Munkakeresők: adategyeztetés interneten

2006.06.26. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az eddigi személyes regisztrációt július elejétől online regisztrációs rendszer váltja fel a Pannon-Work zrt.-nél.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Az eddigi személyes regisztrációt július elejétől online regisztrációs rendszer váltja fel a Pannon-Work zrt.-nél. A munkaerő-közvetítéssel és -kölcsönzéssel foglalkozó személyzeti szolgáltató cég ezzel jelentős időt takarít meg a munkát keresőknek, cserébe naprakész adatbázishoz jut.

A Pannon-Work zrt. országos hálózatában jelenleg mintegy 16 ezer regisztrált munkakeresőt tartanak nyilván. Elképzelni is nehéz, hány munkaórát vett igénybe, míg ennyi munkavállaló adatait részletesen felvették a cég munkatársai. Ezen a korszerűtlen gyakorlaton kíván változtatni a személyzeti szolgáltató vezetése azzal, hogy július 1-jétől online regisztrációs rendszert vezet be.

– A honlapunkon (www.pannonwork.hu) keresztül elérhető regisztrációs rendszer a munkavállalók érdekeit is szolgálja. A regisztráció miatt ugyanis többé nem kell befáradniuk az ügyfélszolgálati irodáinkba, az adataik rögzítését, sőt, később pontosítását is, akár otthonról is elvégezhetik – mondta el Takács Tibor, a kisalföldi Presztízs-díjas Pannon-Work zrt. igazgatóságának elnöke.

A személyzeti szolgáltató 15 kirendeltségén havonta mintegy 500–1000 új munkakereső regisztráltatja magát, a cég tavaly 300 pozícióra közvetített ki sikeresen munkavállalót, idén már május végéig felülmúlták ezt a számot. Az új rendszerben a regisztrálás lényegesen könnyebb és gyorsabb lesz: a munkát kereső adatainak részletes megadása mellett az önéletrajzát is csatolhatja. Szakképesítéseit, különleges ismereteit érdemes minél részletesebben megadnia – akár a dokumentumként csatolt szakmai életrajzban is. Az adatbázisban ugyanis a személyzeti szolgáltató munkatársai a jövőben az egyes kulcsszavak alapján több ezer életrajzban is könnyen végezhetnek keresést, hogy megtalálják az egyes állásokra legalkalmasabb jelöltet.

– A regisztrált munkakereső felhasználónevet és jelszót kap a rendszerhez, így adatait a későbbiekben folyamatosan bármikor frissítheti – ez a saját érdeke is. A rendszer nyomon követi azt is, hogy a regisztrált mikor lépett be utoljára, és a három hónapon keresztül passzív felhasználóknak automatikus figyelmeztető e-mailt küld, hogy belépésükkel jelezzék, hogy továbbra is állást keresnek. A nem reagáló felhasználók munkakeresési igényét a negyedik hónap után a rendszer passzív állományba helyezi.

Részükre is ajánlunk időnként jobb pozíciókat, de úgy tekintjük, hogy nekik sikerült elhelyezkedniük – fejtette ki Takács Tibor, aki arra kéri a munkakeresőket, hogy a rendszerben ne csak szakképzettségük és elérhetőségük változását jelezzék, hanem azt is, ha sikerült elhelyezkedniük. Így lehet ugyanis elérni, hogy a program egyaránt hatékonyan segítse az állást keresők és a közvetítők munkáját is.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...