Nemzetközi fórumon a győri cég

2006.05.15. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Április elején Passauban tartották a Baikum elnevezésű környezetvédelmi fórumot

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Április elején Passauban tartották a Baikum elnevezésű környezetvédelmi fórumot, melyen a német, magyar és román környezetvédelmi programokban való együttműködés lehetőségeiről és szükségességéről cseréltek eszmét a három ország szakemberei. A százharminc fős nemzetközi tanácskozásra meghívást kapott a Presztízs-díjas vállalkozás, a Büchl Hungaria Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. A rendezvényen Horváth László, a társaság környezetvédelmi szakmérnök üzemvezetője tartott előadást arról, miként tudta elterjeszteni magyar leányvállalata révén a német anyacég az Ingolstadtban megszerzett fél évszázadnyi tudást.

– A fórumon való szereplés mindenképpen nagy megtiszteltetés – mondja Horváth László. – Tulajdonképpen kettős célja volt a rendezvénynek, egyrészt új lehetőségeket találni a bajor környezetvédelmi technológiák elterjesztésére, másrészt a kelet-európai térségben jelentkező környezetvédelmi szükségletekről való tájékozódás. Nekem az a megtisztelő feladat jutott, hogy a Büchl Hungaria kft. tevékenységét, a gyakorlatban szerzett pozitív és negatív tapasztalatainkat bemutassam a fórum résztvevőinek.

Meggyőződésem, hogy az ilyen fórumokon nyíltan kell beszélni a negatív tapasztalatokról is, hogy a magyar hatóságok képviselői is képet kaphassanak a gyakorlatban még létező gondokról. Csak a visszajelzések birtokában képesek ugyanis tevékenységüket a befektetői igényekhez igazítani. Ott is elmondtam, itt is megerősítem azt, amit kevesen tudnak talán, de ettől még tény: Bajorország világelső a környezetvédelemben.

Ha belegondolunk, ez nem véletlen, hisz Németország egyik legfejlettebb ipari övezetével büszkélkedhet a tartomány. Ráadásul két hatalmas autógyár központja is itt, Ingolstadtban és Münchenben található. Mindezek kellő módon magyarázzák a fentebb említett tényt, hogy Bajorországban az iparban és a lakosság körében képződő hulladékokat hetven százalékban újrahasznosítják. Összehasonlításképpen: a magyar érték jelenleg 11 százalék.

A győri ipari parkban öt évvel ezelőtt létesített a Büchl Hungaria kft. telephelyet. Erősségünk mindenképpen az a környezetvédelmi tudás és hozzáértés, amelyet a tulajdonos anyacég révén itt, ebben a térségben elterjeszthetünk. Ehhez természetesen megvannak a modern berendezéseink.

– Elmondtam a fórumon, hogy az Audi Hungaria Motor Kft. számára az Audi szakembereivel közösen dolgozta ki a Büchl anyacég azt az új, innovatív hulladéklogisztikai koncepciót, amelyet ma itt, Győrben a világcég számára működtetünk.

– A modern hulladékgazdálkodás természetesen elképzelhetetlen korszerű berendezések nélkül. A győri telephelyünkön a csomagolóanyagok válogatására alkalmas berendezésünkön kívül működik egy olajos ipari szennyvizek bontására alkalmas berendezés, amely a ma elérhető legjobb technológiának számít Európában. A berendezés kémiai anyagok hozzáadása nélkül képes az ipari olajos szennyvizeket oly mértékben kezelni, hogy az eljárás végén egyrészt szennyvízcsatornába bocsátható, vagy akár technológiai vízként újrahasznosítható vizet, másrészt egy olyan olajkoncentrátumot kapunk, amely magas fűtőértékének köszönhetően a cementiparban kerül energetikai hasznosításra, azaz égetésre.

–  Magyarországon is egyre több a magas környezeti és társadalmi felelősséget vállaló vállalkozás, amelyek olyan vezetőkkel rendelkeznek, akik tisztességesen akarnak gondoskodni a működés során keletkező hulladékokról. Az ilyen cégek keresik velünk a kapcsolatot, és mi bízunk abban, hogy elégedettek mindazzal, amit kínálunk. Közel száz hazai vállalkozás igényli már szolgáltatásainkat, és ami még fontosabb, meg is bízik hozzáértésünkben.

– Prezentációm végén természetesen elmondtam, hogy cégünk elnyerte a régió egyik rangos díját, a Kisalföld környezetvédelmi Presztízs-díját. Számunkra ez a díj a szakmai elismerésen kívül jelzésértékű. Bízunk benne ugyanis, hogy a Büchl Hungaria kft.-t a régió gazdasági szereplői befogadták és aktív részesei vagyunk régiónk környezeti értékei megóvásának.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...