Nagyok, kicsik párbeszéde

Rimányi Zita
2003.09.12. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

A nagy-, közép- és kisvállalkozások közötti párbeszéd lehet a helyi gazdaság fejlődésének záloga – vallja Heinrich Franke, a Presztizs-díj egyik alapítójának, a győri Audi-gyárnak ügyvezető igazgatója.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.– Természetes cégünk számára, hogy a megyeszékhely és a régió életében aktív szerepet vállal, támogatja a gazdaság fejlődését célzó kezdeményezéseket – nyilatkozta az Audi Hungária Motor Kft. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója a Presztizs-díj kapcsán. Heinrich Franke meggyőződése szerint a megye cégeinek bemutatkozási, megmérettetési lehetőséget kínáló verseny más előnyei mellett alkalmat kínál arra, hogy az Audi a már elindított beszállítói programjában részt vevő vállalkozásokon túlmenően további magyar kis- és középvállalkozásokat ismerhessen meg, újabb potenciális autóipari beszállítókat találhasson.

Az ügyvezető igazgató a helyi gazdaság fejlődésének zálogát elsősorban a kis- és középvállalatok megerősödésében, azok nemzetközi vérkeringésbe történő bekapcsolásában látja. Ebben pedig szerinte a nagyobb cégek segíthetik kisebb partnereiket. Ezért tartja fontosnak azt is, hogy a nagyvállalatok, illetve a kis- és középvállalkozások között intenzív párbeszéd alakuljon ki, s erre úgy véli, számos lehetőség kínálkozik még a hagyományteremtő szándékkal meghirdetett Presztizs-pályázatok rendszere révén.

A világhírű német cég győri leányvállalata egyébként jó példával előljárva már tavaly elhatározta, hogy bővíti hazai beszállítóinak körét. Három éven belül meg akarja duplázni a Magyarországon vásárolt komponensek – szériaalkatrészek, segédanyagok, szolgáltatások – értékét.
 

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...