Kié lesz a Presztízs-díj?

2004.11.12. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Hamarosan kiderül, hogy a harmincnégy pályázó közül ki kapja meg az idei év Presztízs-díjait, a hat kategóriában.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Szammer István
November 25- től a Kisalföld által biztosított nyilvánosságnak köszönhetően újabb hat vállalkozást, vállalkozót ismerhetnek meg olvasóink. Olyanokat, akiknek munkája, eredményeik, gazdasági gondolkodásuk példaértékű. A Kisalföldi Presztízs Díjról Szammer Istvánt, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Angliában, ahonnan a Kisalföldi Presztízs Díj ötlete származik, a sajtó nyilvánosságának döntő szerepe van abban, hogy évszázadok óta működik a demokrácia. Ám az is a lapok, az országos és helyi újságok javára írható, hogy a gazdasági életben jól és hatékonyan működő cégeket érdemeik szerint bemutatják.

A pozitív példa és a nagy nyilvánosság nagyon jót tesz az üzletmenetnek, és a fogyasztói bizalmat is növeli. Talán ezért is népszerű az a pályázat a szigetországban, amelyből a Kisalföldi Presztízs Díj ötlete is megfogant. Mint azt Szammer István, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Kisalföldi Presztízs Díj alapítói, az Audi Hungaria Motor Kft., az Integrál-H rt., a Graboplast, a Rába, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Lapcom, a Kisalföld kiadója első pillanatban átlátták, milyen nagy szüksége van egy-egy régiónak a gazdasági megbecsülést visszatükröző díjra. Ezzel együtt azzal is tisztában voltak, hogy nem lehet vállalkozókat, vállalkozásokat minősíteni, csak akkor, ha a bírálók szakértők és a bírálatok helytállóak. Ezért is kérték fel az előzsűribe a kamara, a Széchenyi István Egyetem professzorait és azokat a középvezetőket, akik az alapító vállalatoknál foglalkoznak a megye gazda ságával.

Az előzsűri jó kiválasztásának köszönhetően a végső döntést hozó alapítók az elmúlt két évben is olyan helyzetbe kerültek, amelyben könnyen döntöttek, és eddig mindig jól választották ki azokat, akik megkaphatták a Lebó Ferenc szobrászművész által elkészített plakettet.
Az előzsűri idén is elvégezte munkáját, és már az összesítés is készen van. Erről azonban Szammer István, akárcsak az eddigi díjkiosztók előtt, most sem nyilatkozott. A Kisalföldi Presztízs Díj kiosztóján mindig meglepetés volt, a jelöltek közül melyik is kapja meg a díjat. Idén sem lesz ez másként, a Revita Televízió a jövő héten kezdi el forgatni a kis bemutatkozó filmeket, melyeket a november 25-i gálán, a döntés kihirdetése előtt levetítenek.

A díjátadó gála olyan meglepetéseket és látványosságot ígér a közönségnek, amelyre eddig még nem volt példa a győri egyetemi csarnok történetében. A Show Hivatal Produkciótól és a Friss Produkciótól, az eseményt szervező irodáktól megtudtuk: a közönség nagyon jól érezheti majd magát az országos hírű művészek műsora alatt és utána is. Koncertet ad Emilio, Roy és Charlie! A színpadi látványosságokat és a hangulatot pedig a Budapest Jazz Orchestra, valamint a műsorvezető, Gundel Takács Gábor fokozza majd.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...