Az ötödik ünnep a legjobbakkal

2006.12.01. 14:19
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Szammer Istvánnak, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatójának beszédét olvashatják itt, mely elhangzott a díjátadó gálán.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.Hölgyeim és uraim! Szeretettel üdvözlöm valamennyiüket a mai estén.
Munkájuk előtt elismeréssel adózva köszöntöm azokat, akik idén (is) benyújtották pályázatukat. 


Köszöntöm a pályázati előzsűri tagjait, a pályázatokat értékelő egyetemi tanárokat, valamint a díjat alapító cégeket, cégvezetőket, az Audi Hungaria Motor Kft., a Graboplast zrt., az Integrál-H zrt., a megyei gazdasági kamara, a Rába rt. és a Kisalföld kiadó munkatársait.
Örömmel üdvözlöm a mai jótékonysági gála bevételéből részesülő két szervezet, az Egészséges Újszülöttekért és a Győr Tűzvédelméért Alapítvány képviselőit.

Ötödik alkalommal találkozunk, hogy együtt ünnepeljük a legjobbakat, önöket.

Amerikában a múlt század negyvenes éveiben volt egy jól ismert mondás: magyarnak lenni nem elég a sikerhez, tehetség is kell. Az akkori amerikás magyarok sikere sokak szerint annak volt köszönhető, hogy megtapasztalták, mivel jár, ha elvesztik szabadságukat és biztonságukat. Újra biztonságos helyzetbe kerülve ezek az emberek mindent megtettek a sikerért, és hogy stabilizálják az életüket az új helyzetben.
A mai magyar vállalkozók sok mindenben hasonlítanak a hatvan évvel korábbi amerikásokra. Új környezetbe kerülve próbálják a biztonságot megteremteni maguk, családjuk, munkatársaik számára. Ötleteik, álmaik vannak, tapasztalatuk arról, hogy miként  nem(?) működik egy társaság, egy ország.

Az elmúlt tizenhat évben ebben az országban sokat tanultunk. Megtanultunk új gyártási módszereket, megtanultunk másképp vezetni vállalatot, megtanultunk nyelveket, megtanultunk versenyezni. Megtanultunk együtt élni évente vagy négyévente szinte törvényszerűen bekövetkező változásokkal.
És tanulunk tovább.

Tanuljuk elhinni, hogy lesz majd egyszer egy Magyarország, amikor nemcsak a felelősségünkre emlékeztetnek, hanem azt is elismerik, hogy alkottunk valamit. Tanuljuk azt, hogy ne csak részei legyünk globális vállalatoknak, hanem ilyen vállalatokat építsünk. Tanulunk túlélni.
Hölgyeim és uraim, valljuk be, hogy ez kegyetlenül nehéz.
Találkozom vállalkozókkal, akik egy rossz döntés után elvesztették vagyonukat, vagy vállalatvezetőkkel, akik egy vállalatáttelepítés miatt látnak romba dőlni mindent, amit felépítettek.
Összetörnek, de néhány hónap múlva kezdik újra a semmiből. Hát ezt tanultuk.

Ma este ötödször vagyunk itt együtt. Nem kérdezem, hogy kinek mi volt a legnagyobb vesztesége vagy sikere az elmúlt öt évben. Azt kérem csak, hogy próbáljanak meg a sikereikre koncentrálni és jól érezni magukat. Ehhez munkatársaink igyekeztek minden szükségeset megszervezni. Különleges zenét, különleges ételeket és italokat, és természetesen egy különleges társaságot, önöket.

Szammer István

hirdetés

Hozzászólok a cikkhez


A tisztább tartalom érdekében előzetesen moderálunk. Ez rövid késést fog okozni a komment megjelenésében, amiért megértését kérjük. Az éjjel 23 és 6.30 közötti kommentek 7-ig jelennek meg.
Kérjük, olvassa el Felhasználási szabályainkat!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Kérem, jelentkezzen be vagy regisztráljon!
Töltés, kérem várjon!
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...