 16:23
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

10. alkalommal adják át Győr-Moson-Sopron Megye egyik legrangosabb, de mindenképpen a legnagyobb sajtóvisszhanggal járó gazdasági elismerését, a Presztízs-díjat.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Mi az a Presztízs-díj?

2011-ben 10. alkalommal adják át Győr-Moson-Sopron Megye egyik legrangosabb, de mindenképpen a legnagyobb sajtóvisszhanggal járó gazdasági elismerését, a Presztízs-díjat.

Keressük a legjobbakat! >>
A Presztízs-díjat egy-egy vállalkozó vagy vállalkozás nem a pályázatával, hanem azzal a munkával, tevékenységgel érdemli ki, ami a pályázat megírását lehetővé teszi. A Presztízs-díj odaítélésénél csak a tények számítanak. A kategóriák évente mérsékelten, az adott gazdasági körülményekhez igazodva változhatnak.

Alapvetően azonban a következők
Az év kisvállalkozása - foglalkoztatott létszám 20 főig
Az év vállalkozása - foglalkoztatott létszám 20 fő felett
Az év vállalkozója
Az év innovációja
Az év közösségi felelőség vállalója

A döntési folyamat

Az előzsűri a Széchenyi István Egyetem gazdasági kérdésekben jártas oktatóiból, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakértőiből, a Graboplast Zrt., a Leier Hungaria Kft, az Audi Hungaria Motor Kft., a Rába Zrt. napi gazdasági tapasztalatokkal és információkkal rendelkező szakembereiből áll. 2011-től egyrangos, nemzetközi szinten elismert pénzügyekkel foglalkozó társaság a PWC és a kisalföldi régióban dolgozó, az ország egyik legintenzívebben fejlődő ipari parkját működtető Győri nemzetközi Ipari Park Kft is részt vesz az elő bírálatban.

Kik hozzák a végső döntést?

A végső döntést az alapító és kurátor cégek vezetői hozzák meg az előzsűri pontozásos véleménye alapján. A Lapcom kft. (a Kisalföld mint ötletgazda), a Graboplast Zrt., a Rába Zrt., az Audi Hungaria Motor Kft., Leier Hungaria Kft., valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetői hozzák meg.

A Presztízs-pályázatokat hét példányban (egy eredeti és hat fénymásolt) kell benyújtani. Nincs formai megkötés, az egyetlen fontos dolog, hogy legyen egy jelentkezési lap, amely a cég adatait, címét, kontaktszemély, pontos név, pályázati kategória, adószám tartalmazza.

A pályázatnak kell tartalmaznia egy rövid leírást, egy méltatást a cégről. A lezárt publikus pénzügyi zárás dokumentumait, cégkivonatot.
Ezen kívül minden cég olyan mellékletet nyújthat be a pályázathoz, illusztrálni, hogy megérdemli az azon való részvételt és az esetleges díjazást, amilyet csak kíván.

Mit mondott Szammer István az ötletgazda, a Lapcom Kft. ügyvezetője a Presztízs-díjról? 2010-ben?

Felvállalni azt, ha jók vagyunk

- A Presztízs-díj egyfajta versenyt jelentett és jelent ma is, hiszen bár a jelentkezési feltételek változtak, de aki ezt a díjat szeretné elnyerni, annak fel kell vállalnia saját eredményeit. – Már az első díj odaítélésénél azt szerettük volna, ha valós sikerek, valós eredmények alapján kaphatják meg ezt az elismerést a jelentkezők. Ezért vontunk be az elbírálásba széles körű csapatot – a Széchenyi István Egyetem szakértőitől a megyei kamara munkatársain keresztül az alapító nagyvállalatok gazdasági vezetőiig. A tervünk és a számításunk bevált.

– A díj és az általa a közösségekhez, a közönséghez, ha úgy tetszik, az emberekhez eljuttatott üzenet változott-e a kilenc év alatt, vagy sikerült olyan alapokat lehelyezni, melyek kiállták az idő próbáját?
– Ez egy regionális díj, melyre pályázni kell, és a pályamunkák szakmai bírálat alá esnek. Legfőképpen talán az alapossága különbözteti meg a díjat a többitől. És az üzenete is ehhez kapcsolódik: aki értéket teremt, legyen az munkahely, új termék, új gondolat, vagy a közösséget szolgálja a társadalmi felelősségvállalással, az bizony elismerésre méltó.

– Miként látja, a zsűri, a Széchenyi István Egyetem szakemberei, valamint a megyei kamara munkatársai, illetve az ő véleményükre építve az alapító kurátorok jó döntéseket hoztak eddig?
– Azt tartom a legfontosabbnak, hogy valóban úgy válasszuk ki a legjobbakat, hogy azok például állíthatók legyenek a többi vállalkozás számára, mert olyan pluszt adnak, amire érdemes odafigyelni. Eddig ez túlnyomórészt sikerült, vagyis a díjazottak kiállták az idő próbáját. Sőt, ma már ők azok, akik további elismerésre méltó vállalkozásokat ajánlanak a díjra, és támogatják is a Presztízs Társasággal a díj jövőbeli erejét.

– Azt mondja, jelölnek is? Ezek szerint idén is lehet jelölni a díjra? Ez változás a kezdetekhez képest.
- Az első Presztízs-díjakra csak jelentkezni lehetett. Az alapító kurátorok azonban hamar szembetalálták magukat a Magyarországon még erősen jelen lévő szemlélettel, a gazdaságban is fellelhető szemérmességgel. Sok érdemes vállalkozó egyszerűen önmagát nem akarta megmutatni. Pedig tudjuk, a jó bornak is... Ám számos barát, ismerős, üzlettárs tudta, tudja, ki és mi az igazi érték ebben a szférában. Ők lehetnek a jelölők. Ők lehetnek azok, akik segítenek kiválasztani a legjobbakat. A jelölések után munkatársaim keresik fel a jelöltet és megbeszélik vele a Presztízs-pályázat részleteit. Azt tapasztaljuk, így könnyebbé és egyszerűbbé válhat a dolog.

– Van egy másik fontos és meghirdetett változás: akik eddig díjat kaptak, ismét pályázhatnak.
– Eddig sem tiltottuk ezt, de most szeretnénk ösztönözni azokat, akik kilenc év alatt új értékeket teremtettek vállalkozásukban, nyugodtan pályázzanak ismét. Miért ne lehetne valaki kétszeres Presztízs-díjas? Tom Hanksnek is van három Oscar-díja. Megérdemelte. Nálunk is lehetnek a megyei gazdaságnak Tom Hanksei.

– A Kisalföldi Presztízs Díjnak mindig is fontos eleme volt a nyilvánosság, amit az ország legnagyobb közéleti napilapja, a Kisalföld biztosított. Az idei díjazottak is számíthatnak erre?
– A díjnak nincs pályázati költsége és nem jár anyagi elismeréssel. Lebó Ferenc gyönyörű plakettjén kívül a Kisalföld biztosítja az elismerés pénzben sokszor kifejezhetetlen formáját, a nyilvánosságot. Ez így volt és így lesz ezután is.

– A gála műsora mindig színpompás volt, tudhatunk erről valamit előre?
– Szeretnénk ismét meglepni a jótékony gála résztvevőit. Azt ígérhetem, akik ott lesznek, érdekes és élvezetes produkciókat nézhetnek, hallgathatnak meg azon túl, hogy ismerősökkel beszélgethetnek vagy új barátokat találhatnak. Azt se felejtsük el, hogy a társasági élet egyik legjelentősebb megmozdulásán számtalan új kapcsolat is elkezdődhet.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...