Presztízs-díj-gála 2010

Galéria
kisalfold.hu
2010.11.25. 22:07
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Ismét fehérasztal mellett, színvonalas gálaműsorral kísérve csütörtökön átadták a Presztízs-díjakat.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Tavaly, a válság legnehezebb hónapjaiban maguk az alapítók és a szervezők döntöttek úgy, hogy látványos gála és külsőségek helyett inkább családias hangulatú ünnepségen adják át a megye rangos gazdasági elismeréseit, a Presztízs-díjakat. Mondhatjuk azonban, hogy a közakarat mondatta ki 2010-ben: a hagyomány mellett a díj (szó szerinti) presztízse is arra ˝kötelezi˝ az alapítókat, hogy erre az estére – s remélhetőleg a jövőre vonatkozóan is – visszahozzák a régi, gazdasági válság előtti szép időket. Köztük a Presztízs-gálát, amelyen a megyei gazdasági, közéleti vezetői összejönnek, s köszöntik a legjobban teljesítő üzleti vállalkozásokat, illetve üzletembereket.

Szammer István, Czingráber Tibor, Gerhard Fischbach, Kovácsné Lengyel Monika, Mihalicz Antal, Prohászka Ottó, Fűke Géza, Borsodi László, Görcs Imre, Mártonné dr. Baj Mária, Pintér István, Bori Tibor.
Szammer István, Czingráber Tibor, Gerhard Fischbach, Kovácsné Lengyel Monika, Mihalicz Antal, Prohászka Ottó, Fűke Géza, Borsodi László, Görcs Imre, Mártonné dr. Baj Mária, Pintér István, Bori Tibor.


Ismét fehérasztal mellett, színvonalas gálaműsorral kísérve tehát csütörtökön átadták a Presztízs-díjakat az év kivállalkozásának, vállalkozásának, üzletemberének; elismerték az innovatív megoldásokért hozott lépéseket, s a közösségi felelősségvállalásért tett áldozatos munkát is. Hagyományteremtő szándékkal pedig idén először a megyei kereskedelmi és iparkamara is díjat alapított. Aki összeszámolja, az konstatálhatja: késő este hat új Presztízs-díjas távozott az estnek otthont adó győri egyetemi csarnokból.

A kilencedik Presztízs-díj-átadásra idén közel negyven vállalkozás jelentkezett, az előzsűri – a szokásokhoz híven – most is a legjobb három pályázót ˝engedte˝ a gálára: közülük került ki a győztes. Az ünnepi estet Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezetője nyitotta meg, aki lassan egy évtizede a díj létrehozásának ötletadója is volt (beszédét részletesen is olvashatják).

Borkai Zsolt győri polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta: tegyünk bármit is az életünkben, ahhoz, hogy sikeresek legyünk, kell a család, kellenek a támogatók, a kollégák, de talán a legfontosabb az az áldozatkészség, ami a munkához kapcsolódik.

˝Különösen igaz ez a vállalkozások életében. A vállalkozásokéban, amelyek fontos szerepet játszanak az életünkben, de igazán csak akkor érezzük ezt, ha baj van. Márpedig az elmúlt egy-két évben ezt kellett tapasztalnunk. De azt is megtanultuk, s jó volt látni, hogy sokan úgy gondolták: összefogással ismét a régi fényükben tündökölhetnek a cégek és a vállalkozások.˝

ztizs-gála 2010. Fotók: Krizsán Csaba

A polgármester azt is kiemelte, hogy valóban szükség van a megyei, illetve a régió fejlődésére kiható nagyvállalkozásokra, de éppúgy a kis- és középvállalkozásokra is, amelyek beszállítói, motorjai lehetnek a nevezett nagyvállalkozásoknak. Ami pedig minden kategória jelöltjeire, s persze díjazottaira igaz: ˝Nagy dolgot tettek az elmúlt évben: túl azon, hogy túlélték a válságot – valóban motorjai voltak a gazdasági életnek.˝

A hagyományokhoz híven a színpadon tudták meg az esélyes jelöltek, ki lett közülük a győztes. A díjakat az alapítóktól vehették át, s többen valóban meghatottan élték át ezt a pillanatot. Most már azt is tudják, hogy cégük neve mellett ezentúl joggal szerepelhet a ˝Presztízs-díjas˝ jelző. Ahogy pedig a rangos díjaknál dukál: azok a jelöltek, akiket a zsűri a legjobb három közé sorolt, de nem az ő nevüket hirdették ki győztesnek, oklevelet kaptak elismerésül. S ha már a bevezetőben utaltunk arra, hogy idén ismét rangos fellépőkkel és színes műsorral tért vissza a Presztízs-gála, a szereplőket is érdemes megemlíteni. Főképp, mert nem volt egyszerű feladatuk: a díjátadások feszültségét kellett oldaniuk.

A Hot Jazz Bandnek, Szekeres Adriennek, Szolnoki Péternek, Papa Fleigh-nek, a Friends Big Bandnek ez sikerült. Az est során – már a díjkiosztást követő fogadást színesítve – fellépett a Kool Times és a Presidance is.

A győztesek névsora

Az év kisvállalkozása: Gimex-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Az év vállalkozása: BOS Automotive Products Magyarország Gyártó Bt. Az év üzletembere: Prohászka Ottó (a Tutti Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa, üzletvezetője). Díj az innovatív megoldásokért: Győri Filharmonikus Zenekar. Díj a közösségi felelősségvállalásért: Gézengúz Alapítvány. Kamarai Presztízs-díj: Borsodi László (Borsodi Műhely Kft.).
 

hirdetés

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...