Igénylik, hogy legyen utóélete

2006.07.17. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

A tavalyelőtti évet megelőzően 2003-ban négy kategóriában hirdettek győztest a Presztízs-díj alapítói,

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.



A tavalyelőtti évet megelőzően 2003-ban négy kategóriában hirdettek győztest a Presztízs-díj alapítói, két éve azonban újként pályázhattak a gazdálkodók  a munkaerő fejlesztéséért díjra. Ám nem csupán ezért gyarapodott a magukat megméretni és versenyezni kívánó, díjra pályázók száma. A hat pályázati kategóriában ismert és kevésbé ismert cégek vitték el a trófeát, mégsem lehetett kétsége a pályázaton díjat nem nyerők számára, hogy a legjobbak nevét ismerhette meg a közvélemény. Az év kisvállalkozása a győri központú Tetőcentrum Kft. lett.

Igazi presztízst ad

Szűcs Gábor cégvezető arra a kérdésre, hogy mi a jelentősége, a presztízse a Presztízs-díjnak, azt válaszolta, a kérdésben a válasz. Azaz hát, hogy presztízst ad. Nagyon örült a kis cég annak idején, hogy versenyezhet. Még inkább örült a sikerének, s hogy a Presztízs-díj által a legszélesebb körben szerezhettek tudomást létezéséről. 2004-ben Győrött és Pécsett volt jelen a társaság. Időközben növekedett a munkatársai száma, természetszerűen a forgalma is. Arra a kérdésre, hogy miként profitált és egyáltalán volt-e haszna a díjból a Tetőcentrumnak, azt válaszolta a cégvezető, már csak azért is volt, hiszen a cég a lakossággal van kapcsolatban. A díj által sokan megismerték őket és ez a forgalom növekedését hozta magával. A társaság első emberének lenne javaslata az idei Presztízs-díjra, a csornai központtal működő Tondach céget nagyon is érdemesnek tartaná rá. A szakmában az egyik legkiválóbb és nem csupán a régióban ismerik jó teljesítményét. Szűcs Gábor arra a kérdésünkre, hogy támogatná-e a Presztízs-klub megszervezését, azt válaszolta, kezdettől fogva szorgalmazta ezt. Nagyon fontosnak tartaná, hogy a Presztízs-díjnak az elnyerése után is legyen utóélete. Erre a klub alkalmas fórum lehetne.

Tu(t)ti ajánlatuk is van

Két éve az üzleti innovációs díjat a Jankovits Hidraulika Kft. kapta. Jankovits István cégvezető nagyon szerencsés ötletnek tartotta a Presztízs-díj alapítását. A díj jelentősége magában a díjban van. Tapasztalhatták, hogy presztízsnövelő. Hogy milyen módon érzékelték a cégnél? A díj elnyerését követő évben egyötödével nőtt a társaság árbevétele és ebben bizonyosan szerepe volt a díjnak is. Nemcsak a szűkebb hazában, a szomszéd megyékben is tudtak róla. Nagyobb volt a cég iránti bizalom, a külhoni partnerek számára elegendő referencia volt, hogy díjazott cég ajánlatát kérték. A Jankovits ITS cég az idei Presztízs-díjra a rábapatonai telephellyel bejegyzett, Ikrény határában működő Tutti Kft.-t javasolná. A cégvezető szerint élményszámba megy a Tuttinál tett látogatás. Olyan cég, amelyik nagyon sokat ad a környezetére, a szervezettsége a laikust is meglepi és elismerésre készteti. A hidraulikai társaság örömmel vállalná a Presztízs-klub tagságát.

A duplázók

Két éve Az év üzletembere díjat Takács Tibor, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet akkori elnöke kapta. Személyes sikerét gyümölcsöztetve 2004 után már új cégénél újra pályázott a Presztízs-díjra, olyan fontosnak és előnyösnek tartotta azt. Takács Tibor ma a Pannon Work igazgatóságának elnöke, és társaságával tavaly ugyancsak sikert ért el a Presztízs-díj-pályázaton. A Pannon Work idei forgalma megközelíti a kétmilliárdot, 700–800 munkatársat kölcsönöz, illetve közvetít a társaság. Mindkét vállalkozásában nagyon gyümölcsöző volt a Presztízs-díj hatása – mondta Takács Tibor, aki azért nem javasol céget Presztízs-díjra, hiszen a sok eredményes partner közül nem szeretne senkit kiemelni. Nehéz is lenne, de szerinte nem lenne ildomos. A Presztízs-klub-tagságot szívesen fogadná a cégvezető.

A környezet érdekében

2004-ben a környezetvédelmi díjat a Gerab Műanyag-feldolgozó és Szolgáltató Kft. érdemelte ki. Vidák Gábor cégvezető véleménye szerint olyan díjat alapítottak 2002-ben a megyében, amely neve szerint valóban presztízst adott azoknak, akiknek sikerült elnyerni. Helyben és még külföldön, üzleti partnereik előtt is rangja volt a díjnak. Bizonyos, hogy üzleti haszna is volt a cég számára. Vidák Gábor cégvezető az idei Presztízs-díjra partnerei közül a hulladékhasznosításban különösen kiváló munkát végző, Győrben működő Horváth Papírt javasolná. Nem csak a régióban az egyik legnagyobb papírhulladék-hasznosító. Újdonság lehet a Gerab műanyag-feldolgozó társaság háza tájáról, hogy a cég a nagyon közeli jövőben országosan is egyedülállónak mondható elektronikai hulladékhasznosításra készít programot. A Gerab készséggel fogadná a Presztízs-klub-tagságot.

Országos méretekben is segített a díj

Tavalyelőtt az év vállalkozása az X-Rent Autókölcsönző és Flottakezelő Kft. lett. A cégnél azt nyilatkozták, hasznos volt a díj, mert a megméretéshez még hatékonyabbá kellett tenni az országosan is ismert vállalkozást. Ismeretségük a díj által növekedett, és ennek nyilvánvalóan megvolt az üzleti haszna is. Az X-Rent kiváló és jól szervezett cégekkel van többségében kapcsolatban, közülük sok méltó lenne a Presztízs-díjra.

A Presztízs-klubba jelentkeznének

Új kategória volt a Presztízs-díj-pályázaton 2004-ben a Munkaerő-fejlesztésért díj. Győztese pedig a budapesti központtal működő, de a megyeszékhelyen is jelen lévő Eurorest Étteremüzemeltető Kft. Kaszás Helga azt mondja, nem vendégként pályáztak Budapestről a Kisalföldi Presztízs Díjra, de számukra mégis különös jelentősége volt, hogy elismerték a pályázatkiírók a munkaerő-fejlesztésben végzett tevékenységüket. A fővárosban nem, ám a kisalföldi régióban mindenképpen nagyobb lett az ismeretsége az Eurorestnek, és ily módon kamatoztatták a Presztízs-díjat. A cégnek nem volt javaslata az idei Presztízs-díjra, annak viszont örülnének, ha megalakulna a Presztízs-klub. Mindenképpen tagjai közé jelentkeznének.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...