Erősödő versenyben is lehet fejlődni

2004.08.28. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Szükség van arra, hogy bemutathassuk azokat, akik az átlag fölött teljesítettek. Az ő példájuk bizonyíték a többieknek, hogy az erősödő versenyben is lehet fejlődni” – mondta  Szammer István csütörtökön,  az idén második alkalommal kiírt Kisalföldi Presztízs Díjak nagyszabású gálaestjén. A Kisalföld-lapcsoport ügyvezető igazgatójával a díjátadást követően beszélgettünk.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.„– Amikor tavaly, a megye meghatározó gazdasági szereplőivel közösen létrehozta a Presztízs-díjakat, milyen igényeket fogalmaztak meg?
– A Presztízs-díj megalapításakor a hagyományteremtést tűztük ki célul. Olyan díjat akartunk megvalósítani, amely elismerést, rangot jelent a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozásoknak. Azt akartuk, hogy a díj a különböző gazdasági tevékenységet folytató vállalkozások között folyó verseny egyik formája legyen – mondta Szammer István.

– Mekkora érdeklődés övezte a második kiírást és a nagyszabású gálaműsort?
– Egy évvel ezelőtt attól féltünk, hogy nem lesz elegendő pályázó a díjakra. Idén lényegesen több nevezést adtak a  zsűrinek: 39 társaság vagy annak vezetője pályázott a különböző kategóriákban. Ami pedig a gálát illeti: tavaly attól tartottunk, hogy nem lesz elég vendég a rendezvényen.  Most viszont az volt a kérdés, hogy miért csak ekkora a terem, és miként fér be még néhány asztal. Számomra ez azt bizonyítja, hogy régiónkban szükség van a Presztízs-díj Gálára. Szükség van arra, hogy bemutathassuk azokat, akik az átlag fölött teljesítettek. Az ő példájuk bizonyíték a többieknek, hogy az erősödő versenyben is lehet fejlődni. Ezt különösen fontosnak tartom öt hónappal az európai uniós csatlakozás előtt.

– Kik értékelték a pályamunkákat? 
– A beérkezett pályázatokat, akárcsak tavaly, a Széchenyi István Egyetem oktatói, illetve az alapítók, így az Audi Hungaria Kft., a Graboplast Rt., az Integrál-H Rt., a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Rába Rt. vezető munkatársai bírálták el. Az ő javaslataikat figyelembe véve döntött a zsűri, amely az alapítók felsővezetőiből állt. Meggyőződésem, hogy szakmai érvekkel megalapozott döntést hoztunk, amelyben sajnos kategóriánként csak egy győztest választhattunk.

– Milyen előnyöket élvezhetnek a győztesek? A tavalyi első helyezettek valószínűleg megosztották önnel a tapasztalataikat. Ők miben látták a díj jelentőségét?
– A Presztízs-díj a fokozott nyilvánosságot jelenti a győzteseknek a régióban. Hat hónapon keresztül figyeljük rendszeresen vállalkozásuk fejlődését és tájékoztatjuk róla a közvéleményt. A tavalyi nyertesek komolyan éltek ezzel a lehetőséggel. Ahogy ők mondták, ez számukra pénzben kifejezhető értéket jelentett.

– A Kisalföld-lapcsoport vezetőjeként miért tartja fontosnak, hogy a kiadó díjakat hozzon létre és a közéletben is szerepet vállaljon?
– Büszke vagyok arra, hogy kiadónk indíthatta el a Presztízs-díjat, és hogy olyan társaságokkal együtt tehettük ezt meg, melyek komoly értékkel járulnak hozzá a régió fejlődéséhez. A Kisalföld kiadónál van egy szlogenünk: „Ez a lap több mint egy újság." És ez nem csak azt jelenti, hogy ma már több lapot adunk ki. Ez a gálaest is bizonyította, hogy kiadónk fontos része a helyi életnek, és aktívan részt vesz annak formálásában. Bízom abban, hogy partnereink, olvasóink  támogatásával ez a jövőben is így lesz.

„Engedjék meg, hogy külön köszöntsem a hölgyeket. Ők nemcsak támogatásukkal segítenek bennünket, férfiakat abban, hogy sikeresek legyünk. Megtaláljuk őket a pályázók között is."
Részlet a gálaesten elhangzott köszöntőből

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...