Az újdonság varázsa

2006.07.03. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Az alapítást és meghirdetést követően 2002 volt az első esztendő, amikor a Presztízs-díj-pályázaton eredményt hirdethettek.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Ez volt a Kisalföldi Presztízs Díj 2002-ben

Az alapítást és meghirdetést követően 2002 volt az első esztendő, amikor a Presztízs-díj-pályázaton eredményt hirdethettek az alapítók, köztük a kezdeményező Lapcom kft. Új volt a díj, a kevésbé ismertség miatt „tanulni kellett", nagy volt az újdonság varázsa. Az év vállalkozása díjat a mosonmagyaróvári székhelyű Pannon Beton Kft. érdemelte ki vetélytársai előtt. Az év kisvállalkozása a D-Plaza közössége lett, míg az üzleti innovációs díjat az Ornamentika Kft. vehette át. Az év üzletembere díjat 2002-ben a Somogyi Elektronic alapítója, cégvezetője, Somogyi János érdemelte ki. A díjazottaktól – visszatekintve – arra kértünk most választ, szerintük mi a jelentősége a Presztízs-díjnak. Mit és hogyan profitált vállalkozásukból, és kit javasolnának, jelölnének 2006 Presztízs-díjára? Azt is szerettük volna megtudni, amennyiben ősszel megszerveznénk a Presztízs-klubot, lennének-e tagjai.

Minden üzleti ajánlaton

A Pannon Beton Kft. négy évvel ezelőtt, a Presztízs-díj elnyerésekor ünnepelhette indulásának ötödik évfordulóját. A cég számára nagy elismerés volt akkor a Presztízs-díj, és természetesen profitált a presztízst adó díjból. Minden üzleti ajánlatán feltüntette ezt az elismerést, valamint a cég papírjain is. Nemcsak a szűkebb hazában, a megyében volt hasznos, országosan is segítette munkájában. A Pannon Beton Kft. ismeretségi és partneri köréből a Fertődi Építő Rt.-t javasolná a friss Presztízs-díjra. A mosonmagyaróvári társaságnál örömmel vennék, ha megalakulna a vállalkozók Presztízs-klubja és természetesen vállalná a tagságát.

Díjat érdemelnek az alapítók is

A D-Plaza, a 2002-es év kisvállalkozása időközben Plaza-Műteremre változtatta nevét, ám a Presztízs-díj jogos tulajdonosának tekinti ma is magát. Grafikai és építészeti tervezőmunkát végez valamivel több mint húsz munkatársa, s most már nemcsak Győrben, Budapesten is otthon van. A Presztízs-díj presztízst adott annak idején a családias baráti vállalkozásnak, hasznosnak tartották és annak tekintik ma is. A műterem sok partnerrel van kapcsolatban, jó néhány céget tartana érdemesnek a Presztízs-díjra, köztük a Presztízs-díj alapítói között szereplő Integrál-H részvénytársaságot. Ami a Presztízs-klubban való részvételüket jelenti, örömmel csatlakoznának a  tagok közé.

Profitot jelent a díj

A négy évvel ezelőtti üzleti innovációs díj nyertese a győri Ornamentika Kft. volt. Tatai Lajos cégvezető azt mondja, nagyszerű gondolat volt a régióban presztízst teremtő díjat alapítani. Cégük sokat profitált a díjból, szerepeltette katalógusain, s hozott, szerzett munkát számukra a díj és a díjjal járó ismertség növekedése. Az Ornamentika sok-sok partnere közül az Austrothermet nagyon érdemesnek tartaná az elismerésre, s a cég örömmel vállalná a Presztízs-klub tagságát is.

Több száz cég megérdemelné

A négy évvel ezelőtti év üzletembere díj nyertese Somogyi János volt. Annak idején sokan gratuláltak neki a díj elnyeréséhez, s ez is jelezte, hogy  a Presztízs-díjnak már az induláskor volt tekintélye. Tapasztalatai nagyon kedvezőek, személyén keresztül nem csupán a szűkebb környezetében, az ország távolabbi régióiban is elismerést hozott cégének. A Somogyi Elektronicnak több száz partnere van, s noha nem tud a cégvezető választani közülük, akit Presztízs-díjra érdemesítene, ám bizonyos benne, előbb-utóbb közülük is kapnak majd  elismerést. Somogyi János maga és cége is várja a Presztízs-klub megszervezését és vállalja, vállalják a tagságot.

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...